Finavia Oyj

Finavian lentoasemille kova kattaus lentoreittejä − jopa 24 uutta yhteyttä talveksi

Jaa

Finavian lentoasemille avautuu talvikaudella 2023–2024 huikeat 24 uutta reittiä ympäri Eurooppaa. Suomesta pääsee lentämään talvella suorilla reittiyhteyksillä yli 130 kohteeseen maailmalla.

Ympäri Suomea juhlitaan lähiviikkoina- ja kuukausina lukuisia uusia yhteyksiä maailmalle. Maailmanlaajuinen lentoliikenteen talvikausi alkoi sunnuntaina 29. lokakuuta, ja uusia kansainvälisiä reittiyhteyksiä avautuu Finavian lentoasemille jopa 24 kappaletta.

− Teemme Finaviassa jatkuvaa yhteistyötä lentoyhtiöiden ja alueellisten kumppaneidemme kanssa, jotta yhteydet pysyvät kattavina sekä Suomi saavutettavana. Tuleva talvi on osoitus tästä pitkäjänteisestä työstä. Lentoasemamme yhdistävät Suomen yli 130 kohteeseen ympäri maailmaa, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Lappiin luvassa ennätyssesonki

Finavian Lapin lentoasemille avautuu 18 uutta Euroopan-reittiyhteyttä. Yhteensä Lappiin lennetään ensi talvena 35 suoraa kansainvälistä reittiä. Lentoyhtiöt tarjoavat Lappiin 240 000 matkustajapaikkaa (+16 %) lisää edelliseen talveen verrattuna. Paikkojen lisäyksestä noin 150 000 kohdistuu Rovaniemen lentoasemalle.

Ryanair aloittaa loka-marraskuussa lennot Rovaniemelle Liverpoolista sekä Milanosta. Easyjet taas avaa joulukuussa yhteydet joulupukin kotikaupunkiin peräti viidestä eri kohteesta: Edinburghista, Pariisista, Lontoosta, Amsterdamista ja Napolista.

Reittiavajaisten superpäivä on 2. joulukuuta, kun Finavia toivottaa tervetulleeksi yhteydet jopa neljältä eri lentoyhtiöltä. Iberia Airlines aloittaa silloin lennot Madridista, Vueling Barcelonasta, Finnair Tromssasta ja Austrian Airlines Wienistä. Eurowings avaa myös reitin Rovaniemeltä Berliiniin tammikuussa 2024.

Uusien reittien lisäksi Ryanair palaa lentämään Rovaniemelle Dublinista, Lontoon Stanstedista ja Brysselin Charleroista. Easyjet taas jatkaa lentojaan Lontoon Gatwickiin, Bristoliin, Manchesteriin ja Milanoon. KLM jatkaa yhteyttään Rovaniemeltä Amsterdamiin, Air France Pariisiin, Turkish Airlines Istanbuliin ja Eurowings Düsseldorfiin.

Kittilä yhdistyy marraskuusta alkaen Isoon-Britanniaan kahdella Easyjetin uudella reitillä, kun yhtiö aloittaa lennot sekä Manchesteriin että Lontoon Gatwickin lentoasemalle. Kittilän lentoasemalle palaavia reittejä ovat Air Francen Pariisi, Eurowingsin Düsseldorf, Air Balticin Riika ja Lufthansan München.

Eurowings aloittaa joulupyhien aikaan lennot sekä Ivalon että Kuusamon lentoasemalta Düsseldorfiin. Myös sveitsiläinen lentoyhtiö Edelweiss Air laskeutuu Ivaloon ja Kuusamoon aloittamalla reittilennot Zürichiin helmikuun 2024 alussa. Lisäksi Lufthansa palaa lentämään Frankfurtista sekä Ivaloon että Kuusamoon.

Finnair lisää talveksi lentojaan Helsinki-Vantaalta kaikille Finavian Lapin lentoasemille. Finnairin lisäksi myös Norwegian lentää Helsinki-Vantaalta Rovaniemelle.

− Lapin matkustussesongista on tulossa talven osalta ennätyksellinen. Seuraavaksi käännämme katseemme entistäkin tiukemmin Lapin kesäsesongin rakentamiseen sekä sen tuomiin mahdollisuuksiin alueelle, Vuori jatkaa.

Talven kattava reittitarjonta ei rajoitu Lappiin

Air Balticille tulee loka-joulukuussa neljä uutta kohdetta Tampere-Pirkkalan lentoasemalta: Kanariansaarten Teneriffa ja Las Palmas, yhtiön ensimmäinen Suomen sisäinen reittikohde Kittilä sekä päivittäisinä lentoina Tallinna. Yhtiö jatkaa lisäksi nykyisiä lentojaan Amsterdamiin, Kööpenhaminaan, Malagaan ja Riikaan.

Lufthansa avaa joulukuussa kauan odotetun reittinsä Oulusta Müncheniin, Keski-Euroopan sydämeen, ja SAS aloittaa heti talvikauden vaihteessa lennot Helsinki-Vantaalta Osloon. Vueling palaa myös lokakuun lopussa lentämään Helsinki-Vantaalta Barcelonaan, nyt kolmella viikkovuorolla.

Kattavien Euroopan-yhteyksien lisäksi Helsinki-Vantaalta pääsee lentämään suoraan moniin kaukokohteisiin usean lentoyhtiön siivin. Finnair tarjoaa lentoja kohteisiin Pohjois-Amerikassa, Lähi-Idässä ja Aasiassa, kun taas Japan Airlines lentää Japaniin Tokion Hanedan lentoasemalle ja Juneyao Airlines Kiinan Zhengzhouhun ja Shanghaihin.

Finavia Oyj,

Viestintä

Kuvia median käyttöön on saatavilla Finavian kuvapankista.

Alle on listattu kaikki uudet reittiyhteydet Finavian lentoasemilla talvikaudella 2023–2024.

Rovaniemen lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
Liverpool, Iso-Britannia Ryanair 30.10.2023
Milano-Bergamo, Italia Ryanair 4.11.2023
Madrid, Espanja Iberia Airlines 2.12.2023
Wien, Itävalta Austrian Airlines 2.12.2023
Tromssa, Norja Finnair 2.12.2023
Edinburgh, Iso-Britannia Easyjet 3.12.2023
Pariisi, Ranska Easyjet 9.12.2023
Lontoo-Luton, Iso-Britannia Easyjet 9.12.2023
Amsterdam, Alankomaat Easyjet 14.12.2023
Napoli, Italia Easyjet 16.12.2023
Berliini, Saksa Eurowings

13.1.2024

Kittilän lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
Manchester, Iso-Britannia Easyjet 16.11.2023
Lontoo-Gatwick Easyjet 25.11.2023

Ivalon lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
Düsseldorf, Saksa Eurowings 23.12.2023
Zürich, Sveitsi Edelweiss Air 2.2.2024

Kuusamon lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
Düsseldorf, Saksa Eurowings 21.1.2023
Zürich, Sveitsi Edelweiss Air 2.2.2024

Tampere-Pirkkalan lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
Tallinna, Viro Air Baltic 29.10.2023
Teneriffa, Espanja Air Baltic 1.11.2023
Las Palmas, Espanja Air Baltic 2.12.2023
Kittilä, Suomi Air Baltic 22.12.2023

Oulun lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
München, Saksa Lufthansa 16.12.2023

Helsinki-Vantaan lentoasema

Kohde Lentoyhtiö Reitin alkamispäivä
Oslo, Norja SAS 29.10.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa lentoasemayhtiö Finaviasta

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 298 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

Tervetuloa Finavian lentoasemille | Finavia
Vuosikertomukset | Finavia
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Finavia toteuttaa viimeisen vaiheen Kuopion lentoaseman mittavasta kiitotie- ja rullaustieremontista6.2.2024 10:21:04 EET | Tiedote

Lentoasemayhtiö Finavia toteuttaa Kuopion lentoaseman poikkeuksellisen mittavan kiitotie- ja rullaustieremontin viimeisen vaiheen kesällä 2024. Yhteensä kolmivuotisen investoinnin arvo kohoaa kokonaisuudessaan lähes 20 miljoonaan euroon, josta vuoden 2024 osuus on noin 13 miljoonaa euroa. Korjaustöiden takia Kuopion lennot ovat tauolla 24. kesäkuuta – 6. elokuuta 2024.

Tilastot: Finavian lentoasemien kautta lensi 18,3 miljoonaa matkustajaa vuonna 2023 – kasvua 19 prosenttia edellisvuodesta15.1.2024 09:07:20 EET | Tiedote

Finavian lentoasemien kautta lensi viime vuonna 18,3 miljoonaa matkustajaa, mikä on 19 prosentin kasvu vuodesta 2022. Matkustajista 15,3 miljoonaa kulki Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta, jonka matkustajamäärät kasvoivat myös 19 prosenttia edellisvuodesta. Kasvua tuli vahvasti myös Lapin ennätyksellisen talvisesongin myötä. Kasvusta huolimatta matkustajamäärät eivät yllä vielä vuoden 2019 tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye