Open Creative House

Open Creative House x SHINE! -tapahtuma tuo musiikki-, AV- ja pelialan yhteen – mukana myös Alan Wake 2

Jaa

Slushin oheistapahtuma Open Creative House x SHINE! esittelee monialaisia kasvutarinoita ja yhdistää luovien alojen kasvuyrityksiä Keilaniemen Musiikin Satamassa 29.11. Päivän aikana avataan uusia yhteistyömalleja muun muassa globaalin menestyspelin Alan Wake 2 tekijöiden silmin. Tapahtuman koko ohjelma on nyt julkaistu. 

Suomalaisen pelistudio Remedyn suursatsaus Alan Wake 2 on pelialan uusin jättimenestys. Se on saanut kansainvälisissä arvioissa ylistäviä arvosteluja ja on parhaillaan ehdolla pelimaailman Oscareissa The Games Awardseissa parhaan pelin palkinnon saajaksi seitsemän muun kategorian lisäksi. 

Alan Wake 2 on malliesimerkki onnistuneesta tulevaisuuden musiikki-, AV- ja pelialan toimijoiden yhteistyöstä. Pelin vaikuttavat musiikkisisällöt tehtiin yhdessä musiikkialan huippuartistien ja tuottajien kanssa pop-tuotannoissa käytettävällä biisileiri-metodilla. Perinteisesti peliyhtiöt ovat vastanneet pääosin itse myös musiikkituotannosta. Pelin sisässä esiintyvää yhtyettä esittää Max Payne -peliyhteistyöllä alun perin läpilyönyt Poets of the Fall –yhtye. 

Open Creative House on uuden sukupolven tekijöitä ja yrityksiä yhdistävä musiikki-, AV- ja pelialan keskittymä Espoon Keilaniemessä. Business Finlandin ja Creative Finlandin kanssa yhdessä tuotetussa Open Creative House x SHINE! -tapahtumassa avataan lisää toimialarajoja ylittäviä kansainvälisiä kasvutarinoita. Tapahtumassa verkostoidutaan, kuullaan luovien alojen toimijoiden pitchauksia ja paneelikeskusteluja sekä illan aikana kuullaan nousevia artisteja.  

Paneelikeskusteluissa esillä ovat monialaisuuden kasvua tukevat mahdollisuudet ja edelläkävijäkokemukset. Esimerkkinä globaaliin menestykseen johtaneesta yhteistyöstä kuullaan muun muassa Alan Wake 2 tekijöitä, Remedyn johtavaa äänisuunnittelijaa Ville Sorsaa, Poets of the Fallin kitaristia Olli Tukiaista, pelisäveltäjä Petri Alankoa sekä musiikkiyhtiö Fried Musicin toimitusjohtajaa Riku Salomaata.  

Voit lukea koko tapahtumaohjelman ja ilmoittautua tapahtumaan täältä. https://bit.ly/och-shines-fi Päivässä on mukana yli 190 luovan alan toimijaa. 

PÄIVÄN OHJELMA 

  • Klo 13.00 Creative Finland ja Open Creative House: päivän avaus ja pitchaukset 
  • Klo 14.00 Uusia rahoitusmalleja luoville aloille, paneelikeskustelu 
  • Klo 15.30 Luovan alan rakennemurros – Tekoäly: Uhka vai mahdollisuus?, paneelikeskustelu 
  • Klo 17.00 MUSIC + AV + GAMES - Case Study Alan Wake 2 – Creative Collaboration for the Growth (ENG), paneelikeskustelu 
  • Klo 18.00 Verkostoitumista tarjoilun parissa 
  • Klo 19.00 Artisteja 
  • Klo 21.00 DJ 
  • Klo 23.00 Tilaisuus loppuu

SHINE! on Business Finlandin ja Creative Finlandin luoma sisältöalojen yhteisökonsepti, joka esittelee maailmanluokan menestystarinoita luovilta aloilta. 

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: 

Seuraa Open Creative Housea:
FacebookInstagramKotisivut

Pressikuvat

Open Creative House (OCH) on uusi luovien alojen keskittymä, joka yhdistää musiikki-, av-, ja pelialan tekijät, yritykset ja organisaatiot toimimaan uudella tavalla yhteistyössä saman katon alla. OCH tarjoaa 10 huippuluokan studiota, neuvottelu- ja tapahtumatiloja sekä palveluita luovan alan toimijoille. Samalla se rakentaa siltoja digikulttuuriin ja globaaliin kasvuun.

Open Creative House
Keilasatama 2D
02150 Espoo
http://www.opencreativehouse.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Open Creative House

Pelintekijät, uuden ajan idolit?4.1.2024 13:11:41 EET | Artikkeli

Alan Wake 2 -pelin menestys perustuu pitkälti paitsi rohkeuteen korostaa suomalaisuutta, myös maailmallakin ennennäkemättömään yhteistyöhön musiikkialan kanssa. Vuoden lopulla pidetyssä Open Creative House x SHINE! -tapahtumassa käsiteltiin luovia keinoja yhdistää peli-, musiikki- ja av-teollisuus. Jatkoimme aiheesta Remedyn pää-äänisuunnittelijan Ville Sorsan kanssa 100 miljoonaa katsojaa tavoittaneen Game Awards -gaalan jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye