Helsingin tapahtumasäätiö

Stadin Silakkamarkkinoilla vieraili yhteensä 80 000 kävijää

Jaa

Helsingin syyskauden käynnistäviä Stadin Silakkamarkkinoita vietettiin perinteiseen tapaan Kauppatorilla lokakuun ensimmäisellä viikolla 1.–7.10. Tapahtumassa vieraili yhteensä arviolta 80 000 kävijää. Ensi vuoden tapahtumaa varjostaa Euroopan komission käsittelyssä oleva esitys silakanpyynnin kieltämisestä.

Kuvassa Stadin Silakkamarkkina-alueen portti ja ihmisiä markkinoilla.
Historiallisen tapahtuman keskiössä on myös tietoisuuden lisääminen Itämeren suojelusta ja kestävästä kehityksestä. Petri Anttila

Viikon mittaisten Stadin Silakkamarkkinoiden päätöspäivää vietettiin lauantaina 7. lokakuuta.  Tapahtuma toi Helsinkiin yli 20 silakkatuotteita myyvää kalastajaa eri puolilta Suomea ja runsaasti muita tuotemyyjiä. Markkinaviikon ohjelmaan kuului mm. Itämeren suojeluaiheista puheohjelmaa, merellistä haitarimusiikkia, lavatansseja sekä uudella patikointiosuudella vahvistunut Silakkasoutu.

Kala- ja saaristolaistuotteiden myynti kävi vilkkaana koko tapahtuman ajan ja suosikkituotteet myytiin loppuun jo ennen markkinoiden päättymistä. Markkinoiden myyntivalteiksi nousivat totuttuun tapaan avajaispäivänä kokoontuneen silakkaraadin valitsemat “vuoden maustekala” ja “vuoden silakkayllätys” -kategorioissa palkitut tuotteet kuten taivassalolaisen Liisa Vainion klassisen raikas herkkusilakka ja pellinkiläisen Johanna Kellgrenin sitruunasilakka. 

”Tätä tapahtumaa tehdää yhtä lailla syksyisestä stadista nauttiville kävijöille, kuin kalastajillekin. Heidän elinkeinonsa jatkumisen turvaamiseksi tuotteiden myynti suoraan kuluttajalle on merkittävä tekijä. Toivomme, että ensi vuonnakin riittää myytävää – jos ei silakkaa, niin kilohailia ja järkikalatuotteita. Itämeren voi edelleen syödä puhtaaksi vastuullisesti kalastattu kala kerrallaan”, kertoo Stadin Silakkamarkkinoiden järjestämisestä vastaavan Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on järjestetty Helsingissä jo vuodesta 1743. Ensi vuoden tapahtumaa varjostaa Euroopan komission käsittelyssä oleva esitys silakanpyynnin kieltämisestä Suomen lähivesillä vuoden 2024 ajaksi. Komissio päättää kalastuskiintiöistä 23.–24. lokakuuta. Helsingin tapahtumasäätiö käy vuoden 2024 Stadin Silakkamarkkinoista keskusteluja kalastajien kanssa ensi kevään aikana. 

Silakkamarkkinoiden jälkeen sunnuntaina 8.10. Kauppatorilla vietetään Perinteistä Purjelaivapäivää jo 36. kerran.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, Helsingin tapahtumasäätiö, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye