Helsingin seudun kauppakamari

Vuoden 2023 Johtaja on Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila

Jaa

Vuoden johtajaksi on valittu Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Teknologiayhtiö Epec Oy:n toimitusketjun johtaja Eeva Koskela palkittiin kunniamaininnalla.

Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Kuva: Elisa Oyj
Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Kuva: Elisa Oyj

Veli-Matti Mattila on johtanut Elisaa vuodesta 2003. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja MBA. Valintaperusteluissa Mattilaa luonnehditaan seuraavasti:

”Lämmin persoona, joka lähestyy joka ikistä työntekijää ihmisenä ilman titteleitä. Uskomaton ura Elisan johtajana.” 

”Nostanut Elisan johtavaksi alallaan ja muuttanut organisaatiokulttuurin 2023-tasolle.”

”20 vuotta Elisaa takana toimitusjohtajana ja tulokset ovat jäätävän hyviä, sekä taloudellisesta että henkilöstön viihtyvyyden ja työn imun näkökulmasta.”

”Parhaimmillaan johtaminen on jaettuihin arvoihin pohjautuvaa, innostavaa, tavoitteellista ja valmentavaa. Elisan visio on tulla erinomaisuuden esimerkiksi, mihin jatkuvan parantamisen kulttuurimme luo kivijalan. Pyrimme olemaan yhdenvertainen yhteisö, jossa ihmiset haluavat oppia, kehittyä ja kokeilla jatkuvasti parempia tapoja työn tekemiseen ja tulosten parantamiseen. Tätä tuemme päivittäisjohtamisella, hybridityöllä ja arjen käytäntöjä tukevilla työvälineillä. Arvostan tätä huomionosoitusta, joka kuuluu kaikille elisalaisille. Olemme kehittäneet johtamiskulttuuriamme yhdessä”, sanoo Veli-Matti Mattila.

Teknologiayritys Epec Oy:n toimitusketjun johtaja Eeva Koskela palkitaan kunniamaininnalla. Häntä kuvataan perusteluissa seuraavasti:

”Huikea osaaminen, inhimillisyys, tulokset, aikaansaaminen, verkostot. Upea nuori johtaja.”

”Lämpimät kiitokset tunnustuksesta Kauppakamarille sekä kaikille epeciläisille työtoveruudesta. Yrityksen johdon vastuulla on asettaa päämäärät ja sen jälkeen tukea henkilöstöä saavuttamaan ne valmentavan johtajuuden keinoilla. Tärkeimpinä asioina hyvässä johtajuudessa näen luottamuksen rakentamisen, ihmisten aktiivisen kuuntelemisen sekä jämäkän tilanteisiin puuttumisen silloin, kun se on tarpeen”, Eeva Koskela sanoo.

Kauppakamari palkitsi Vuoden 2023 johtajan Johtamisen ajankohtaispäivässä 10.11.2023. Neljättä kertaa jaettavan tunnustuksen saajia on voinut ehdottaa kauppakamarin verkkosivujen kautta, ja lopullisen valinnan yritysten henkilöstön ilmiantojen perusteella teki Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen.

Lisätiedot:

Pia Pakarinen, toimitusjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari, pia.pakarinen@helsinki.chamber.fi, +358 40 529 4989 

Heini Larros, viestintäjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari, heini.larros@helsinki.chamber.fi, +358 40 526 9728

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuoden johtaja 2023: Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Kuva: Elisa Oyj
Vuoden johtaja 2023: Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Kuva: Elisa Oyj
Lataa
Kunniamaininta: Epec Oy:n toimitusketjun johtaja Eeva Koskela. Kuva: Epec Oy
Kunniamaininta: Epec Oy:n toimitusketjun johtaja Eeva Koskela. Kuva: Epec Oy
Lataa

Helsingin seudun kauppakamari vauhdittaa yritysten ja Helsingin seudun menestystä.

Me kauppakamarissa haluamme, että yritykset menestyvät Helsingin seudulla. Kokoamme alueemme yritykset verkostoksi ja vahvistamme yritysten ja niiden henkilöstön osaamista. Seuraamme yhteiskunnan kehitystä yritysten puolesta ja vaikutamme päätöksentekoon luotettavan tutkitun tiedon avulla. Turvaamme Helsingin seudun kasvua aktiivisella vaikuttamistyöllä, kehittämällä alueen kuntien, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän yhteistyötä.

Kauppakamari on Pohjoismaiden suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva kauppakamari. Meillä on yli 7 000 yritys- ja organisaatiojäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari arvioi: Pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä – ”Kaupan alan yritysten määrän väheneminen huolestuttavaa”21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla lopetti toimintansa 9 450 yritystä vuonna 2023, arvioi Helsingin seudun kauppakamari Tilastokeskuksen alkuvuoden lukuihin perustuen. Lopettaneita yrityksiä olisi arvion mukaan 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Luvuissa ei ole huomioitu alkutuotantoa ja kiinteistöalan yrityksiä. Kaupan alalla lopettaneiden yritysten määrä on ollut suuri kahtena edellisvuonna. Lopettaneiden kaupan alan yritysten määrä pääkaupunkiseudulla oli suurempi kuin aloittaneiden tammikuusta 2022 syyskuuhun 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye