Gummerus

Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana

Jaa

Arvostetun toimittajan ja tietokirjailijan Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia. Samalla se on romaanin lailla avautuva teos perhesalaisuudesta ja vaietusta historiasta.

Minne katosi Antti Järvi -kirjan kansikuva
Minne katosi Antti Järvi -kirjan kansikuva

Palkintolautakunta perustelee ehdokkuutta seuraavasti: ”Kirjailija lähtee etsimään sukulaista, joka katosi ensin rajan taakse ja sitten myös suvun muistoista. Tiedon etsintä johdattaa pohdintoihin Suomen historiapolitiikasta, rajaseudusta ja yksittäisten valintojen kohtalokkaista ja pitkälle ulottuvista seurauksista. Muisto suvun esi-isästä haalistuu, mutta häpeä pysyy ja kantaa yli sukupolvien.

Se mikä meille opetettiin yksinkertaisena totuutena Karjalasta, avautuu uudesta ja yllättävästä näkökulmasta tässä kerronnaltaan kirkkaassa teoksessa.”

Tietokirjallisuuden Finlandian voittaja valitaan 29.11. Palkinnon jakaa Suomen Kirjasäätiö.

Antti Järvi on toimittaja ja tietokirjailija, joka kuuluu tutkivasta journalismista ja laajoista reportaaseista tunnetun Long Play -verkkojulkaisun perustajiin. Myös hänen edellinen teoksensa Karanteeni (Siltala 2014, yhdessä Hanna Nikkasen kanssa) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana.

Antti Järvi: Minne katosi Antti Järvi? Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä
374 sivua
myös e- ja äänikirjana, lukija Ilkka Villi

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:


Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Minne katosi Antti Järvi? -kirjan kansikuva
Minne katosi Antti Järvi? -kirjan kansikuva
Lataa
Kirjailija Antti Järvi. Kuvaaja: Marek Sabogal
Kirjailija Antti Järvi. Kuvaaja: Marek Sabogal
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye