Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kevyen liikenteen väylän suunnittelu Kuivasjärventielle välille Alakylä-Hämeenjärventie käynnistyy, yleisötilaisuus 31.10.

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii tiesuunnitelmaa "Maantien 18709 (Kuivasjärventie) jalankulku- ja pyörätie välillä Alakylä - Hämeenjärventie, Oulu". Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Suunnitelmaan sisältyy uuden jalankulku- ja pyörätien (pituus noin 2 km) suunnittelu maantielle 18709 (Kuivasjärventie) välille Alakylä – Hämeenjärventie. Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös linja-autopysäkkejä suunnittelualueella. Väylän rakentaminen edellyttää lisäksi vesistösillan rakentamista Nurmiojan kohdalla. 

Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta sekä joukkoliikenteen edellytyksiä suunnittelualueella.
Suunnittelutyö on aloitettu maastotöillä ja -inventoinneilla alkukesällä 2023 ja tiesuunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2024.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa 31.10.2023 klo 17.00 – 18.30 Alakylän koululla, Huruntie 16. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä Teams-yhteyden kautta. 

Tarkemmat tiedot ja linkki tilaisuuteen löytyvät osoitteesta https://vayliensuunnittelu.fi/s/g63b/suunnittelu

Vuorovaikutuksessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Tiesuunnitelman valmistuttua asettaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus suunnitelman nähtäville tietoverkossaan 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävilläolon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu keväällä 2024. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,5 milj. euroa (alv 0 %). Kustannusarvio tarkentuu suunnittelun edetessä. 

Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Yhteyshenkilöt

Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 259, sähköposti etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Projektipäällikkö Mikko Ukkola, Oulun kaupunki, p. 040 557 0891, sähköposti etunimi.sukunimi@ouka.fi
Projektipäällikkö Marko Peltomaa, Ramboll Finland Oy, p. 040 359 3604, sähköposti etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

ELY-keskus on asettanut nähtäville Pyhäjärven Itämäen tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen sähkönsiirtoa koskevan täydennyksen28.2.2024 08:03:56 EET | Tiedote

Neoen Renewables Finland Oy suunnittelee uuden Itämäki-Pysäysperä 400 kilovoltin voimajohdon rakentamista Itämäen tuulivoimapuiston sähkönsiirron tarpeisiin. Ympäristövaikutusten arviointiselostus on laadittu aiemman Itämäen tuulivoimapuistohankkeen (Pyhäjärvi) ympäristövaikutusten arviointimenettelyn täydennykseksi voimajohdon reittisuunnitelmien muututtua. Voimajohto sijoittuisi Pyhäjärven ja Haapajärven kaupunkien alueille.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Sievin Malakakankaan tuuli- ja aurinkovoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiselostuksen21.2.2024 12:51:23 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiselostusta koskeva kuulutus on nähtävillä 21.2. – 21.4.2024 Sievin kunnan sekä Kannuksen ja Kalajoen kaupunkien internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/malakakankaantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-selostukseen voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veteraanikatu 1, Oulu), Sievin kunnanvirastossa, Kannuksen ja Kalajoen kaupungintaloilla sekä Sievin, Kannuksen ja Kalajoen pääkirjastoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye