Tampere Filharmonia

Abba-konsertti Rajattoman kanssa käynnistää Tampere Filharmonian kevään

Jaa

Koe kaikkien aikojen pop-yhtye Abban suurimmat hitit Tampere-talon upeassa Isossa salissa perjantaina 12.1.2024, kun Tampere Filharmonia ja lauluyhtye Rajaton vievät tamperelaisyleisön diskon kulta-aikaan. Orkesteria johtaa kapellimestari Eero Lehtimäki. Konsertin liput avautuvat myyntiin perjantaina 3.11. klo 9:00.

Lauluyhtye Rajaton saapuu tammikuussa Tampere Filharmonian vieraaksi Abba-ohjelmistollaan.
Lauluyhtye Rajaton saapuu tammikuussa Tampere Filharmonian vieraaksi Abba-ohjelmistollaan. Kuva: Laura Malmivaara

Thank You for the Music -konsertissa unohtumattomat diskohitit soivat sinfoniaorkesterisovituksina, kun lauluyhtye Rajaton saapuu Tampere Filharmonian vieraaksi. Tämä konsertti yhdistää sukupolvet ja genret!

Abban supertähteys alkoi vuonna 1974 yhtyeen voitettua Eurovision laulukilpailun kappaleella Waterloo. Vuosi 2024 on Abban ja Euroviisuvoiton 50-vuotisjuhlavuosi. Konserttiin on valittu yhtyeen kaikkien tuntemat kappaleet, kuten Dancing Queen, Money, money, money ja Thank you for the music.

Rajattoman Abba-konsertit ovat keränneet suuren suosion Suomen konserttisaleissa, ja lauluyhtye kiertää aktiivisesti kokonaisuuden kanssa myös USA:ssa. Lauluyhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Rajaton täydentyy joulukuun alusta uudella tenorilla, kun kempeleläislähtöinen laulaja Antti Annola liittyy yhtyeen riveihin. Yhtye on tullut tunnetuksi erityisesti ennakkoluulottomasta asenteestaan erilaisia musiikkityylejä kohtaan ja musiikillisten raja-aitojen rikkomisesta sekä jatkuvasta uudistumiskyvystään. Rajaton on julkaissut yhteensä kuusitoista albumia, joista yhtye on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä.

Thank You for the Music -konsertissa Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Eero Lehtimäki. Lehtimäki on johtanut lähes kaikkia kotimaisia orkestereita, ja toimi Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina vuosina 2019–2022.

RAJATON & TAMPERE FILHARMONIA: ABBA – Thank You for the Music
Aika: perjantaina 12. tammikuuta, 2024 klo 19
Paikka: Tampere-talon Iso sali

Konsertin liput avautuvat myyntiin perjantaina 3.11.2023 klo 9:00.
Tampere Filharmonian konserttilippuja myydään Tampere-talon lipunmyynnissä, Kulttuurimyymälä Aplodissa ja Lippu.fi-myyntikanavissa.

Tampere Filharmonian kevät julkaistaan 22.11. 

Tampere Filharmonian kevätkauden 2024 ohjelma julkaistaan keskiviikkona 22.11.2023 klo 17 Tampere-talossa. Rennossa alkuillan tilaisuudessa kuulet ensi kevään konserteista ja kausisarjasta Tampere Filharmonian ylikapellimestarin ja taiteellisen johtajan Matthew Hallsin sekä intendentti Eija Oravuon johdattamana. Kausikorttimyynti aukeaa.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se kestää noin tunnin.
Ilmoittaudu 22.11. tilaisuuteen tästä.

Ajantasaiset konsertti- ja lipputiedot osoitteesta tamperefilharmonia.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lauluyhtye Rajaton saapuu tammikuussa Tampere Filharmonian vieraaksi Abba-ohjelmistollaan.
Lauluyhtye Rajaton saapuu tammikuussa Tampere Filharmonian vieraaksi Abba-ohjelmistollaan.
Lataa

Linkit

Tampere Filharmonia

Tampereen kaupunginorkesteri eli Tampere Filharmonia on täysimittainen 97 muusikon sinfoniaorkesteri, joka toimii Suomen suurimmassa konserttisalissa Tampere-talossa. Sinfoniakonserttien lisäksi Tampere Filharmonia soittaa vuosittain oopperaa ja balettia ja konsertoi Tampere Biennalessa. Sillä on myös oma kamarimusiikkisarja Faunien iltapäivä. Orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja elokuusta 2023 alkaen on Matthew Halls.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere Filharmonia

Tampere Filharmonian konserttisyksy 2024: sinfonisia seikkailuja ja aikamatkoja20.5.2024 17:25:00 EEST | Tiedote

Tampere Filharmonian konserttikausi 2024/25 on omistettu monipuolisille musiikkielämyksille ja teoslöydöille, jotka ylittävät aikakaudet ja mantereet. Kauteen mahtuu myös juhlan aineksia. Syksyn konsertit käynnistyvät perjantaina 27.9. orkesterin ylikapellimestarin Matthew Hallsin johtamalla avajaiskonsertilla. Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversio tuo huippukapellimestari Susanna Mälkin Tampereelle lokakuussa. Orkesterin syyskauden sinetöi Händelin ikoninen kuoroteos Messias Tampereen tuomiokirkossa 13.12.2024.

Tampere Filharmonian Biennale-konsertissa nykysäveltäjien teokset peilaavat yhteiskuntamme ilmiöitä ja ottavat kantaa3.4.2024 12:45:02 EEST | Tiedote

Tampere Filharmonian konsertti Virtauksia tulevaan – From Wasteland to Wonderland tarjoilee Tampere-talon Isossa salissa perjantaina 12.4.2024 klo 19 täyslaidallisen uusia ja ennen kuulemattomia orkesteriteoksia osana modernin taidemusiikin festivaalin, Tampere Biennalen, ohjelmaa. Kapellimestari Olari Eltsin johtaman konsertin huipentaa Unsuk Chinin teos Puzzles and Games from Alice in Wonderland, jonka solistina esiintyy kansainvälisesti palkittu koloratuurisopraano Piia Komsi. Teos kuullaan nyt ensi kertaa Suomessa sinfoniaorkesteriversiona.

Mediatiedote: Tampere Filharmonian keväässä loistavat kansainväliset tähtisolistit22.11.2023 17:40:00 EET | Tiedote

Orkesterin kevät tarjoaa särmää, suuruutta ja unohtumattomia hetkiä suuren orkesterin, huippusolistien ja monipuolisen ohjelmiston parissa. Solistikaarti hakee vertaistaan kansallisella ja jopa kansainvälisellä tasolla. Kevät huipentuu teemasäveltäjä Sir James MacMillanin johtamaan konserttiin, ja kauden päättää Mahlerin kuorosinfonia ”Ylösnousemus” ylikapellimestari Matthew Hallsin johtamana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye