Viini & Ruoka hyväilee makunystyröitä ja ylistää keittokirjoja
Tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskus muuntautuu herkuttelijoiden keitaaksi, kun suosittu Viini & Ruoka -tapahtuma avaa ovensa torstaista sunnuntaihin 26.–29.10. Luvassa on herkullisia uutuuksia, viinitastingeja ja monipuolista ohjelmaa viinin ja ruoan ystäville.

Ruoanlaitosta ja resepteistä kiinnostuneiden ykkösohjelma messuilla on Vuoden keittokirjan julkistus torstaina 26.10. Vuoden kotimaisen keittokirjan valitsee Ruokatoimittajat ry, ja palkinto jaetaan tänä vuonna jo viidennen kerran.
”Vuoden keittokirja -palkinnon tarkoituksena on nostaa esille ansioituneita, kekseliäitä ja ajankohtaisia keittokirjoja kuluneen vuoden ajalta. Yhä edelleen kirja on monien mielestä paras käyttöliittymä keittiössä, ja suosikkikeittokirjojen resepteihin palataan vuosi toisensa jälkeen ja jopa sukupolvien yli”, sanoo Ruokatoimittajien kirjaraadin puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka.
Vuoden keittokirja -palkinto jaetaan Lonna-salissa torstaina 26.10. klo 11.30
Keittokirja-aiheista ohjelmaa on myös tapahtuman Näytöskeittiössä torstaina ja sunnuntaina, jolloin uusia kirjojaan esittelevät muun muassa juontaja-toimittaja-kirjailija Vappu Pimiä, Viikon arkisafkat -ohjelmasta tutut Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas sekä keittiömestarit Henri Alén ja Kape Aihinen.
UUTTA Viini & Ruoka -tapahtumassa: Piazza-ravintola-alue
Tänä vuonna tapahtumassa on täysin uusi ravintola-alue, Viini & Ruoka Piazza, jossa on mukana neljä ravintolaa: Bistro O mat, Fat Ramen, Smör ja Wellamo. Jokainen ravintola on koostanut messuille oman menunsa, ja Piazzalla voi maistella muun muassa Bistro O matin perunarieskaa, lohipastramia ja piimä-tillikastiketta, Fat Ramenin herkullisia bao buneja, Smörin myskikurpitsaa tomaatin ja merilevän kanssa sekä Wellamon maa-artisokkaa ja ruskea voita yhdistävää annosta.
Viini & Ruoka -tapahtumassa järjestetään lisäksi suosittuja viinitastingeja sekä kokkien ja tarjoilijoiden SM-kisat. Vuoden Kokki 2023 ja Vuoden Tarjoilija 2023 palkitaan lauantai-iltana 28.10.
Viini & Ruoka on avoinna
to 26.10.2023 klo 12-20
pe 27.10.2023 klo 12-21 (Kirjamessut kiinni jo klo 20)
la 28.10.2023 klo 10-21 (Kirjamessut kiinni jo klo 20)
su 29.10.2023 klo 10-18
Lisätietoja Viini & Ruoka -tapahtumasta:
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Lisätietoja Vuoden keittokirja -palkinnosta:
Ruokatoimittajat ry, Vuoden keittokirja -raadin puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka, p. 050 548 9999, mariaana.nelimarkka@gmail.com
Median edustajat voivat akkreditoitua ennakkoon Viini & Ruoka -tapahtumaan Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).
Lehdistökeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina. Esitäthän saapuessasi Suomen Journalistiliiton lehdistökortin tai jonkun muun todistuksen siitä, että saavut tapahtumaan työtehtävissä.
Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Viini+ja+Ruoka/
Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Se järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Helsingin Messukeskus. Lauantaista sunnuntaihin 28.–29.10. Messukeskuksessa on avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella.
www.viiniruoka.fi | #viiniruoka2023 #viiniruoka
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat


Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Habitaren 2025 kutsuvierasosastoina nähdään kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnetut ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works13.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Habitare 2025 tuo syyskuussa yhteen lähes 500 upeaa yritystä – tuttuja ja ensikertalaisia. Kutsuvierasosastoina nähdään kaksi kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnettua huonekalubrändiä: ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works. Mukana ovat myös Designkavereiden ja Muurlan pop up -osastot. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Matkamessujen lomakysely – kolmasosa on varannut ulkomaanmatkan12.6.2025 11:00:17 EEST | Tiedote
Tuoreen lomakyselyn mukaan suomalaisten kesälomasuunnitelmat ovat monimuotoisia ja jakautuvat laajasti eri puolille maailmaa ja kotimaata. Matkamessujen kesälomakyselyyn vastanneista kolmasosa on varannut ulkomaanmatkan, noin joka kahdeksas vastaaja odottaa vielä äkkilähtötarjouksia. Kotimaan kohteissa korostuvat mökkeily, kaupunkilomat ja luonnossa liikkuminen. Vastuullisuus näkyy valinnoissa.
KUTSU VAIKUTTAJILLE I Habitare 10.–14.9.202512.6.2025 07:30:00 EEST | Kutsu
Habitaren vaikuttajapassin haku on avautunut. Passia voivat hakea tapahtuman aihepiireistä aktiivisesti sisältöjä tekevät somevaikuttajat 27.8.2025 mennessä. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Ensi viikolla on Prätkällä töihin ja minne vaan -teemapäivät moottoripyörämyymälöissä11.6.2025 15:19:53 EEST | Tiedote
Tänä vuonna perinteinen Prätkällä töihin -päivä on laajentunut Prätkällä töihin ja minne vaan -teemapäiviksi, jotka kannustavat Suomen moottoripyöräilijöitä pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – sekä innostaa uusia harrastajia lajin pariin. Samalla motoristeja kehotetaan ajamaan töihin tai vapaa-ajalla vaikkapa moottoripyörämyymälään omalla moottoripyörällä. Päivien aikana myymälöissä on luvassa jokaiselle motoristille jotakin – uusille motoristeille prätkäkummit antavat vinkkejä moottoripyöräilyn aloittamisesta ja kokeneet kuskit suuntaavat tuuletuslenkeille. Teemapäiviä vietetään maanantaista keskiviikkoon 16. – 18.6.2025 moottoripyörämyymälöissä ympäri Suomen.
Mestarikoulu nostaa nuoret huippuosaajat esiin – ravintola-alan tulevaisuutta rakennetaan Gastro 2026 -messuilla6.6.2025 09:17:31 EEST | Tiedote
Mestarikoulu-kilpailu palaa Gastro Helsinki -messuille 2026 tuoden lavalle Suomen lupaavimmat ravintola-alan opiskelijat tai jo kokeiksi valmistuneet opiskelijat. Kilpailu nostaa esiin nuorten huippuosaajien taitoja, vahvistaa alan vetovoimaa ja houkuttelee uusia tekijöitä mukaan rakentamaan alan tulevaisuutta. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.3.2026.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme