Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Vuoden 2024 yhteiskuntatieteilijä on politiikan tutkija Hanna Wass

Jaa

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden 2024 yhteiskuntatieteilijäksi politiikan tutkija Hanna Wassin. Valinta julkistettiin Yhteiskuntatieteilijäpäivässä 17.11.2023.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijän vuodesta 1999 lähtien. Kunniamaininnalla tuodaan esiin yhteiskunta-alan ammattilaisten monipuolista ja laaja-alaista osaamista yhteiskunnan eri sektoreilla.

Edelliseksi, vuoden 2023 yhteiskuntatieteilijäksi, valittiin Ukrainan sodan tilannekarttaa ylläpitävä kollektiivi, jota Emil Kastehelmi, John Helin ja Eerik Matero luotsaavat.

Vuonna 2024 vuoden yhteiskuntatieteilijän kunniamaininnan saa politiikan tutkija, yleisen valtio-opin dosentti ja Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan varadekaani Hanna Wass. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja on tutkinut demokratiaa, edustuksellisuutta ja poliittisen osallistumisen edellytyksiä erityisesti eriarvoisuuden näkökulmasta. Wassin tuotantoon kuuluu yli 200 julkaisua.

Muiden tehtäviensä ohella hän johtaa Koneen Säätiön rahoittamaa NATOpoll-hanketta, jossa tutkitaan suomalaisten turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan kohdistamia odotuksia. Lisäksi hän on yksi Suomen vaalitutkimuskonsortion perustajajäsenistä ja toimii konsortion johtoryhmässä.

Vuoden yhteiskuntatieteilijän valinnan tekee Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n hallitus.

”Hanna Wass on tuonut sekä yhteiskunta-alaa että alan asiantuntijuutta näkyville uudella ja virkistävällä tavalla. Hän on merkittävä yhteiskunnallinen keskustelija, vaikuttaja, tutkija ja tieteen popularisoija. On erityisen hienoa, kuinka hän on ollut näkyvä mediassa nimenomaan yhteiskuntatieteilijänä ja kuinka hän edistää yhteiskunta-alan yhteisöllisyyttä”, YKAn hallituksen puheenjohtaja Hanna Sauli perustelee valintaa.

Wass toteaa, että valinta ja sen perustelut lämmittävät mieltä.

”Akateemiseen asiantuntijuuteen kohdistuu monenlaisia tiedeyhteisön sisäisiä ja yhteiskunnallisia odotuksia. Olen keski-iän kapinassani pyrkinyt vähitellen muokkaamaan työrooliani enemmän itseni näköiseksi ja olla siten osaltani laajentamassa tutkijoista julkisuudessa muodostuvaa kuvaa. Tuntuu hurjan merkitykselliseltä, että se saa osakseen tunnustusta nimenomaan ammattiliitolta."

Tukiraha Politiikasta.fi:lle

Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi valittu henkilö tai kollektiivi saa mahdollisuuden antaa YKAn tarjoaman 2 500 euron suuruisen tukirahan valitsemalleen kiinnostavalle ja tärkeälle yhteiskunnalliselle toimijalle. Hanna Wass päätti antaa tukirahan Politiikasta.fi-verkkolehdelle.

Politiikasta.fi on Valtiotieteellisen yhdistyksen lehti, joka yleistajuistaa yhteiskuntatieteitä ja erityisesti politiikan tutkimusta. Se on palkittu muun muassa vuonna 2019 Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden tiedeviestintäpalkinnolla.

”Valitsin tukirahan saajaksi Politiikasta.fi:n, sillä se tekee äärettömän arvokasta työtä tieteen popularisoimiseksi”, Wass perustelee.

YKA onnittelee lämpimästi Vuoden 2024 yhteiskuntatieteilijä Hanna Wassia!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on akavalainen etu- ja palvelujärjestö, joka toimii jäsentensä edunvalvojana työmarkkinoilla. Liiton nimi oli aiemmin Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVAL ry. Liittoon kuuluu yli 13 000 korkeakoulutettua jäsentä, jotka työskentelevät hallinnon, talouden, tutkimuksen, koulutuksen sekä viestinnän esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä. Yleisimmät tutkintonimikkeet ovat VTM, YTM ja HTM. Lisätietoja: yka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

YKA: Laadukkaasta lainvalmistelusta on pidettävä kiinni13.9.2023 03:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (YKA) on huolissaan laadukkaan lainvalmistelun toteutumisesta. Hallitusohjelmaa on alettu panna toimeen tiukalla aikataululla: sekä työttömyysturvan että yleisen asumistuen heikennyksiä koskevien hallituksen esitysten lausuntoaika on alle kaksi viikkoa. Valtioneuvoston oma suositus lausuntoaikojen pituudeksi on kolme kertaa pidempi: 6–8 viikkoa. Kiire heikentää lainvalmistelun laatua, vaarantaa demokratian ja kuormittaa henkilöstöä.

YKA: Hallitusohjelma herättää huolta työntekijöiden oikeuksista16.6.2023 18:35:52 EEST | Tiedote

Tuore hallitusohjelma sisältää tavoitteita, joita YKA ei voi kannattaa. Näitä ovat esimerkiksi löyhennykset irtisanomisen ja määräaikaisuuksien perusteisiin, muutosesitykset paikalliseen sopimiseen, kirjaus aikuiskoulutustuen poistosta ja kaavailtu kehitysyhteistyön määrärahojen leikkaus. TKI-kirjaukset, työhyvinvoinnin edistäminen ja syrjinnän ehkäisyn toimenpiteet sekä työssäoloehdon euroistamisen saavat YKAlta kiitosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye