Keski-Suomen ELY-keskus

Valtatie 9 Saalahdella avataan uudestaan liikenteelle torstaina

Jaa

Valtatien 9 painaumakorjaus Saalahden kohdalla on edennyt, ja tie päästään tämänhetkisen tiedon mukaisesti avaamaan liikenteelle torstaina 9.11.2023. Liikenteen siirtäminen voi aiheuttaa lyhytaikaista haittaa. Toivomme tienkäyttäjiltä malttia liikenteessä!

Työmaan liikennemerkki ja nopeusrajoitusmerkki.

Valtatiellä 9 on Saalahden kohdalla tehty syksyn aikana painaumakorjausta, jonka johdosta liikenne on ohjattu kulkemaan kiertotietä pitkin. Liikenne päästään tämänhetkisen tiedon mukaan siirtämään takaisin valtatielle aamupäivän aikana torstaina 9.11.2023. Liikenteen siirtyminen kiertotieltä takaisin valtatielle voi aiheuttaa pientä haittaa lyhytaikaisesti. 

Siirtymän jälkeen aloitetaan kiertotien purkutyöt. Purkutöistä johtuvan työmaaliikenteen vuoksi työmaa-alueelle jää voimaan 50 km/h nopeusrajoitus. Nopeusrajoitus nostetaan normaaliin 80 km/h purkutöiden jälkeen, tämänhetkisen arvion mukaan marras-joulukuun vaiheessa. Alueelle jää kuitenkin tietyömerkit puutteellisten ajoratamerkintöjen vuoksi. Viimeistelytyöt tehdään keväällä 2024.

Liikenneturvallisuuden ja tietyömaalla työskentelevien työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi tietyömaan kohdalla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta sekä työnaikaisia liikenteen ohjausjärjestelyjä ja nopeusrajoituksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Lumet painavat hallien kattoja – lumi painaa nyt Keski-Suomen alueella tavanomaista enemmän20.2.2024 09:37:28 EET | Tiedote

Lumen vesiarvo (lumen paino) on Keski-Suomen alueella tavanomaista suurempi. Siksi nyt onkin viimeistään sopiva aika poistaa lumet suurten hallien, maneesien ja erityisesti kuplahallien katoilta, jos sitä on sinne päässyt kertymään. Nyrkkisääntönä on, että 50 cm lumikerros hallien katoilla ja 20 cm kuplahallien katoilla saattaa aiheuttaa sortumavaaran. Sortumavaaraan riittää, että tämä määrä lunta on kasaantunut, vaikka vain johonkin osaan kattoa.

Keski-Suomeen vajaa 600 hehtaaria uusia suojelualueita v.202312.2.2024 10:10:10 EET | Tiedote

Viime vuonna Keski-Suomessa suojeltiin metsänomistajien vapaaehtoisuuteen perustuvassa METSO-ohjelmassa noin 204 hehtaaria luonnonsuojelullisesti arvokkaita metsäalueita. Lisäksi Helmi-elinympäristöohjelman avulla suojeltiin noin 344 hehtaaria pääosin suoalueita, jotka kuuluvat Keski-Suomen maakuntakaavan suojeluvaraus- ja soidensuojelun täydennysehdotuksen rajauksiin. Lisäksi suojeltiin noin 20 hehtaaria Natura 2000 -verkoston kohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye