Ilmatieteen laitos

Muistutuskutsu: Tietoiskuja ilmastotutkimuksesta – tilaisuus toimittajille 16.11.2023

Jaa

Mitä ilmastotutkimuksessa tapahtuu juuri nyt? Tule mukaan maksuttomaan tilaisuuteen, jossa Ilmatieteen laitoksen tutkijat kertovat ajankohtaisista tutkimusaiheista. Kolmituntisen aikana kuulet tuoreinta tietoa esimerkiksi lumen tutkimuksesta, ilmastonmuutoksen vaikutusten jakautumisesta sekä kaupunkien sopeutumisesta muuttuvaan ilmastoon.

Ilmakuva puistikosta, jonka reunalla istuu ihmisiä. Teksti: Tietoiskuja ilmastotutkimuksesta. Tilaisuus toimittajille torstaina 16.11.2023 kello 9-12.
 • Tietoiskuja ilmastotutkimuksesta -tilaisuus toimittajille
 • Aika: torstaina 16.11.2023 kello 9.00–12.00
 • Paikka: Ilmatieteen laitos, Dynamicum-rakennus, Erik Palménin aukio 1, 00560 Helsinki
 • Kenelle: toimittajille ja median edustajille, jotka tekevät ilmastoaiheisia juttuja tai haluavat muuten vain päivittää tietojaan ilmastonmuutoksesta ja ilmastotutkimuksesta.

Tilaisuudessa Ilmatieteen laitoksen tutkijat summaavat viimeisimmän tutkimustiedon ilmastonmuutoksesta. Tietoiskuja saadaan esimerkiksi siitä, miten valtameret lämpenevät, miten pohjoisen pallonpuoliskon lumitilanne on muuttunut sekä miten kansalaisten tekemät havainnot auttavat tutkimusta. Lisäksi kuullaan tuoreinta tutkimustietoa siitä, miten ilmastonmuutoksen vaikutukset Suomessa jakaantuvat ja miten kaupungit voivat varautua muuttuvaan ilmastoon.

Tutkijoille voi esittää kysymyksiä jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Ohjelmaosuuden jälkeen keskustelua voi jatkaa tutkijoiden kanssa omakustanteisella lounaalla Dynamicum-rakennuksen ravintoloissa.

Tilaisuutta voi seurata myös Teamsissä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tilaisuutta edeltävänä päivänä. Parhaan hyödyn tilaisuudesta saat, jos osallistut tilaisuuteen paikan päällä – suosittelemme sitä lämpimästi!

Tilaisuus tallennetaan. Linkki tallenteeseen lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen torstaihin 9.11.2023 kello 15 mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/tietoiskuja-ilmastotutkimuksesta-2023.

Ohjelma

8.30–9.00 Tarjolla kahvia ja aamupalaa

9.00 Tilaisuus alkaa

Ilmastonmuutos nyt, tutkimuksen keskeiset viestit  

 • Kooste ilmastonmuutoksesta – mitä tutkimus kertoo? Heikki Tuomenvirta
 • Valtamerten lämpeneminen eri aikaskaaloissa. Aleksi Nummelin

Lumen tutkimusta avaruudesta ja maanpinnalta 

 • Satelliitit tarjoavat ainutlaatuista tietoa pohjoisen pallonpuoliskon lumipeitteestä. Kerttu Kouki
 • Saharan pölyä Suomen lumella? Kansalaistiede ja lumihavainnot tutkimuksen apuna. Outi Meinander

Ilmastonmuutos, kaupungit & terveys 

 • Ilmastonmuutos ja kaupunkikehitys – Miten lämpösaarekeilmiö ja terveysvaikutukset tulisi ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussa? Reija Ruuhela
 • Samassa veneessä? Ilmastotoimien tai niissä viivyttelyn vaikutukset eivät jakaudu tasaisesti. Tero Mielonen
 • Kaupunkiluonto on monipuolinen hiilinielu. Liisa Kulmala


12.00 Tilaisuus päättyy

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Tilaisuuden järjestää Ilmatieteen laitos.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmatieteen laitos havainnoi ja tutkii ilmakehää, lähiavaruutta ja meriä. Lisäksi se tuottaa palveluita säästä, merestä, ilmastosta, ilmanlaadusta ja lähiavaruudesta yleisen turvallisuuden, elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin. Osoitteessa ilmatieteenlaitos.fi voit tutustua meihin paremmin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmatieteen laitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye