Kulttuurihistorioitsija David Van Reybrouck vieraana Helsingin kirjamessuilla Indonesia-teoksellaan

Jaa

Kansainvälisesti arvostettu belgialainen kulttuurihistorioitsija David van Reybrouck vierailee Helsingin kirjamessuilla 27.–28.10.

TIEDOTUSTILAISUUS hänen uusimmasta kirjastaan REVOLUSI – INDONESIA JA MODERNIN MAAILMAN SYNTY perjantaina 27.10. kello 13.45–14.15 Messukeskuksessa (tila 204).

Van Reybrouckin MESSUESIINTYMINEN on lauantaina 28.10. kello 12.30–13.00 Kruununhaka-lavalla.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt Reetta Ravi, reetta@siltalapublishing.fi, 0400 328 300.

Alankomaiden ja Itä-Intiaksi kutsutun saaristoryhmän välinen konflikti johti Indonesian itsenäisyystaisteluun 1940-luvulla.

Indonesia oli ensimmäinen itsenäiseksi julistautunut siirtomaa toisen maailmansodan jälkeen. Kun Japanin miehitysvalta päättyi, alkoi kapinallisten taistelu brittiläisiä, australialaisia ja hollantilaisia joukkoja vastaan.

Revolusi avaa kaoottisen ja monimutkaisen konfliktin taustoja ja kertoo, kuinka Indonesian tapahtumat inspiroivat itsenäisyysliikkeitä globaalisti niin Aasiassa, Afrikassa kuin arabimaissa.

Flaamilaisen kirjailijan ja historiantutkijan David van Reybrouckin Revolusi-teos liittää Indonesian dekolonisaation laajempaan perspektiiviin, osaksi maailmanhistoriaa.

Kirja perustuu kirjallisuuden ja tutkimustyön lisäksi lukuisiin sodassa mukana olleiden haastatteluihin.

Revolusin sivuilla kerrottu historia elää ja hengittää.

Suomennos: Sanna van Leeuwen

null
Kuva Frank Ruiter

David van Reybrouck (s. 1971) on flaamilainen kulttuurihistorioitsija, arkeologi ja kirjailija. Hänen tunnetuin kirjansa on Kongo (suom. 2013), joka oli arvostelumenestys ja käännettiin yli kahdellekymmenelle kielelle. Kirja palkittiin muun muassa Prix Médicis’llä ja Libris History -palkinnolla. Reybrouckin esseitä ja artikkeleita on julkaistu laajasti eurooppalaisissa sanomalehdissä. Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Kustannusosakeyhtiöt Siltala ja Teos yhdistyvät27.2.2024 14:00:00 EET | Tiedote

Kustannusosakeyhtiö Siltala ostaa Kustannusosakeyhtiö Teoksen kustannusliiketoiminnan, ja Teoksen suurimmasta omistajasta Heikki Herlinistä tulee yksi Siltalan pääomistajista yhdessä Touko ja Aleksi Siltalan kanssa. Fuusiossa Teos myy liiketoimintansa Siltalalle. Samalla Teoksen enemmistöomistaja Heikki Herlin tekee sijoituksen Kustannusosakeyhtiö Siltalaan, ja hänestä tulee näin yksi Siltalan pääomistajista sen perustajien Touko ja Aleksi Siltalan rinnalle. Yhdistymisessä syntyy kahden itsenäisen laatukustantamon kulttuurisesti ja kirjallisesti kunnianhimoinen yhteenliittymä, jossa vahva kustannusalan osaaminen yhdistyy vakaaseen omistajapohjaan. Molempien kustantamoiden toiminta jatkuu ennallaan, eikä yhdistyminen vaikuta kustantamojen kirjailijoiden työhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye