POP Pankkikeskus osk

POP Pankki: mobiilimaksamisen suosio kasvaa edelleen

Jaa

Apple Payn käyttö on kaksin verroin yleisempää kuin Google Payn käyttö, vaikka esimerkiksi Suomen eri puhelinmyyntitilastojen mukaan iPhone- ja Android-puhelinten myynti jakautuu TOP 10 -listausten osalta tasaisesti.  POP Pankin tilastokatsauksessa Apple Payn käyttö on kasvanut 68 prosenttia ja Google Payn käyttö lähes 90 prosenttia viime vuoteen nähden ostosten volyymilla mitattuna. Suomi seuraa pohjoismaista trendiä, sillä Netsin Pohjoismainen maksuraportti 2023 -yhteenvedon mukaan mobiilimaksaminen on Pohjoismaissa toiseksi suosituin maksutapa lähimaksamisen jälkeen.

POP Pankki

POP Pankin mobiilimaksamisen tammi-lokakuu 2023 tilastojen mukaan heinä-elokuu ovat olleet molempien maksupalvelutarjoajien osalta sekä arvolla että volyymilla mitattuna aktiivisempia kuukausia. ”Mobiilimaksaminen on syklistä. Arvolla ja volyymilla mitattuna mobiilimaksaminen on kuitenkin pitkällä aikavälillä koko ajan kasvussa. Loppuvuoden yleiset ostopiikit, kuten Black Friday ja joulukuu, ei ole tässä tilastotarkastelussa mukana. Joulukuu on perinteisesti ollut aktiivisin mobiilimaksamisen kuukausi ja Black Friday erottautuu yksittäisenä päivänä tilastoissa”, POP Pankin mobiilimaksamisesta vastaava liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson sanoo.

”On ollut mielenkiintoista huomata, että Google Paylla maksettujen ostosten kokonaisarvo ja volyymi kasvaa Apple Payta suhteessa nopeammin. Eli Google Payn käyttäjät ovat selvästi löytämässä mobiilimaksamisen mahdollisuudet.”

Pelaaminen nousee mobiilimaksukohteiden TOP 3 -listaukseen

Mobiilimaksamisella on tähän asti hoidettu pääsääntöisesti ruoka- ja päivittäisostoksia. Google Payn käyttäjien kohdalla tämä toteutuu edelleen, mutta Apple Payn kohdalla on tapahtunut muutos. Ruoankuljetuspalvelujen ja päivittäisostosten väliin on noussut nettipelaaminen.

”Apple Payn käyttäjien ikäprofiili on keskittynyt 20–30-vuotiaisiin, kun taas Google Payn käyttäjien ikäprofiili on huomattavasti laajempi. Ikäprofiili saattaa heijastua jossain määrin siihen, miten ja missä mobiilimaksetaan. On hyvä muistaa, että mobiilimaksamista voi seurata  siinä, missä esimerkiksi maksukortin käyttöä. Omaa rahankäyttöään voi kontrolloida  reaaliajassa mobiili- ja verkkopankissa ja mobiilimaksupalveluun liitetylle maksukortille voi asettaa erilaisia käyttörajoituksia”.

Paikkakuntakohtaisessa tarkastelussa aktiivisimmat Apple Pay -paikkakunnat ovat pysyneet samana, mutta Google Payn osalta TOP 5 -listaus on elänyt Oulun noustessa kolmannelta sijalta nyt aktiivisimmaksi mobiilimaksupaikkakunnaksi.

TOP 5 -paikkakunnat
Apple Pay -maksajien keskuudessa

syksy 2023, ei muutoksia kevääseen 2023 nähden

TOP 5 -paikkakunnat
Google Pay -maksajien keskuudessa
syksy 2023 (v. kevät 2023 suluissa)

Helsinki

Oulu (Tampere)

Seinäjoki

Tampere (Seinäjoki)

Oulu

Lapua (Oulu)

Tampere

Seinäjoki (Lapua)

Turku

Vaasa (Helsinki)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

POP Pankki -ryhmä on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 18 POP Pankkia, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus -tutkimuksen mukaan Suomen tyytyväisimmät henkilöasiakkaat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Valtakunnallinen tutkimus: joka neljäs asuntolainaa ottanut ei ole varautunut tulojen putoamiseen esimerkiksi työttömyyden vuoksi2.5.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

POP Pankin Iro Researchillä teettämän kyselytutkimuksen mukaan 27 prosenttia suomalaisista asuntolainaa ottaneista ei ole varautunut mitenkään siihen, jos tulot romahtaisivat puolen vuoden ajaksi työttömyyden tai työkyvyttömyyden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Vain 19 prosenttia asuntolainan ottaneista vastaajista on vakuuttanut asuntolainansa.

POP Pankki -ryhmän tilinpäätöstiedote 1.1.-31.12.2023: POP Pankki -ryhmällä historiallinen vuosi, tulos räjähdysmäisessä kasvussa15.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Pankkitoiminnan menestyksellinen vuosi ja vakuutusyhtiön osake-enemmistön myynti näkyvät POP Pankki -ryhmän tuloksessa. Ryhmän tulos ennen veroja oli 134,6 (29,1) miljoonaa euroa, josta jatkuvien toimintojen tulos oli 89,3 (26,2) miljoonaa euroa. POP Pankki -ryhmän jatkuvien toimintojen tuotot kasvoivat 58,5 prosenttia ja ydinvakavaraisuus (CET 1) vahvistui 20,3 prosenttiin.

Kasvava korjausvelka haastaa asuntomarkkinat ja asumisen laadun – omakoti- ja paritaloasujat käyttivät korjauksiin 4 miljardia euroa, taloyhtiöt 2,4 miljardia euroa8.1.2024 06:00:00 EET | Tiedote

Suomen hallitus huomioi syksyllä rakennusalan haastavan suhdannetilanteen. Rakennusalalle määriteltiin tukitoimia, joilla alan toimintaa voitaisiin vakauttaa laskevan tuotannon aikana. Määritellyt toimet eivät kuitenkaan sisältäneet korjausrakentamisen avustuksia. Korkojen nousu, heikentynyt ostovoima ja tiukentunut taloustilanne ovat saaneet kotitaloudet ja taloyhtiöt harkitsemaan korjaushankkeiden toteuttamisen aloittamisen viivästyttämistä. Tämä voi vain pahentaa tilannetta ja kasvattaa tulevia korjauskustannuksia. POP Pankki kehottaa erityisesti taloyhtiöitä pitämään kiinni korjaussuunnitelmista.

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennuste: inflaatio hidastuu ensi vuonna väliaikaisesti12.12.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Inflaatio hidastuu ensi vuonna 1,5 prosenttiin. Bensan hinta on alkuvuodesta tätä vuotta halvempaa, mutta nousee yli kahden euron loppuvuodesta. Sähkön hinta laskee tänä ja ensi vuonna. Tuulivoiman merkityksen kasvu lisää kuitenkin sähkön päiväkohtaisia hintavaihteluja. Palkansaajien, työeläkeläisten ja yrittäjien ostovoima kasvaa ensi vuonna, maatalouden yrittäjätulo sen sijaan laskee. Lomautusten määrän arvioidaan kasvavan ja työttömyysasteen nousevan 8,4 prosenttiin työllisyysasteen ollessa 72,4 prosenttia. Euribor on ensi vuonna keskimäärin 3,4 prosenttia. Suomen talous supistuu tänä vuonna 0,6 prosenttia ja ensi vuonna 0,1 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye