S-Pankki Oyj

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua maaliskuun loppuun asti

Jaa

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua 19. lokakuuta alkaen maaliskuun 2024 loppuun asti. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat. Vapaa-ajan asuntojen, korjaus- ja sijoitusasuntolainojen osalta kaikki jatkuu tutulla tavalla. Toimitusmaksujen poisto toteutetaan S-Pankissa asuntomarkkinoiden vauhdittamiseksi ja asiakkaiden rahakkaamman huomisen mahdollistamiseksi.

S-Pankki tarjoaa kaikille asunnon ostajille 19.10.2023 alkaen S-Pankin asuntolainan ilman toimitusmaksua maaliskuun loppuun saakka, mikä avaa entistäkin houkuttelevamman mahdollisuuden uuden kodin hankkimiseen sekä ensiasunnon ostamiseen. S-Pankki haluaa olla mukana tukemassa suomalaisten unelmaa rahakkaammasta huomisesta sekä uuden kodin hankkimisesta.

“Haluamme osoittaa asiakkaillemme, että olemme heidän tukenaan muuttuvassa markkinatilanteessa. Poistamalla toimitusmaksun voimme tehdä asunnon ostamisesta entistäkin kannustavampaa, kun asunnon ostajia houkuttelevia kohteita on runsaasti markkinoilla", kertoo S-Pankin lainojen kehityspäällikkö Annemari Airaksinen.

S-Pankin asuntolainan toimitusmaksu on normaalisti lainahinnaston mukaan 2 prosenttia luoton määrästä ja kuitenkin vähintään 500 euroa. Jatkossa asunnon ostaja siis säästää tämän summan ottaessaan asuntolainan S-Pankista. Lisäksi S-Pankissa tili, kortti, verkkopankkitunnukset ja mobiilipalvelut ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia kaikille S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille sekä heidän perheenjäsenilleen.


Ensiasuntojen verovapaudet poistumassa

Hallituksen suunnittelema verovapauden poisto ensiasunnoilta ensi vuoden alussa on herättänyt keskustelua. Lisäksi hallitus on esittänyt, että asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden varainsiirtoveroprosentti alennetaan nykyisestä kahdesta prosentista 1,5 prosenttiin.  Muutos astuu voimaan vuodenvaihteessa ja vaikuttaa kauppoihin takautuvasti 12.10.2023 lähtien. Verohallinto palauttaa liikamaksut korkoineen niille, jotka maksavat veron vanhan säännösten mukaisesti loppuvuoden aikana. Muutosten tarkoituksena on tehdä asuntokaupasta suoraviivaisempaa ja vähentää verojen vaikutusta asunnonvaihtopäätöksiin.

Muutosten odotetaan vaikuttavan erityisesti ensiasunnon ostajien päätöksentekoon vielä vuoden 2023 aikana.

"On upeaa, että myös hallitus on tunnistanut asuntomarkkinoiden haasteet ja pyrkii piristämään niitä. Haluamme S-Pankissa osaltamme olla mukana tukemassa asuntomarkkinoiden myönteistä kehitystä ja auttaa ensiasunnon ostajien lisäksi myös asunnon vaihtajia asuntounelmien toteuttamisessa", toteaa Airaksinen.


Asuntomarkkinoilla paljon mahdollisuuksia

Tilastokeskuksen ennakkotietojen perusteella asuntojen hinnat ovat laskeneet yleisesti koko maassa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä suurimmissa kaupungeissa verrattuna edelliseen vuoteen. Hidastuneet asuntomarkkinat tarjoavat tällä hetkellä hyviä mahdollisuuksia ensiasunnon ostajien lisäksi asunnon vaihtajille.

”Asuntomarkkinoilla on havaittavissa useita merkittäviä trendejä ja ilmiöitä, jotka vaikuttavat sekä ostajiin että myyjiin. Pienten asuntojen myyntiaikojen pidentyminen ja ostajien sekä myyjien hintanäkemysten välinen ristiriita osoittavat, että markkinoilla on myös haasteita. Moni asunnonostaja linkittää uuden kodin ostamisen vanhan myyntiin, aiheuttaen asuntokauppojen ketjuttamista ja mahdollisia viiveitä. Toisaalta ASP-lainojen suosion kasvu ja ensiasunnon ostajille suotuisat olosuhteet antavat myönteistä viestiä markkinoista”, Airaksinen muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

S-Pankki

S-Pankki on kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Meillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja tunnemme asiakkaidemme arjen. Tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa helppokäyttöisten digitaalisten palveluidemme avulla. Täyden palvelun pankkina olemme tukena elämän pienissä ja suurissa käännekohdissa. s-pankki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

S-Pankin uusi rahasto sijoittaa vähähiilisempään tulevaisuuteen8.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

S-Pankki Ilmastotavoite Maailma Osake -rahasto sijoittaa maailmanlaajuisesti painottaen yhtiöitä, jotka tuottavat ratkaisuja yhteiskuntien siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta. Rahasto sijoittaa myös yhtiöihin, joilla nähdään olevan keskimääräistä paremmat valmiudet vastata yhteiskuntien vähähiilisyystavoitteiden asettamiin haasteisiin sekä hyödyntää niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet. Rahastoa hallinnoi S-Pankki-konserniin kuuluva S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye