Helsingin seudun kauppakamari

Yritykset ja oppilaitokset ratkovat osaajapulaa yhdessä – Helsingin seudun kauppakamari lahjoittaa stipendin MBA-opintoihin

Jaa

Helsingin seudun kauppakamari ja HELBUS Helsinki School of Business tarjoavat yhdessä ratkaisuja osaajapulaan. Kauppakamari lahjoittaa 23 500 € arvoisen stipendin kahden vuoden MBA-opintoihin yhdelle onnekkaalle hakijalle. 

Osaajapula on aito ongelma yhteiskunnassamme. Sen ratkaisemiseen ei riitä pelkkä korkeakoulupaikkojen lisääminen vaan tarvitsemme ratkaisuja eri koulutusasteilta, yksityisiltä ja julkisilta toimijoilta. Helsingin seudun kauppakamari haluaa yhdistää yritysmaailman, korkeakoulut ja oppilaitokset vastatakseen yritysten tarpeisiin.

”Helsingin seudun kauppakamari haluaa olla konkreettisesti ratkaisemassa osaajapulaa sekä luomassa yhteyksiä yritysten ja korkeakoulujen ja oppilaitosten välille. Työelämän tarpeet muuttuvat jatkuvasti, jolloin osaamista tulee myös päivittää. Haluamme tarjota stipendin saajalle mahdollisuuden täydentää osaamistaan ja kasvattaa ammatillista verkostoaan”, kommentoi Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen

Kauppakamarin strateginen tavoite on vauhdittaa yritysten kansainvälistymistä ja auttaa suomalaisten yritysten kansainvälistä johtoa ja henkilöstöä asettumaan suomalaiseen työelämään.

Lisää johtamisen tai liiketoiminnan osaamista

Kauppakamari ja HELBUS etsivät ammattilaista, joka haluaa viedä osaamisensa uudelle tasolle ja opiskella kansainvälisessä ympäristössä. Kauppakamari myöntää HELBUSissa suoritettaviin, tammikuussa 2024 käynnistyviin MBA-opintoihin yhdelle hakijalle täyden stipendin, joka kattaa koko ohjelman lukukausimaksut ja materiaalin. Stipendin arvo on 23 500 euroa. 

”MBA-tutkinto on erinomainen tilaisuus ihmisille, jotka tarvitsevat lisää johtamisen tai liiketoiminnan osaamista. HELBUSissa voi suorittaa University of Northamptonin MBA-tutkinnon kokopäivätyön ohessa Suomessa opiskellen”, sanoo HELBUSin toimitusjohtaja Kari Jääskeläinen

HELBUS on vuonna 2012 perustettu yksityinen suomalainen kauppakorkeakoulu, jossa voi suorittaa englantilaisen University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Master of Business Administration (MBA) -ohjelma on kansainvälisesti arvostettu tutkinto. Helsingin seudun kauppakamari osti HELBUSin osaksi toimintojaan kesällä 2022. 

Stipendiä voi hakea 31.10.2023 saakka. Lue lisää stipendin hakemisen yksityiskohdista täältä: https://helsinki.chamber.fi/kauppakamari-myontaa-stipendin-korkeatasoisiin-mba-opintoihin/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun kauppakamari vauhdittaa yritysten ja Helsingin seudun menestystä. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä ja organisaatiota. Jäsenmäärältään kauppakamari on Pohjoismaiden suurin.

HELBUS on yksityinen kauppakorkeakoulu, jonka Master of Business Administration (MBA) -ohjelma on kansainvälisesti arvostettu, virallinen brittiläinen kauppatieteiden maisterin tutkinto. Englanninkielinen kansainvälinen ohjelma tarjoaa oppia mm. johtamisessa, markkinoinnissa, laskentatoimessa ja neuvottelutaidossa sekä luo erinomaista pohjaa uralle liiketoiminnan johtotehtävissä tai menestyvänä yrittäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari arvioi: Pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä – ”Kaupan alan yritysten määrän väheneminen huolestuttavaa”21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla lopetti toimintansa 9 450 yritystä vuonna 2023, arvioi Helsingin seudun kauppakamari Tilastokeskuksen alkuvuoden lukuihin perustuen. Lopettaneita yrityksiä olisi arvion mukaan 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Luvuissa ei ole huomioitu alkutuotantoa ja kiinteistöalan yrityksiä. Kaupan alalla lopettaneiden yritysten määrä on ollut suuri kahtena edellisvuonna. Lopettaneiden kaupan alan yritysten määrä pääkaupunkiseudulla oli suurempi kuin aloittaneiden tammikuusta 2022 syyskuuhun 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye