Helsingin seudun kauppakamari

Yritykset ja oppilaitokset ratkovat osaajapulaa yhdessä – Helsingin seudun kauppakamari lahjoittaa stipendin MBA-opintoihin

Jaa

Helsingin seudun kauppakamari ja HELBUS Helsinki School of Business tarjoavat yhdessä ratkaisuja osaajapulaan. Kauppakamari lahjoittaa 23 500 € arvoisen stipendin kahden vuoden MBA-opintoihin yhdelle onnekkaalle hakijalle. 

Osaajapula on aito ongelma yhteiskunnassamme. Sen ratkaisemiseen ei riitä pelkkä korkeakoulupaikkojen lisääminen vaan tarvitsemme ratkaisuja eri koulutusasteilta, yksityisiltä ja julkisilta toimijoilta. Helsingin seudun kauppakamari haluaa yhdistää yritysmaailman, korkeakoulut ja oppilaitokset vastatakseen yritysten tarpeisiin.

”Helsingin seudun kauppakamari haluaa olla konkreettisesti ratkaisemassa osaajapulaa sekä luomassa yhteyksiä yritysten ja korkeakoulujen ja oppilaitosten välille. Työelämän tarpeet muuttuvat jatkuvasti, jolloin osaamista tulee myös päivittää. Haluamme tarjota stipendin saajalle mahdollisuuden täydentää osaamistaan ja kasvattaa ammatillista verkostoaan”, kommentoi Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen

Kauppakamarin strateginen tavoite on vauhdittaa yritysten kansainvälistymistä ja auttaa suomalaisten yritysten kansainvälistä johtoa ja henkilöstöä asettumaan suomalaiseen työelämään.

Lisää johtamisen tai liiketoiminnan osaamista

Kauppakamari ja HELBUS etsivät ammattilaista, joka haluaa viedä osaamisensa uudelle tasolle ja opiskella kansainvälisessä ympäristössä. Kauppakamari myöntää HELBUSissa suoritettaviin, tammikuussa 2024 käynnistyviin MBA-opintoihin yhdelle hakijalle täyden stipendin, joka kattaa koko ohjelman lukukausimaksut ja materiaalin. Stipendin arvo on 23 500 euroa. 

”MBA-tutkinto on erinomainen tilaisuus ihmisille, jotka tarvitsevat lisää johtamisen tai liiketoiminnan osaamista. HELBUSissa voi suorittaa University of Northamptonin MBA-tutkinnon kokopäivätyön ohessa Suomessa opiskellen”, sanoo HELBUSin toimitusjohtaja Kari Jääskeläinen

HELBUS on vuonna 2012 perustettu yksityinen suomalainen kauppakorkeakoulu, jossa voi suorittaa englantilaisen University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Master of Business Administration (MBA) -ohjelma on kansainvälisesti arvostettu tutkinto. Helsingin seudun kauppakamari osti HELBUSin osaksi toimintojaan kesällä 2022. 

Stipendiä voi hakea 31.10.2023 saakka. Lue lisää stipendin hakemisen yksityiskohdista täältä: https://helsinki.chamber.fi/kauppakamari-myontaa-stipendin-korkeatasoisiin-mba-opintoihin/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun kauppakamari vauhdittaa yritysten ja Helsingin seudun menestystä. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä ja organisaatiota. Jäsenmäärältään kauppakamari on Pohjoismaiden suurin.

HELBUS on yksityinen kauppakorkeakoulu, jonka Master of Business Administration (MBA) -ohjelma on kansainvälisesti arvostettu, virallinen brittiläinen kauppatieteiden maisterin tutkinto. Englanninkielinen kansainvälinen ohjelma tarjoaa oppia mm. johtamisessa, markkinoinnissa, laskentatoimessa ja neuvottelutaidossa sekä luo erinomaista pohjaa uralle liiketoiminnan johtotehtävissä tai menestyvänä yrittäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin ydinkeskustan vähittäiskaupan liikevaihto ei ole noussut koronapandemiaa edeltävälle tasolle – ”Ydinkeskustasta kadonnut yli sata liikettä”24.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin ydinkeskustan vähittäiskaupan liikevaihto ei ole noussut vuotta 2020, eli koronapandemian alkamista, edeltävälle tasolle vuoden 2023 loppuun mennessä, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin selvityksestä. Helsingin ydinkeskustassa on viidennes vähemmän vähittäiskaupan toimipisteitä kuin vuonna 2019. Helsingin ulommalla keskustavyöhykkeellä vähittäiskaupan liikevaihto on kasvanut 2020-luvun koronapandemiasta huolimatta. Vuonna 2018 Kalasatamassa avattu kauppakeskus Redi vaikutti positiivisesti kaupan kasvuun.

Helsingin ydinkeskusta tarvitsee kaksi autoliikenteen poikittaisyhteyttä – Kaivokatua ei saa sulkea autoilta25.6.2024 13:02:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki suunnittelee Kaivokadun katkaisemista autoliikenteeltä. Muutoksen jälkeen ydinkeskustan ainoaksi autoliikenteen poikittaisyhteydeksi jäisivät Esplanadit. Toimenpiteen vaikutuksia nykytilanteeseen verrattuna ei ole arvioitu. Helsingin seudun kauppakamari, A. Ahlström Kiinteistöt, Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Senaatti-kiinteistöt vastustavat Kaivokadun muuttamista joukkoliikennekaduksi. Ne edellyttävät, että suunnitelmaluonnoksesta ja Kaivokadun muutosesityksestä tehdään liikenne- ja elinvoimavaikutusten arviointi, jossa muutosta verrataan nykyhetkeen. Helsingin kaupungin muutosehdotuksen tavoitteena on parantaa ydinkeskustan kävelymahdollisuuksia ja lisätä viihtyisyyttä. Koska raitiotiekiskojen ja pyöräteiden määrä Kaivokadulla suunnitelmassa tuplaantuu, kävelyolosuhteet paranevat vain hieman. Ydinkeskustan ruuhkautuminen lisääntyisi ja liikennejärjestelmän toimivuus poikkeustilanteissa vaarantuisi.

Ennakointikamari: Kysyntä ja tarjonta eivät ole kohdallaan kysytyimmissä ammateissa Uudellamaalla18.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Yhdenkään Uudenmaan 15 kysytyimmän ammatin kysyntä ja tarjonta ei ole tasapainossa. Kysytyimmät ammatit ovat niitä, joissa on eniten avoimia työpaikkoja. Kuorma-auton ja erikoisajoneuvon kuljettajille on Uudellamaalla samaan aikaan tarjolla paljon avoimia työpaikkoja, toisaalta työttömiä kuljettajia on paljon. Pula on lähihoitajista, sairaanhoitajista, kodinhoitajista, lastentarhanopettajista ja vartijoista. Sen sijaan ylitarjontaa on esimerkiksi myyjistä, lastenhoitotyöntekijöistä ja tarjoilijoista. Tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön tilastosta. ”Tilanne on huolestuttava, sillä arvioiden mukaan kysyntä ja tarjonta eivät ole tasapainossa merkittävässä osassa listan ammateissa vuoteen 2028 mennessä”, sanoo Ennakointikamarin projektipäällikkö Olli Oja. Helsingin seudun kauppakamarin koordinoima Ennakointikamari arvioi kaksi kertaa vuodessa työllisyystilannetta Uudellamaalla.

Julkisia työnantajapalveluja ei yrityksissä juuri tunneta – ”Työmarkkinatori ei kykene vastaamaan työnantajien tarpeisiin”11.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Sosiaalisen median, yksityisten työnhakusivustojen, oppilaitosten tai korkeakoulujen sekä henkilöstöpalvelualan yritysten apu tai palvelut ovat yrityksille merkittävämpiä henkilöstön rekrytoinneissa kuin julkisten työvoimapalvelujen apu tai palvelut, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin ja Palvelualojen työnantajat Paltan selvityksestä. Selvitys perustuu niiden jäsenyrityksille tekemään kyselyyn ja käyttäjähaastatteluihin.

Helsingin seudun yrityksissä halua vahvistaa Uudenmaan roolia EU:n päätöksenteossa – usko EU:n kilpailukykyyn vähäinen22.5.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Puolet Helsingin seudun yrityksistä vahvistaisi alueiden, kuten Uudenmaan roolia EU:n päätöksenteossa, neljännes ei vahvistaisi, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityskyselystä. Helsingin seudun yritykset antavat elinkeinoelämän näkökulmasta suomalaismeppien onnistumisesta kouluarvosanan 7. Kolme neljästä vastaajasta on sitä mieltä, että EU pärjää huonosti kilpailukyvyssä Yhdysvaltojen ja Kiinan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye