Lääkärikeskus Aava Oy

Juha Tapio: ”Muutuin isäni pojasta poikani isäksi yhdessä yössä” – Suositun Lasten kasvattamat -podcastin 2. kausi alkaa

Jaa

Spotifyn kuunnelluimpien podcastien kärkeen noussut keskusteluohjelma lasten kasvattamana olemisesta saa jatkoa. Julkkikset pohtivat jälleen, mitä he ovat oppineet vanhemmuuden kautta itsestään, omasta lapsuudestaan, vanhemmistaan ja ylipäätään maailmasta. Suplasta uuden kodin löytäneen podcastin 2. kauden ensimmäisessä jaksossa vieraana on laulaja-lauluntekijä Juha Tapio.

Julkisuudesta tutut äidit ja isät avaavat taas syksyn edetessä perhe-elämäänsä ja suhdettaan lapsiinsa, kun Lasten kasvattamien kakkoskausi alkaa torstaina 19. lokakuuta. Toimittaja Marja Hintikan ja Duudsoneista tutun Jukka Hildenin hostaama Lasten kasvattamat -podcast iskee kiinni vanhempana olemisen ja kasvamisen herkkiin hetkiin sekä hauskoihin ja hankaliin teemoihin.

Tuttu teema jatkuu myös toisella kaudella – studiossa ei pohdita sitä, kuinka vanhemmat kasvattavat lapsiaan, vaan sitä, kuinka lapset ovat kasvattaneet vanhempiaan.

Kahdeksanosaisella kaudella vieraina kuullaan suomalaisille tuttuja hahmoja, jotka kaikki ovat oivaltaneet olevansa lastensa kasvattamia. Mikrofonien ääreen saapuvat:

  • laulaja-lauluntekijä Juha Tapio
  • näyttelijä, juontaja, entinen kansanedustaja Jani Toivola
  • näyttelijä, muusikko Konsta Hietanen ja vaimonsa Aami Hietanen
  • politiikan tutkija Mika Aaltola
  • toimittaja, juontaja Arman Alizad
  • toimittaja Laura Saarikoski
  • Kaksi äitiä -Youtube-kanavan vaikuttajat Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti
  • kirjailija Juha Itkonen

”Tällaisia asioita tapahtuu vanhoille ihmisille”

Jukka ja Marja keskustelevat vieraiden kanssa avoimen rehellisesti lapsiarjen tuomista haasteista ja siitä, miten he vanhempina joutuvat kohtaamaan itsensä.

– Tälläkin kaudella päästään syvälle vanhemmuuden ytimeen ja upeiden oivallusten äärelle. Vieraina meillä on taas laaja skaala vanhempia, joiden äitiyden ja isyyden kokemukset ovat ihanan erilaisia mutta toisaalta niin samanlaisia ja samaistuttavia, Marja Hintikka sanoo.

Ensimmäisessä jaksossa vieraaksi saapuu Juha Tapio, jonka jo aikuisuuden kynnykselle kasvaneet urheilulliset lapset ovat opettaneet isälleen paljon luottamuksesta. Muutama vuosi sitten lukion toisella luokalla ollut Mikael-poika sai puhelun, jossa hänet toivotettiin tervetulleeksi HPK:n A-junioreiden jääkiekkojoukkueeseen Hämeenlinnaan.

– Olin tietenkin ajatellut, että hän käy lukion loppuun kotona (Tuusulassa). Siinä tuli jo se, että nyt mun täytyy luottaa tähän lapseen ja siinä oli apuna se, että mä olen itse vanhemmiltani lupaa kysymättä lähtenyt toteuttamaan omia unelmiani, Juha pohtii podcastissa.

– Samana kesänä, kun Mikael muutti, äitini menehtyi. Tuli ajatus, että tällaisia asioita tapahtuu vanhoille ihmisille, mutta musta ei tunnu siltä. Olenko minä tuo kalju keski-ikäinen mies? Näinkö nopeasti tällaiseen vaiheeseen tullaan? Juha jatkaa.

Podcastin tarjoaa Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti

Podcastin on toteuttanut yhteistyössä Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti, jonka lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa lapset ovat kasvattaneet jo yli 50 vuoden ajan.

– Tämä sisältö erottaa meidät kilpailijoista. Me emme vain myy lääkäripalveluita, vaan kerromme, että aidosti kuuntelemme ja haluamme ymmärtää lapsia ja kasvamme lasten myötä. Olen tosi iloinen, että podcast saa jatkoa. Tämä on tärkeää asiaa ja se sopii meille täydellisesti, Pikkujätin markkinointi- ja viestintäjohtaja Pauli Waroma kertoo.

Kakkoskausi alkaa 19. lokakuuta Juha Tapion jaksolla. Syksyn edetessä uusi jakso ilmestyy Suplaan joka toinen torstai.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätissä työskentelee vain lasten hoitoon erikoistuneita lääkäreitä ja hoitoalan ammattilaisia. Lasten kasvattama henkilökuntamme auttaa lasta ja koko perhettä joka vaivassa, murheessa ja kiukussa yli 50 vuoden kokemuksella.

Pikkujätti kuuluu samaan Ahon perheen omistamaan konserniin kuin Lääkärikeskus Aava. Pikkujätti toimii 8 paikkakunnalla Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkärikeskus Aava Oy

Lapsi on rauhaton, jos vanhempi hätääntyy – Pienten potilaiden lääkärikammolle annetaan kyytiä Pikkujätissä6.4.2023 13:01:06 EEST | Tiedote

Lääkäri on monelle lapselle ikävä valkotakkinen mörkö. Pikkujätissä lapsen olosta tehdään mahdollisimman mukava, jotta vaiva saadaan hoidettua ja leikit voivat taas jatkua. Yhdeksi apukeinoksi lääkäripelon karkotukseen Pikkujätin lastenlääkärit ovat ideoineet ja tehneet yhdessä Mauri Kunnaksen ja Otavan kanssa lapsille lääkärikirjan.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye