Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus keskusteli THL:n vastineesta sen kannanottoon

Jaa

Aluehallitukselle valmistellussa viranhaltijaselostuksessa todetaan, että THL:n vastine on huolellisesti laadittu, mutta hyvinvointialueen näkökulmasta se on edelleen ongelmallinen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallituksen kokous pidettiin tiistaina 7.11. Neilikkatiellä Vantaan Tikkurilassa.  

Kokouksen alkupuoliskoa hallitsivat talousasiat sekä kuluvalta että tulevalta vuodelta.  

Vuoden 2023 talousarvion käyttötalousosaan ja tuloslaskelmaosaan tehtiin muutos: hyvinvointialueen talousarviossa 2023 vuosikate oli – 55 818 000 euroa, joka esitettiin muutettavaksi – 84 496 000 euroksi. Aluehallitus hyväksyi päätösesityksen yksimielisesti.  

Aluehallitus merkitsi tiedoksi hyvinvointialuejohtajan talousarvioesityksen2024 tiedoksi. Talousarvioesitys on tutustuttavissa VAKEn päätössivustolla https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI. Käsittelyssä oli myös nuorisovaltuuston aloite, jonka mukaisesti valtuustoryhmät nimeävät keskuudestaan lasten ja nuorten valtuutetun jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi. Aloitteen mukaan nuorisovaltuusto hyväksyy nimetyt henkilöt, ja myöntää heille puhe- ja läsnäolo-oikeuden nuorisovaltuuston kokouksiin. Aluehallitus päätti, että takaraja lasten ja nuorten valtuutettujen nimeämiselle on 31.12.2023. Nimeäminen perustuu vapaaehtoisuuteen.  

Kokouksessa käsiteltiin THL:n vastinetta liittyen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallituksen kannanottoon 29.6.2023, joka koski hyvinvointialueiden tarveperusteisen rahoituksen kehittämistä. THL on vastineessaan todennut, että hyvinvointialueilta saatava palaute on tärkeää, mutta VAKE ei ole pystynyt aukottomasti kannanotossa perustelemaan, miksi tarvepohjainen rahoitus on juuri sen kannalta tällä hetkellä riittämätön. 

Aluehallitukselle valmistellussa viranhaltijaselostuksessa todetaan, että THL:n vastine on huolellisesti laadittu, mutta hyvinvointialueen näkökulmasta se on edelleen ongelmallinen. Vaikka THL:n mallit ovat vahvasti tutkimuksiin nojautuvia, ei ole mitään näyttöä siitä, että erityisesti erikoissairaanhoidon diagnoosit aidosti kuvaisivat vaikkapa lastensuojelun palvelutarvetta kokonaisuudessaan. 

Aluehallitus päätti merkitä THL:n vastineen tiedoksi.  

Aluehallituksen kokouksen esityslista julkisine liitteineen on luettavissa VAKEn päätössivustolla osoitteessa https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI. Tarkastettu kokouspöytäkirja on luettavissa päätössivustolla tiistaina 14.11. Klo 12 alkaen.  

Lisätietoja antavat hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto(at)vakehyva.fi sekä aluehallituksen puheenjohtaja Maarit Raja-Aho, maarit.raja-aho(at)vakehyva.fi.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lastensuojelussa edelleen henkilöstövajetta, vaikka tilanne on parantunut – tilanne saatava kuntoon elokuuhun mennessä22.12.2023 10:36:14 EET | Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) antoi vuosi sitten silloiselle Vantaan kaupungille 800 000 euron uhkasakon lastensuojelun asiakasmitoituksen ylittymisen ja lastensuojelun palvelujen ruuhkautumisen johdosta. Tämä uhkasakko raukesi. Toiminnan järjestämisvastuu siirtyi 1.1.2023 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. AVI on valvonut tilannetta tämän jälkeen, ja hyvinvointialue on antanut selvityksen tilanteesta tämän vuoden elokuussa. AVI on nyt langettanut uuden 700 000 euron uhkasakon. Ensi vuoden elokuuhun mennessä lastensuojelussa henkilöstömitoituksen tulee toteutua, tarvittaviin lastensuojelupalveluihin ohjautumisen tulee olla järjestetty lasten tarpeiden mukaisesti viivytyksettä ja kaikille lastensuojelupalveluita tarvitseville lapsille tulee olla nimettynä heidän asioistaan vastaava sosiaalityöntekijä. ”Olemme tietoisia haasteista, ja olemme kehittäneet toimintaa merkittävästi tänä vuonna. Emme tästä huolimatta ole valitettavasti vielä tavoitteessa. Selvityksen jälkeen tilanne on kuiten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye