Vääksyn Konepiste

Yamarin palaa Vääksyn Konepisteeseen

Jaa

Suomen johtaviin venekauppoihin kuuluva Vääksyn Konepiste laajentaa valikoimaansa Yamarin- ja Yamarin Cross -veneillä. Suomen suosituimpiin moottorivenemerkkeihin kuuluva Yamarin tunnetaan erityisesti keulahytillä varustetuista daycruiser-tyyppisistä päiväretkiveneistä, alumiinirunkoisessa Yamarin Cross -mallistossa painottuvat avokeulaiset, monikäyttöiset bow rider -mallit.   

Yamarinin uusin malli on daycruiserin ja ympärikäveltävän walkaround-venetyypin ominaisuuksia yhdistävä Yamarin 80 DC. Lujitemuovisten Yamarin-mallien lisäksi Vääksyn Konepisteen valikoima laajenee alumiinirunkoisilla Yamarin Cross -veneillä.
Yamarinin uusin malli on daycruiserin ja ympärikäveltävän walkaround-venetyypin ominaisuuksia yhdistävä Yamarin 80 DC. Lujitemuovisten Yamarin-mallien lisäksi Vääksyn Konepisteen valikoima laajenee alumiinirunkoisilla Yamarin Cross -veneillä.

”Tarkasti ottaen Yamarin rantautui uudelleen Päijänteen rannalle Vääksyyn, sillä aloitimme Yamarinin myynnin jo vuonna 1994. Vuoden 2024 alussa avattavat aiempaa selvästi väljemmät toimitilat mahdollistavat jälleen tuotevalikoiman laajentamisen”, toimitusjohtaja Janne Korhonen kertoo.  

Lahden pohjoispuolella, Vesijärven ja Päijänteen välisellä kannaksella toimiva Vääksyn Konepiste täytti tänä keväänä 40 vuotta. Nykyisten yrittäjien, Korhosen veljesten Jounin, Jannen ja Petterin isä Erkki Korhonen aloitti konekaupan vuonna 1983 Vääksyn keskustassa Rapalan tehtaan entisissä tiloissa. Valtteri Bottas, Korhosen veljesten lapsuusajan ystävä, tuli yhtiöön mukaan, kun sukupolvenvaihdos vietiin loppuun 2020.  

Yamarin ja Cross myyntiin uusiin tiloihin Vääksyn eteläpuolelle

Yamarin-mallistossa on yhdeksän venettä, joista suurin on lähes yhdeksänmetrinen kaksihyttinen daycruiser Yamarin 88 DC ja pienin alle viisimetrinen mökkivene Yamarin 46 SC. Cross-mallistoon kuuluu puolestaan yhdeksän eri kokoista perämoottorivenettä viisimetrisistä mökkiveneistä yli seitsenmetriseen lippulaivaan, Cross 75 BR:ään. Sekä Yamarinit että Crossit varustetaan aina Yamaha-perämoottoreilla. 

Yamarinit ja Crossit tulevat myyntiin tammikuussa 2024 avattavaan Vääksyn Konepisteen uuteen vene- ja konekaupan keskukseen. Päijänteen länsipuolisen valtatie 24:n varrelta saadaan käyttöön kaikkiaan liki 5000 neliötä hallitilaa uusille ja käytetyille veneille, mönkijöille ja moottorikelkoille.

”Remontoimme venemyymälälle parhaillaan aiempaa huomattavasti avarampia ja käytännöllisempiä toimitiloja erinomaiselle paikalle Vääksystä hieman Lahden suuntaan. Sijainti on tärkeä asia sekä meille että asiakkaillemme, sillä vaivattomasti samalta tiskiltä hoidettavat säilytys, huolto ja rahoitus ovat nykypäivänä olennainen osa vene- ja konekaupan palvelua”, Korhonen kertoo. 

Muutto helpottaa merkittävästi myös käytännön työtä, kun huolto palvelee jatkossa samalla tontilla ja omat, laajat talvisäilytyshallit alle kilometrin päässä. Kaikkinensa alueella on laajennusten jälkeen lähes 8000 neliötä uusille ja käytetyille veneille ja koneille sekä huolloille, asennuksille ja asiakkaiden veneiden talvisäilytykselle. 

Venealan palvelukeskus vilkkaan mökkialueen ja suurten järvien keskellä

Korhosen mukaan Lahden Vesijärven ja suurjärvi Päijänteen välissä sijaitseva Vääksy on liikepaikkana alan palveluille erinomainen. Aivan lähituntumassa on Suomen vilkkain kanava, suuri Kuotaan venesatama, paljon kesämökkejä ja eteläisen Suomen suuriin asutuskeskuksiin on lyhyt matka. 

”Lyhyen matkan päässä eteläisen Suomen suurista kaupungeista ja keskellä vilkkainta Järvi-Suomea Vääksy on sijainniltaan Suomen paras paikka tehdä venekauppaa, joten on luonnollista että täällä on koko Suomen venekaupan mittakaavassa suurimmat ja monipuolisimmat palvelut”, Korhonen sanoo. 

Vääksyn Konepiste tuo maahan Bayliner- ja Quicksilver-veneitä ja myy Yamarinien ja Crossien lisäksi Bella-, Buster-, Flipper- ja Suvi-veneitä sekä Yamaha- ja Mercury-perämoottoreita. Veneiden lisäksi tärkeitä tuotteita ovat BRP:n Can-Am-mönkijät, Sea-Doo-vesijetit ja Lynx- ja Ski-Doo-moottorikelkat. 

Vääksyn lisäksi yritys toimii Lahden Niemen satamassa, jossa Lahden Konepisteen tiloissa palvelee sekä vene-, mönkijä- ja vesijettimyynti sekä huolto. Lahdessa myydään AMT- ja Falcon-veneitä sekä Mercury-perämoottoreita ja BRP:n Sea-Doo-vesijettejä ja Can-Am-mönkijöitä.



Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vääksyn Konepisteen omistavat veljekset Jouni, Janne ja Petteri Korhonen sekä Valtteri Bottas.
Vääksyn Konepisteen omistavat veljekset Jouni, Janne ja Petteri Korhonen sekä Valtteri Bottas.
Lataa
Alumiinirunkoisen Cross-malliston lippulaiva on yli seitsemän metriä pitkä Cross 75 BR.
Alumiinirunkoisen Cross-malliston lippulaiva on yli seitsemän metriä pitkä Cross 75 BR.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vääksyn Konepiste

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye