Keski-Suomen ELY-keskus

Vaajakosken siltojen massaliikuntasaumoja korjataan valtatiellä 4

Jaa

Korjaustyöt alkavat viikolla 44, mutta niiden tarkka ajankohta riippuu vallitsevista sääolosuhteista. Yhteensä työn alle tulee kolme siltaa Vaajakosken kiertoliittymän ja Kanavuoren välissä. 

Sillat on ympyröity karttaan punaisella viivalla.
Sillat on ympyröity karttaan punaisella viivalla.

Korjaustyön ensimmäisessä vaiheessa jyrsitään massaliikuntasauman viereiset päällysteet ja uusitaan päällyste näiltä osin. Edellä mainittu työ tehdään yhden yön aikana. Päällystystyö vaatii poutakeliä, joten varmasti ei voida etukäteen sanoa, milloin se päästään toteuttamaan.

Varsinaiset massaliikuntasaumat korjataan sen jälkeen, kun päällystystyö on saatu tehtyä. Työ suoritetaan vuorokausittain klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Liikenteellä on käytössä yksi kaista ja paikalla on liikennevalot, joita liikenteenohjaajat käyttävät käsin. Työstä tulee olemaan merkittävää haittaa liikenteelle.

Ennen töiden aloittamista työalueen molempiin päihin viedään tiedotustaulut. Kun taulut poistetaan tai ne ovat peitettynä, liikennehaittaa ei enää ole.  Työ kestää yhteensä arviolta kolme vuorokautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Teemu Saastamoinen
teemu.saastamoinen(at)ely-keskus.fi
p. 0295 026 761

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Lumet painavat hallien kattoja – lumi painaa nyt Keski-Suomen alueella tavanomaista enemmän20.2.2024 09:37:28 EET | Tiedote

Lumen vesiarvo (lumen paino) on Keski-Suomen alueella tavanomaista suurempi. Siksi nyt onkin viimeistään sopiva aika poistaa lumet suurten hallien, maneesien ja erityisesti kuplahallien katoilta, jos sitä on sinne päässyt kertymään. Nyrkkisääntönä on, että 50 cm lumikerros hallien katoilla ja 20 cm kuplahallien katoilla saattaa aiheuttaa sortumavaaran. Sortumavaaraan riittää, että tämä määrä lunta on kasaantunut, vaikka vain johonkin osaan kattoa.

Keski-Suomeen vajaa 600 hehtaaria uusia suojelualueita v.202312.2.2024 10:10:10 EET | Tiedote

Viime vuonna Keski-Suomessa suojeltiin metsänomistajien vapaaehtoisuuteen perustuvassa METSO-ohjelmassa noin 204 hehtaaria luonnonsuojelullisesti arvokkaita metsäalueita. Lisäksi Helmi-elinympäristöohjelman avulla suojeltiin noin 344 hehtaaria pääosin suoalueita, jotka kuuluvat Keski-Suomen maakuntakaavan suojeluvaraus- ja soidensuojelun täydennysehdotuksen rajauksiin. Lisäksi suojeltiin noin 20 hehtaaria Natura 2000 -verkoston kohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye