Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Museon kulisseissa – Eetu Huhtalan taiteilijakierros ja muumikuvitusten konservointia

Jaa

Museon kulisseissa -tapahtumalla juhlistetaan Museoliiton 100-vuotispäivää lauantaina 30.9.2023. Tampereen taidemuseossa Vuoden nuori taiteilija 2023 Eetu Huhtala kertoo teostensa taustoja kierroksensa aikana. Muumimuseo julkaisee videon konservaattorien kevätsiivouksesta Muumitalossa.

Nuori mies seisoo valkoisen kylpyammeen takana.
Eetu Huhtala ja hänen teoksensa Unfulfilled vuodelta 2021. Jari Kuusenaho Tampereen taidemuseo

Vuoden nuori taiteilija 2023 Eetu Huhtala esittelee omaa a pillow fort & other soft things -näyttelyään taidemuseossa lauantaina 30.9. klo 15. Huhtala kertoo näyttelystään uudesta näkökulmasta ja avaa työskentelynsä käytäntöjä ja tekniikoita. Näyttely on esillä taidemuseossa 15.10.2023 saakka.

Muumimuseo julkaisee Facebook-tapahtumassa videon museon kulissien takaisesta työstä. Videolla konservaattorit Eija Kangasmäki-Kurtti ja Raija Pohjalainen kertovat työstään ja näyttävät, miten muumiaarteista huolehditaan. Harva tulee ajatelleeksi, että alkuperäisiä, paperisia muumikuvituksia pitää kylvettää tai että Muumitalo-kuvaelmalle tehdään kevätsiivous. Konservaattorit pitävät huolta, että teokset säilyvät tuleville sukupolville, satoja vuosia eteenpäin. Videoilla konservoituja teoksia voi tulla katsomaan paikan päälle maailman ainoaan Muumimuseoon.

”Olemme ilahtuneita, että museot ympäri Suomen osallistuvat Museoliiton syntymäpäivän juhlintaan. Yleisöllä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kurkistamaan, mitä museoiden kulisseissa ja harvinaisissa kohteissa tapahtuu”, sanoo Museoliiton juhlavuoden koordinoinnista vastaava konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen.

Museon kulisseissa -juhlapäivää vietetään Suomen museoliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi liiton perustamispäivänä lauantaina 30. syyskuuta. Juhlapäivään osallistuu yli 60 museota eri puolilla Suomea. Tapahtumia järjestetään muun muassa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Inarissa, Lapinlahdella, Raumalla, Savonlinnassa ja Jyväskylässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nuori mies seisoo valkoisen kylpyammeen takana.
Eetu Huhtala ja hänen teoksensa Unfulfilled vuodelta 2021.
Lataa
Viisikerroksinen talon pienoismalli seisoon lasivitriinissä.
Alkuperäinen Muumitalo löytyy Muumimuseosta.
Lataa

Linkit

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo perustuu Tove Janssonin vuonna 1986 lahjoittamaan muumikuvitusten kokoelmaan. Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Laajan muumitaiteen näyttelyn lisäksi Muumimuseossa on vaihtuvia näyttelyitä ja museo on mukana kansainvälisessä näyttelytoiminnassa. Muumimuseo on osa Tampereen taidemuseon organisaatiota. Molemmat museot kuuluvat Tampereen museoihin.

Muumimuseo
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Tampere-talon vaihde 03 243 4111
muumimuseo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tuomo Rosenlundin ja Mika Hannulan valoteoksia Tampereen keskustaan Valoviikkojen ajaksi11.10.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Kuvataiteilija Tuomo Rosenlundin ja kirjailija Mika Hannulan yhteisnäyttely Urbaani Utopia yhdistää visuaalista ja sanallista kerrontaa. Kolmentoista teoksen kokonaisuus hahmottaa kuvin ja sanoin kahden erilaisen ilmaisutavan vuorovaikutusta ja tapaa käsitellä samansuuntaisia teemoja. Näyttely tuo kuvan ja tekstin yhteen tavalla, jossa kumpikaan ei ole mitään ilman toista. Valogallerian teokset heijastetaan rakennusten seiniin Tampereen keskustassa 27.10. alkaen. Valogalleria on osa Tampereen Valoviikkojen ohjelmaa, ja näyttely on Tampereen taidemuseon tuottama. Valoteokset ovat esillä 27.10.2023–10.3.2024 päivittäin pimeään aikaan, noin klo 17–23.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme