Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän Tutkijoiden yössä vieraili lähes 14 000 kävijää!

Jaa

Tutkijoiden yötä vietettiin Jyväskylän yliopistossa jälleen syyskuun viimeisenä perjantaina 29.9.2023. Tapahtumassa saatiin uusia tiede-elämyksiä, kokeiltiin itse tutkimuksen tekemistä sekä keskusteltiin innostuneiden tieteen tekijöiden kanssa. Mukana oli jälleen satoja tutkijoita eri aloilta.

Liikunnalla poljettiin valopyöriä Tutkijoiden yössä.
Liikunnalla poljettiin valopyöriä Tutkijoiden yössä.

Tutkijoiden yön erilaiset aktiviteetit keräsivät lähes 14 000 kävijää. Kävijäennätys tapahtumassa nähtiin vuonna 2019, jolloin kävijöitä oli noin 14 500. Muun muassa Agoran robotit, biologian raakut ja karhukaiset sekä liikunnan toiminnallinen ohjelma kiinnostivat yleisöä tänä vuonna.

- Yhteistyö Valon kaupungin kanssa oli yksi tärkeä tekijä mahtavassa kävijämäärässä. Upeat valoteokset olivat lisähoukutin kampukselle tuloon, viestintäpäällikkö Liisa Harjula kertoo. Yliopisto juhlii 160-vuotista historiaansa tänä vuonna. Juhlavuosi näkyi tapahtumassa mm. Seminaarinmäen päärakennuksen Älynväläys-videoteoksessa, joka kertoo Uno Cygnaeuksesta ja opettajankoulutusseminaarin perustamisesta Jyväskylään.

Tieteeseen tutustuttiin esimerkiksi työpajojen, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Koululaisryhmien päiväohjelmaan osallistui yli 700 lasta. Suositut työpajat, kuten kemian CSI-rikospaikkatutkimus, varattiin hetkessä loppuun.

- Tutkijoiden yön ohjelma oli monipuolisuudessaan ja laajuudessaan ennennäkemätön. Tapahtuma onnistui herättämään uteliaisuutta nuorissa tutkijanaluissa ja tarjoili ahaa-elämyksiä myös perheen vanhemmille, Harjula kuvailee.

Tutkijoiden yö on vuodesta 2005 saakka järjestetty Euroopan laajuinen tiedetapahtuma, joka tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle.

Tänä syksynä Tutkijoiden yötä vietettiin Jyväskylän lisäksi Tampereella, Hämeenlinnassa, Helsingissä, Sodankylässä ja Oulussa.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula Jyväskylän yliopisto liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Koneoppiminen auttaa ennustamaan ylipainoa ja kestävyyskuntoa - apua ennaltaehkäisevien hoitojen kehittämisessä22.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa selvitettiin tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksia kestävyyskunnon ja ylipainon ennustamisessa sekä henkilökohtaisen terveysindeksin kehittämisessä. Kokonaisuutena koneoppiminen mahdollistaa yksilölle parempien hoitomuotojen valitsemisen sekä hoitojen kehittämisen ennaltaehkäisevämpään suuntaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye