Izmir nimettiin Lonely Planetin kymmenen parhaan kaupungin listalle vuonna 2024

Jaa

Yksi Turkin Egeanmeren kauneimmista kaupungeista, Izmir, on nimetty Lonely Planetin kuuluisan matkaoppaan vuoden 2024 parhaiden kaupunkien joukkoon. Best in Travel 2024 -lista on oppaan 19. painos matkakohteiden suosituksista. Matkailuasiantuntijoiden kokoama luettelo on jaettu viiteen kategoriaan: maa, alue, kaupunki, kestävä kehitys ja arvo. Izmir sai tunnustusta sen muinaisista kaupungeista, upeista rannoista ja maisemista sekä sen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. 

İzmir, Cesme Karaburun Seaside
İzmir, Cesme Karaburun Seaside

Izmirissä korostuvat herkulliset maut, kulttuuri ja merenrantaelämäntyyli

 Lonely Planetin mukaan Izmirin sijainti rannikolla on vahva etu. Kaupunki tarjoaa upean sekoituksen historiaa ja nykykulttuuria, herkullista ja terveellistä Egeanmeren ruokaa sekä korkeaa elämänlaatua. Julkaisun mukaan Izmirin historiallinen basaari, kulttuuri- ja taidepaikat, viinitarhojen reitit, kauniit rannat ja muinaiset rauniot ovat syitä vierailla Izmirissä. Lonely Planet korostaa myös vuosittain kesä-heinäkuussa järjestettävää kansainvälistä Izmir-festivaalia, johon kuuluu erilaisia konsertteja ja tanssiesityksiä merkittävissä paikoissa, kuten Smyrna Agorassa. Se suosittelee myös maistamaan paikallisia viinejä Urlassa.

Izmirissä lomailu on mutkaton elämys

Izmirissä on rento ilmapiiri, vaikka se on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupungissa vierailee vuosittain miljoonia turisteja Unescon maailmanperintökohde Efesoksen muinaisen kaupungin ansiosta. Se on rakennettu asumista varten, ja siinä on lähes kaksi kilometriä kaunista rantaviivaa, joka ulottuu eloisaan Kemeraltin basaariin saakka. Sijainti ja helppo pääsy viehättäviin merenrantakaupunkeihin ja rannoille lisäävät Izmirin suosiota. Izmirin länsirannikolla on useita viehättäviä kyliä ja kuuluisia rannikkoasutuksia Focasta Urlaan ja Karaburunista Cesmen niemimaalle.

Turkin Egeanmeren kulinaarisia perinteitä vahvasti ammentava Izmir ja sen ympäristö tarjoavat Egeanmeren makuja, tuoretta kalaa ja runsaita mezejä. Viinitarhoista ja turkkilaisista viineistä tunnetussa Urlassa vierailijat voivat maistella herkullisia aterioita maatilalta pöytään -ravintoloissa. Cesmen niemimaan sydän, Alacati tarjoilee Egeanmeren yrttejä ja mereneläviä. Izmir on lisätty Turkin Michelin-oppaaseen vuonna 2024. Laajentuminen tälle ikoniselle alueelle vahvistaa Turkin asemaa rikkaana kulinaristisena kohteena.

null
Izmir Bergama

Anatolian aarteet 

Izmirin muinaisista kaupungeista tunnetuimmat ovat Bergama ja Selçuk. Unescon maailmanperintökohteessa, Bergaman muinaisessa kaupungissa sijaitsee toiseksi suurin antiikin kirjasto. Selçukissa voi tutustua Artemiksen temppelin raunioihin, jota pidetään yhtenä muinaisen maailman seitsemästä ihmeestä, Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltuun Efesoksen muinaiseen kaupunkiin ja muinaisen ajan upeisiin asuinpaikkoihin, kuten Pyhän Johanneksen basilikaan ja Neitsyt Marian taloon. Vihreälle rinteelle rakennettu Sirince sisällytettiin äskettäin YK:n Maailman matkailujärjestön vuoden 2023 maailman parhaiden matkailukylien luetteloon.

Izmir on suosittu taiteen, kulttuurin ja historian kohde. Perinteistä ja nykytaidetta esittelevien gallerioiden ja museoiden lisäksi siellä järjestetään monipuolisia tapahtumia. Kaupungin viimeisin nähtävyys on Izmirin kulttuuri- ja taideteollisuustehdas, joka avattiin kunnostetussa 1800-luvun lopun Alsancak Tekel -tehtaassa. Izmirin kulttuuri- ja taidetehdas isännöi myös kaupungin tärkeintä tapahtumaa, Efesoksen kulttuurireittifestivaalia.

Pyöräilyreittien ja Bicycle Friendly -sertifioitujen hotellien ansiosta Izmir on ihanteellinen kohde myös pyörän kanssa matkustaville. Se on myös ensimmäinen kaupunki Turkissa, joka on valittu EuroVelo 8 -Välimeren reitille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Arzu Emel Polat
Lähetystöneuvos, Turkin tasavallan suurlähetystö
puh. 044 988 8196
emel.polat@go-turkiye.fi

Lilli Lehkosuo
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 762 1999
lilli.lehkosuo@manifesto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

2023 oli ennätyksellinen vuosi Turkin matkailussa8.2.2024 09:54:38 EET | Tiedote

Turkki on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista, ja sen suosio jatkoi vahvaa kasvua vuonna 2023. Vuoden aikana maahan saapui 56,7 miljoonaa kansainvälistä vierailijaa, mikä tarkoittaa 10 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö ilmoitti matkailutulojen nousseen edellisvuodesta 17 prosenttia noin 50 miljardiin euroon ja yöpyvien matkailijoiden keskimääräiset yöpymiskulut nousivat noin 90 euroon yöltä. Molemmat luvut ovat uusia ennätyksiä.

Johtava robottikuljetusyritys Starship Technologies sai 90 miljoonan kasvurahoituksen Pluralilta ja Iconicalilta6.2.2024 15:02:40 EET | Tiedote

Starship Technologies on maailman johtava autonominen jakelupalvelu, jonka robotit toimittavat tavaroita kuudella markkina-alueella, muun muassa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Suomessa. Starshipin robotit ovat itseohjautuvia, ja ne ovat toimittaneet yli kuusi miljoonaa toimitusta noutoruokatilauksista ruokatarvikkeisiin, korvaten automatkoja ja vähentäen hiilidioksidipäästöjä laajamittaisesti. Muun muassa Bolt, Co-Op, Aramark, Sodexo, Chartwells, S-ryhmä ja Grubhub saavuttavat Starshipin robottien avulla asiakkaansa. Uusi rahoitus käytetään toiminnan laajentamiseen, teknologiainvestointeihin ja miljoonien ihmisten tavoittamiseen.

Tutkimus: Joka toinen suomalainen huolissaan Lähi-idän kriisin vaikutuksista heidän talouteensa8.1.2024 09:57:37 EET | Tiedote

Lähes puolet suomalaisista (46 %) on huolissaan Lähi-idän kriisin vaikutuksista heidän henkilökohtaiseen talouteensa. Naiset näkevät uhkan miehiä voimakkaammin. Naisista 49 prosenttia ja miehistä 42 prosenttia kertoo pelkäävänsä Lähi-idän kriisin heikentävän heidän talouttaan, selviää pohjoismaisen Bluestep Bankin IroRearchillä teettämästä tutkimuksesta.

Suomalaisten suosikkikohde Turkki esittelee monipuolisuuttaan Matkamessuilla3.1.2024 09:59:57 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat matkustaneet Turkin eri kohteisiin vuosikymmenien ajan, viime vuonna lähes 120 000 suomalaista vieraili Turkissa. Turkki tarjoaa monipuolisesti erilaisia matkailumahdollisuuksia aina suurkaupungeista upeisiin rantalomakohteisiin. Maan rikas kulttuuri, historia sekä kaunis luonto ja miellyttävä ilmasto houkuttelevat suomalaisia vierailemaan Turkissa aina uudelleen ja uudelleen. Turkki esittelee suosittuja kohteitaan ja tuo inspiraatiota lomamatkoille Matkamessuilla 19.–21.1.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye