Kasvu Open

Vastuullisuus näkyy yritysten parantuneessa riskienhallinnassa

Jaa

Yritykset ovat heränneet vakuuttamaan yrityksen aineetonta omaisuutta. Myös varautuminen tietoturvauhkiin on tunnistettu tärkeäksi osaksi vastuullista liiketoimintaa. 

Kuvassa Seuranan edustajat keskustelemassa Kasvu Open -sparraajan kanssa. Seurana Oy tarjoaa vertaistuellista seuraa yksinäisille vanhuksille kaikkialla Suomessa.
Vastuullisuus on Seuranan liiketoiminnan ydin. Seurana tarjoaa vertaistuellista seuraa yksinäisille vanhuksille kaikkialla Suomessa. Kuvassa yrityksen toimitusjohtaja Mirka Saarinen (keskellä) ja asiakkuusjohtaja Kaisa Könönen Kasvu Open -sparrauksessa. Kuva: Kasvu Open

Ifin Business Manager Sebastian Fagerströmin mukaan liiketoiminnan häiriöihin varautuminen on olennainen osa yrityksen sosiaalista vastuullisuutta ja hyvää hallintotapaa. 

- Viimeisten vuosien aikana varautumisen merkitys on tullut yhä ilmeisemmäksi. Varautuminen on alettu myös tunnistamaan aiempaa paremmin osaksi yrityksen vastuullisuutta, Fagerström sanoo. 

Häiriötilanteilla voi olla hänen mukaansa kauaskantoisia taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia. Vaikutukset ulottuvat paitsi yrityksen toimintaan, myös sidosryhmiin.

Liiketoiminnan häiriöihin voi varautua ennakoimalla ja vakuuttamalla

Liiketoiminnan häiriöihin tulee valmistautua jo etukäteen kartoittamalla erilaisia riskitekijöitä.

– Häiriötilanteessa negatiivisille seurauksille ovat alttiita paitsi yrityksen omistajat, myös asiakkaat, työntekijät, alihankkijat ja muut yhteistyökumppanit. Seuraukset ovat siis hyvin laajat, Fagerström tiivistää.

Tyypillisiä riskejä voivat olla esimerkiksi henkilöstöriskit sekä häiriöt rahoituksen saatavuudessa ja toimitusketjussa. 

Häiriötilanteet vaikuttavat suoraan yrityksen liiketoiminnan laajuuteen ja liikevaihtoon. Esimerkiksi koronapandemia sotki monen alan yrityksen liiketoiminnan täysin.

– Erityisen paljon varautumiseen kannattaa kiinnittää huomiota sellaisten yritysten, joiden toiminta on suhdanneherkkää. Esimerkiksi pandemian vaikutukset olivat suurimmat matkailu- ja ravintola-alalla, Fagerström sanoo.

Vastuullisuuden merkitys tunnistetaan yrityksissä


Yritykset tunnistavat liiketoimintaan liittyvät vastuullisuuskysymykset hyvin. Kasvu Openin ja Suomalaisen työn liiton vuonna 2023 teettämän kyselyn mukaan suurin osa  (87%) yrityksistä piti vastuullisuutta tärkeänä.

Huolimatta vastuullisuuden tärkeydestä vain pieni osa (18%) yrityksistä on pyrkinyt tunnistamaan asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeet sekä odotukset yrityksen vastuulliselle liiketoiminnalle.

Avaa Vastuullisuus kotimaisissa pk-yrityksissä -kyselyn tulokset tästä.

Lisätiedot:

Sebastian Fagerström
Business Manager, If
sebastian.fagerstrom@if.fi

Jaana Seppälä
toimitusjohtaja, Kasvu Open
050 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi

Katri Viippola
toimitusjohtaja, Suomalaisen työn liitto
040 012 9500
katri.viippola@suomalainentyo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa Riverrecycle Matleena Aarikallio keskustelee Kasvu Open - sparraajan kanssa.
RiverRecycle sai Kasvu Openin #vastuullisuusteko 2023 -tunnustuksen. Kuvassa oikealla RiverRecyclen Matleena Aarikallio.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye