Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Töölön, Meilahden ja Munkkiniemen alueilla suunnitellaan pyöräliikenteen pääyhteyttä Munkkiniemenbaanaa

Jaa
Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen baanalle Etu-Töölön ja Munkkiniemen välille. Munkkiniemenbaanan rakentamisen yleisenä tavoitteena on lisätä pyöräliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta Helsingin keskustan ja Munkkiniemen sekä Leppävaaran välisillä matkoilla.

Nykyisellään pyöräliikenteen liikennejärjestelyt ovat paikoin katkonaiset ja alimitoitetut alueen liikennemäärille. Suunnitelmassa määritetään baanan linjaus, alustavat suunnitteluratkaisut sekä arvioidaan toteutuskustannukset ja suunnitelman vaikutukset. Munkkiniemenbaanan kokonaispituus on noin 6,5 km, joista osa on jo toteutettu Munkinpuistoon ja Paciuksenkadun varrelle.

Kaupunkilaiset voivat kertoa mielipiteensä alustavista suunnitelmista kyselyssä 2.–15.10. välisenä aikana sekä tutustua suunnittelualueeseen kaikille avoimella suunnitelmapyöräilyllä keskiviikkona 4.10.2023 klo 16.30–18.30.

Suunnittelu alkuvaiheessa: vaikuta nyt baanan reittiin

Munkkiniemenbaanan yleissuunnittelu on alkuvaiheessa. Nyt on meneillään luonnosvaihe, jossa tutkitaan vaihtoehtoisia linjauksia ja alustavia liikennejärjestelyitä. Luonnosvaihe valmistuu vuoden 2023 loppupuolella, jonka jälkeen kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa esitellään yleissuunnittelussa jatkoon valittua vaihtoehtoa. Yleissuunnitelman on määrä valmistua alkukesällä 2024.

Yleissuunnitelman valmistumisen jälkeen suunnitelmat etenevät tarkempaan katu- ja puistosuunnitteluun, jonka yhteydessä on mahdollisuus vaikuttaa suunnitelman detaljiasioihin, mutta ei enää reittilinjaustason asioihin. Niihin vaikuttamisen aika on nyt.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava baanaverkko. Baanat ovat laadukkaita pyöräliikenteen pääreittejä, jotka mahdollistavat suoran ja sujuvan pyöräliikenteen. Baanat yhdistävät suurimmat asuinalueet keskustaan ja muihin työpaikkakeskittymiin.

Osallistu suunnitteluun - vastaa kyselyyn tai tule mukaan suunnitelmapyöräilyyn 4.10.2023

Kaupunkilaisilta toivotaan nyt mielipiteitä Munkkiniemenbaanan alustavista suunnitelmista erityisesti Merikannontien, Humallahden kohdan ja Munkkiniemen puistotien osuuksilla. Kyselyyn voi vastata 15.10.2023 asti. Suunnittelun etenemisestä kerrotaan lyhyesti myös Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuudessa 11.10.2023.

Tule mukaan keskustelemaan ja tutustumaan suunnittelualueeseen kaikille avoimella suunnitelmapyöräilyllä keskiviikkona 4.10.2023 klo 16.30–18.30. Lähtöpaikkana on Mechelininkadun ja Hietaniemenkadun risteys. Suunnitelmapyöräilyn aikana tutustutaan suunnittelukohteeseen ajamalla baanan reittiä luoteeseen Espoon rajalle, johon tilaisuus päättyy. Reitin varrella pysähdytään keskeisissä paikoissa keskustelemaan suunnitteluun liittyvistä kysymyksistä. Oma pyörä ja ajovarusteet mukaan! Huomioi myös säänmukainen vaatetus. Pyöräilyyn osallistutaan omalla vastuulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teppo Pasanen
liikenneinsinööri
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 09 310 37123
teppo.pasanen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Nya resultat från uppföljningen av försöket med Esplanaderna – försöket och utvecklingen av centrum delar åsikterna bland stadsborna1.12.2023 08:59:04 EET | Tiedote

På Esplanaderna inleddes i våras ett försök där mer utrymme än tidigare reserverades för fotgängare och cyklister, och området gjordes grönare och mer trivsamt. Försöket är tvåårigt och föremål för en omfattande uppföljning. Enligt de senaste resultaten av trafikräkningen har antalet fotgängare i området ökat, men effekterna av försöket är fortfarande svåra att bedöma. Lokala förändringar i biltrafikens mängd och smidighet noterades. Enligt en enkät som gjordes som en stickprovsundersökning är stadsbornas åsikter delade i fråga om såväl försöket som eventuella permanenta lösningar.

Esplanadien kokeilun seurannasta uusia tuloksia − kokeilu ja keskustan kehittäminen jakaa kaupunkilaisten mielipiteet1.12.2023 08:59:04 EET | Tiedote

Esplanadeilla aloitettiin viime keväänä kokeilu, jossa varattiin aiempaa enemmän tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille, lisättiin alueelle vehreyttä sekä kohennettiin viihtyisyyttä. Kokeilu on kaksivuotinen ja siihen liittyy laaja vaikutusten seuranta. Nyt saatujen liikennelaskentatulosten mukaan jalankulkijamäärät alueella ovat kasvaneet, mutta kokeilun vaikutusta niihin on vielä vaikea arvioida. Autoliikenteen määrissä ja sujuvuudessa havaittiin paikallisia muutoksia. Otantatutkimuksella tehdyn kyselyn mukaan kaupunkilaisten mielipiteet jakautuvat sekä kokeilusta että mahdollisista pysyvistä ratkaisuista.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 30.11.202330.11.2023 18:41:08 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 30.11.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 14.12.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme