Suomen Akatemia

Kutsu 10.10. ja 24.10.23: Suomen Akatemian Ilmasto, tiede ja tulevaisuus -webinaarisarja jatkuu

Jaa

Suomen Akatemia jatkaa viime vuonna aloitettua Ilmasto, tiede ja tulevaisuus -webinaarisarjaa. Tämän vuoden kahdessa jaksossa aiheina ovat ilmastonmuutoksen vaikutukset kaupunkeihin ja arktiselle alueelle. Webinaarissa Suomen Akatemian ja strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamien hankkeiden tutkijat kertovat tutkimuksestaan.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan webinaareja!

Aika: tiistait 10.10. ja 24.10. klo 14–15
Paikka: webinaari

Tiistaina 10.10.2023 klo 14–15 suorassa lähetyksessä aiheena on Muuttuva ilmasto ja tulevaisuuden kaupungit. Haastateltavina ovat professori Jukka Käyhkö Turun yliopistosta, erikoistutkija Kirsti Jylhä Ilmatieteen laitokselta ja kehittämispäällikkö Juha Peltomaa SYKEstä. He pohtivat, miten ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen kaupungeissa ja millaisia olisivat ilmastonkestävät kaupungit.

Tiistaina 24.10.2023 klo 14–15 aiheena on Ilmastonmuutos arktisella alueella. Lähetys on nauhoitettu. Haastateltavina ovat professori Minna Palmroth ja yliopistotutkija Maija Heikkilä Helsingin yliopistosta sekä akatemiatutkija Antti Eloranta Jyväskylän yliopistosta. He keskustelevat siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa arktisen alueen eri elementtien yhteistoimintaan. Näitä ovat esimerkiksi revontulihiukkaset tai vesistöjen ravintoverkot.

Tutkijoita haastattelee ilmastojournalisti, Long Play -julkaisun perustajajäsen ja tietokirjailija Hanna Nikkanen. Keskustelujen kieli on suomi.

Saadaksesi osallistumislinkin, ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä. Linkki on ilmoittautumisen vahvistuksessa, joten vahvistus kannattaa säästää. Linkki tulee myös tapahtuman sivulle.

Lisää Suomen Akatemian rahoittamasta ilmastotutkimuksesta
Jukka Käyhkö kertoo kaupunkien muutoksista Tietysti.fi-sivuston jutussa
Katso video Minna Palmrothin vetämästä Kestävän avaruustieteen huippuyksiköstä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa yhteiskunnassa. Pyrimme toiminnassamme siihen, että suomalainen tutkimus uusiutuu, monipuolistuu ja kansainvälistyy. Luomme edellytyksiä tutkijankoulutukselle ja tutkijanuralle, kansainvälistymiselle ja tutkimustulosten hyödyntämiselle. Katamme kaikki tieteen ja tutkimuksen alat. Vuonna 2023 rahoitamme tutkimusta lähes 505 miljoonalla eurolla. Akatemia toimii opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Akatemia

Forskningsinfrastrukturer får finansiering från Finlands Akademi1.2.2024 10:05:10 EET | Tiedote

Kommittén för forskningens infrastrukturer vid Finlands Akademi har beviljat elva projekt drygt 22 miljoner euro i finansiering för att bygga och utveckla nationella och internationella forskningsinfrastrukturer. Det här är de andra och sista delbesluten om FIRI 2023-utlysningen. Totalt beviljade Akademin över 52 miljoner euro inom utlysningen. FIRI-finansieringen stöder uppbyggnad och utveckling av högklassiga forskningsinfrastrukturer, som lägger grunden för genomslagskraftig forskning, utveckling och innovation.

Suomen Akatemialta huomattava rahoitus tutkimusinfrastruktuureille1.2.2024 10:05:10 EET | Tiedote

Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuurikomitea on myöntänyt rahoituksen 11 hankkeelle kansallisten ja kansainvälisten tutkimusinfrastruktuurien rakentamiseen ja kehittämiseen. Yhteensä rahoitusta myönnettiin yli 22 miljoonaa euroa. Kyseessä ovat loput FIRI 2023 -tutkimusinfrastruktuurihaun päätöksistä. Kokonaisuudessaan FIRI2023 -haussa tutkimusinfrastruktuurihankkeille myönnettiin yli 52 miljoonaa euroa. FIRI-rahoituksella tuetaan korkeatasoisten tutkimusinfrastruktuurien rakentamista ja kehittämistä vaikuttavan TKI-toiminnan perustana.

Research infrastructures receive major funding from Research Council of Finland1.2.2024 10:05:10 EET | Press release

The Finnish Research Infrastructure Committee at the Research Council of Finland has awarded eleven projects more than 22 million euros in funding to build and upgrade national and international research infrastructures. This was the second and last set of decisions on the FIRI 2023 call. The funding granted under the call totals more than 52 million euros. FIRI funding supports the establishment and upgrading of high-quality research infrastructures, which lay a solid foundation for high-impact research, development and innovation.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye