STTK ry.

Tuula Hällfors-Laaksonen on STTK:n Vuoden luottamusmies

Jaa

Tuula Hällfors-Laaksonen on STTK:n Vuoden luottamusmies. Hällfors-Laaksonen on Kansaneläkelaitoksessa pääluottamusmies ja edustaa yhteensä noin 8 500 toimihenkilöä. Hänen liittonsa on Ammattiliitto Kelan toimihenkilöt ry.

Palkinto jaettiin nyt 13. kerran ja se annettiin tänään STTK:n vuotuisessa henkilöstön edustajille järjestetyssä koulutuspäivässä Helsingissä.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Hällfors-Laaksonen nauttii vahvaa luottamusta toimihenkilöiden ja työnantajan edustajien keskuudessa. Hän edustaa jämäkästi henkilöstöä ja toimii tasapuolisesti sekä puolueettomasti kaikille. Hän auttaa kaikissa tilanteissa ja ratkoo ongelmia kuuntelemalla ja esittämällä asioihin useita näkökulmia. Häneltä saatu tieto on aina ajan tasalla.

Hällfors-Laaksonen toimii johtoryhmässä henkilöstönedustajana ja tuo sinne henkilöstöön liittyviä asioita tiedoksi ja neuvoteltavaksi ennen lopullisia päätöksiä.

Pääluottamusmiehenä Tuula Hällfors-Laaksonen on 23 yhteistoimintavaltuutetun ja heidän varahenkilöidensä tuki ja opastaja. Erään yt-valtuutetun sanoin: ”Tuula on ihminen, joka on kuunnellut, tukenut ja opastanut minua, saanut minut kasvamaan rooliini. Ilman tätä korvaamatonta tukea en usko, että olisin nyt edelleen - neljä vuotta myöhemmin - tässä roolissa ja luottaen tekemiseeni paremmin kuin koskaan. Hän on saanut minut ymmärtämään ja sisäistämään roolini merkityksen.”

Tuula Hällfors-Laaksonen päivittää omaan osaamistaan jatkuvasti. Viimeksi hän on suorittanut vapaaehtoisen sovittelijan tutkinnon. Opinnot auttavat toimimaan oikealla tavalla erilaisten haasteiden keskellä ja ylläpitämään ja kehittämään yhteistyösuhteita työnantajaan ja henkilöstöön.

Hällfors-Laaksonen toimii myös Kelan toimihenkilöt ry:n valtuustossa ja hallituksessa sekä STTK:n edustajistossa ja on Varsinais-Suomen sovittelijatoimiston vapaaehtoinen sovittelija.

Yhteyshenkilöt

Työelämäasiantuntija Erkki Auvinen, STTK, puhelin 040 5450631
Vuoden luottamusmies Tuula Hällfors-Laaksonen: puhelin 040 723 4291

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

STTK on poliittisesti sitoutumaton ja moniarvoinen koulutettujen ammattilaisten keskusjärjestö, johon kuuluu 13 jäsenliittoa ja noin puoli miljoonaa jäsentä.

Olemme työssämme vastuullisia, oikeudenmukaisia ja rohkeita. Visiomme on hyvinvoiva ja menestyvä työntekijä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STTK ry.

STTK:n Kohtuus kaikessa -mielenosoitus tänään: Hallitusohjelma vahvistaa vahvojen valtaa ja heikentää heikompien oikeuksia ja turvaa18.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Tänään lauantaina STTK ja jäsenliitot osoittavat mieltä hallitusohjelman työntekijöiden oikeuksiin ja ihmisten sosiaaliturvaan kohdistamia kohtuuttomia heikennyksiä vastaan. Kohtuus kaikessa -mielenosoitus lähtee liikkeelle Helsingin Mäntymäen kentältä klo 11.00 ja suuntaa kohti Kansalaistoria, jossa ohjelma alkaa klo 12.00. STTK:n mielenosoitukseen on ilmoittautunut myös lukuisia yhteistyötahoja. Kansalaisten tyytymättömyys hallitusohjelman kirjauksiin on lisääntynyt ja eri ryhmien huoli ihmisten hyvinvoinnista ja työntekijöiden asemasta työelämässä on kasvanut. ─ Hallitusohjelmassa esitetään merkittäviä rajoituksia neuvottelujärjestelmään ja lakko-oikeuteen sekä heikennyksiä lukuisiin työsuhteen ehtoihin, etuuksiin ja turvaan. Lista on pitkä ja epäoikeudenmukainen, kun samanaikaisesti ennestään hyvin toimeen tulevia avitetaan esimerkiksi verokevennyksillä, puheenjohtaja Antti Palola sanoo. Hallitus ja sen ohjelma antavat STTK:n mielestä rukkaset aidolle yhteistyölle, neuvottelutoimin

STTK: Horisontissa syvenevää vastakkainasettelua ja työmarkkinahäiriöitä13.11.2023 13:42:29 EET | Tiedote

STTK ja jäsenliitot valmistautuvat ensi lauantaina järjestettävään mielenosoitukseen, jossa vastustetaan hallitusohjelmassa esitettyjä rajuja heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja kohtuuttomia leikkauksia sosiaaliturvaan. Kohtuus kaikessa -mielenosoitus starttaa Helsingin Mäntymäeltä ja kulkee Kansalaistorille, missä järjestetään koko perheelle sopivaa ohjelmaa. ─ Olemme kutsuneet mukaan myös yhteistyötahojamme ja iloksemme mieltä ollaan tulossa osoittamaan myös STTK-yhteisön ulkopuolelta. Se viestii siitä, että kansalaisten tyytymättömyys hallitusohjelman kirjauksia vastaan kasvaa, ja ihmisten huoli hyvinvoinnistaan ja asemastaan työelämässä on suuri, puheenjohtaja Antti Palola arvioi. Tänään kokoontuneen STTK:n hallituksen mielestä kireä tunnelma koko yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla on suora seuraus siitä, että elinkeinoelämä halusi romuttaa varsin hyvin toimineen sekä ennakoivuutta ja vakautta yhteiskuntaan luoneen neuvottelu- ja sopimusjärjestelmän. ─ Hallitusohjelman monet k

STTK naisten palkkapäivänä: Suomalaisten mielestä kilpailukykyä ei saa edistää palkkatasa-arvon kustannuksella3.11.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisista noin 70 prosenttia on sitä mieltä, että kilpailukyvyn edistäminen ei saa johtaa palkkatasa-arvon heikkenemiseen työmarkkinoilla. Naisvastaajista tätä mieltä oli 76 prosenttia. Tämä selviää STTK:n tänä syksynä teettämästä kansalaiskyselystä. Hallitus on aikeissa puuttua lainsäädännöllä työmarkkinamalliin siten, että vientialat määrittävät katon muidenkin alojen palkankorotuksille sovittelussa. Ehdotusta perustellaan Suomen kilpailukyvyllä. Toteutuessaan lakimuutos sementoisi nais- ja miesvaltaisten alojen välisen palkkaeron, joka on tähänkin asti kuroutunut umpeen hitaasti. ─ Suomen työmarkkinat ovat jakautuneet voimakkaasti nais- ja miesvaltaisiin aloihin. Hallituksen kaavailema lakiesitys heikentäisi toteutuessaan naisvaltaisten alojen, kuten julkisen sektorin, hyvinvointialueiden sekä palvelualojen työntekijöiden palkkakehitystä. Suomalaiset eivät selvästi voi hyväksyä, että palkkatasa-arvo alistetaan kilpailukyvyn alttarille, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa. L

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme