Japanilaisen keittiön supertähti Norihito Endo saapui Finnjäveliin

Jaa

Syksyn ainutlaatuisin pop up -ravintolaelämys alkaa tänään keskiviikkona yhden Michelin-tähden ravintola Finnjävel Salongissa. Lauantaihin asti Salongissa kokkaa japanilainen keittiömestari Norihito Endo tokiolaisesta Ebisu Endo -ravintolasta.

Seitsemän ruokalajin erikoismenu on tarjolla tällä viikolla keskiviikosta lauantaihin.

Norihito Endo ja Tommi Tuominen
Niko Bäckström

Keittiömestari Endo-san on suunnitellut Finnjävel Salongin keittiömestari Tommi Tuomisen kanssa seitsemän ruokalajin menun, jossa kauden suomalaiset raaka-aineet yhdistyvät perinteiseen japanilaiseen sushitaiteeseen, keittotaitoon ja estetiikkaan.

Endo X Finnjävel -menu alkaa Norihito Endon lohinigirillä. Keittiömestari on tuonut annoksiaan varten mukanaan Japanista pitkään kypsynyttä soijakastiketta, pohjoisjapanilaista merilevää sekä punaista riisiviinietikkaa, joka edustaa alkuperäisintä tapaa maustaa sushiriisi. Riisi tarjoillaan hieman lämpimänä, jolloin etikan maku pyöristyy ja nigirin aromit korostuvat.

Toisena ruokalajina menussa tarjoillaan lasimestarin lohi Finnjävelin tapaan. Sitä seuraa Endon kolmen tonnikalan sushilajitelma, jonka jokaisessa palassa käytetään eri tonnikalan osaa. Neljäntenä ruokalajina tarjoillaan poronsydämestä tehty Finnjävelin poronkäristys.

Yksi menun odotetuimmista annoksista on viides ruokalaji, Endon porosushi.

”Halusin yhdistää menuun suomalaisen raaka-aineen, jota en ole koskaan ennen päässyt kokeilemaan”, Norihito Endo sanoo. ”Poro sopii sushiin todella hyvin, käytämmehän Japanissa naudan- ja possunlihaa sushissa.”

Endo valmistaa poron samaan tapaan kuin Japanissa naudanlihan. Liha suolataan, marinoidaan erityisessä merileväseoksessa ja savustetaan kevyesti.

Menun kuudes annos on Finnjävelin linnapaisti, joka valmistetaan peurasta, ja jonka lihaliemeen tehty kastike maustetaan perinteiseen tapaan suolakalalla, tässä tapauksessa anjoviksella. Menun päättää Finnriina: Finnjävelin ihana tulkinta klassikkosuklaa Fazerinasta.

Vierailunsa aikana Norihito Endo nähdään Finnjävel Salongissa salin puolella, jossa hän valmistaa sushit sekä kertoo asiakkaille ruokafilosofiastaan ja erikoismenun annoksista.

Seitsemän ruokalajin Finnjävel X Endo -menu (168 €, valittavana juomapaketti 128 €) on tarjolla neljänä iltana, keskiviikosta lauantaihin 25.–28.10. klo 18–23.30. Lisäksi lauantaina 28.10. klo 13 tarjoillaan lounaana 5 ruokalajin menu (98 €, valittavana juomapaketti 78 €). Vapaita pöytiä on vielä toistaiseksi jäljellä lauantaille. Niitä voi tiedustella puhelimitse: 0300 472 340 tai meilitse: salonki@finnjavel.fi

Kuka?

Norihito Endo on 37-vuotias japanilaisen keittiön mestari ja perinteisen sushitaiteen uudistaja, josta on tullut hyvin suosittu niin Japanissa kuin kansainvälisestikin.

Endo haki nuorena kokkina oppejaan kolmen Michelin-tähden keittiömestarilta Hachiro Mizutanilta, joka piti legendaarista Sushi Mizutani -ravintolaansa Tokion Ginzassa.

Tämän jälkeen Endo työskenteli peräti viiden vuoden ajan niin ikään kolmen Michelin-tähden Sushi Saitossa, jossa häntä opetti Takashi Saito, yksi maailman parhaista sushikeittiömestareista.

Omaksuttuaan vankat taidot kalojen käsittelystä ja japanilaisesta keittotaidosta, Endo alkoi tuoda ruokakulttuuriin omaa näkemystään ja tyyliään.

Nykyisin Norihito Endo pitää perinteistä ja modernia japanilaista kulinarismia yhdistelevää Ebisu Endo -ravintolaansa Tokion Ebisussa. Endon sushimestari-isä pyöritti aikoinaan samoilla kulmilla omaa Sushi no Kiichi -ravintolaansa vuosikymmenten ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnjävell Sali ja Salonki

Finnjävel luo nahkansa ja vastaa huutavaan kulttuurinnälkään22.4.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Ravintola Finnjävel herää sulun jälkeen eloon yhdistämällä suomalaisuuden, kulttuurin ja esittävän taiteen uudella, ainutlaatuisella tavalla. Suomalaisen sielunmaiseman kirjo on ravintolassa katettu tarjolle pääasiassa makunautintojen kautta. Sijainti Helsingin Taidehallilla inspiroi liittämään mukaan yhä enemmän myös muut aistit ja nostamaan esiin suomalaista kulttuuria taiteen muodossa. Yhteistyössä hiljaiseloa viettäneen tapahtuma-alan kanssa, Finnjävel lupaa yllättää ja tarjota ikimuistoisia elämyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye