Myllyhoitoyhdistys ry

Mediakutsu: Koulutus addiktiosta toimittajille ja viestijöille 10.10. klo 9-11.30

Jaa

Maksuton verkkokoulutus tarjoaa työkaluja ammattitaitoiseen ja uskottavaan raportoimiseen riippuvuuksista sekä päihteiden käytöstä ja käyttäjistä.

Aika: Tiistai 10.10.2023 klo 9-11.30
Paikka: Teams

Mitä jokaisen toimittajan tai viestijän on tärkeää tietää addiktiosta? Missä media menee helposti mönkään ja luo jopa virheellisiä mielikuvia, kun se kertoo päihteiden ongelmakäytöstä? Miten välttää joutumasta riippuvaisen haastateltavan huiputtamaksi? Tervetuloa hiomaan tiedot, käsitteet ja perusymmärrys kuntoon!

Koulutus tarjoaa journalismin ja viestinnän ammattilaisille työkaluja ammattitaitoiseen, vastuulliseen ja laadukkaaseen raportoimiseen päihdeasioista. Addiktion perusteiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää aivan jokaiselle toimittajalle, sillä riippuvuudet koskettavat koko yhteiskuntaa, työelämää, politiikkaa, viihdettä ja urheiluakin.

Käymme läpi esimerkiksi seuraavia asioita: Mitä ovat addiktio ja riippuvuussairaus? Miten ne ilmenevät käytännössä ja joskus salakavalasti myös haastatteluissa journalismin eri osa-alueilla? Miten välttää tavallisimmat virheet ja sudenkuopat haastattelukysymysten laadinnassa, jutun kerronnassa ja sanavalinnoissa?

Käsittelemme myös journalismin vaikutuksia addiktioihin liittyvään häpeään ja leimautumiseen. Miten toimittaja voi työssään olla lisäämättä niitä? Kuinka uutisoida päihteitä käyttävistä ihmisistä todenmukaisesti ja eettisesti? Millaiset käsitteet ovat pulmallisia ja miksi?

Tilaisuuden järjestää Myllyhoitoyhdistys, joka on sitoutumaton riippuvuuksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Kouluttajina ovat riippuvuusasiantuntija Juha Lantz ja Myllyhoitoyhdistyksen viestintäpäällikkö Johanna Pohjola. Tilaisuus järjestetään Teams-webinaarina, ja se on suunnattu journalismin ja viestinnän ammattilaisille ja opiskelijoille. Koulutus on osallistujille maksuton. Tilaisuus tallennetaan, ja tallenne lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset sunnuntaihin 8.10. mennessä: https://link.webropol.com/ep/toimittajakoulutus2023

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Myllyhoitoyhdistys on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka työntekijät ja verkostot omaavat laajasti riippuvuuksiin liittyvää asiantuntemusta. Yhdistyksen tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, päihderiippuvuuteen tai muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden ja heidän läheistensä auttaminen sekä toipumiskeskeisen riippuvuushoidon kehittäminen.

Lisätietoja: www.myllyhoitoyhdistys.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyhoitoyhdistys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye