Pirkanmaan hyvinvointialue

Uudistunut pirha.fi palvelee aiempaa asukaslähtöisemmin torstaista lähtien

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivusto pirha.fi on uudistunut torstaina 16.11.2023. Erilaisten käyttäjäryhmien kanssa sivusto on nyt rakennettu aiempaa helppokäyttöisemmäksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Sivuston ulkoasu, sisältö ja tekninen käyttöliittymä ovat muuttuneet. Sivustolta löytää nyt aiempaa sujuvammin tiedot hyvinvointialueen palveluista, toiminnasta ja ajankohtaisista asioista.

Sivuston kehittämisen lähtökohta on ollut asiakkailta saatu palaute. Yhteensä 23:n kunnan sote-sivustot ja tays.fi:n korvaava pirha.fi ei heti hyvinvointialueen käynnistyessä vielä pystynyt palvelemaan riittävän hyvin pirkanmaalaisia. Kevään ja kesän aikana yhdessä asukkaiden ja uusien yhteistyökumppaneiden kanssa suunniteltiin uusi sivustomalli, joka vastaa paremmin käyttäjien tarpeisiin.

Uudistunutta sivustoa on kehitetty seuraavilla toimenpiteillä:

  • sivuston ulkoasua ja käyttöliittymää on selkeytetty ja yksinkertaistettu
  • sisältöä on parannettu muun muassa käyttämällä asiakaslähtöisempiä termejä
  • paikkakuntakohtaiset yhteystiedot ja palvelut ovat helpommin löydettävissä
  • tiedon etsimiseen on erilaisia tapoja, kuten hakuja ja valikoita
  • sisällöt löytyvät paremmin hakukoneista (esim. Google), näkyvyys lisääntyy hakujen kasvaessa
  • sivusto toimii hyvin matkapuhelimella
  • käyttäjien analytiikkaa hyödyntämällä voidaan nostaa esiin sisältöä, jota käyttäjät etsivät
  • erilaiset asukasryhmät ovat testanneet palvelua - asukasraateja ja käyttäjäpalautetta hyödynnetään myös jatkossaYhteystiedot palvelutietovarannosta


Käytännössä sivusto on rakennettu kokonaan uudestaan. Sen vuoksi monet aiemman sivuston linkit esimerkiksi sosiaalisen median kanavista pirha.fi:n uutisiin eivät toimi.

Erityisesti on keskitytty parantamaan yhteen toimivuutta palvelutietovarannon (PTV) kanssa. Iso osa palvelujen kuvauksista ja yhteystiedoista tulee suoraan valtakunnallisesta Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämästä palvelutietovarannosta. Hyvinvointialueella on päivittäjäverkosto, joka syöttää ja ylläpitää PTV-tietoa.

- Koska hyvinvointialueiden tulee lain mukaan kuvata palvelunsa palvelutietovarantoon, on luontevaa ja järkevää hyödyntää siellä olevaa tietoa mahdollisimman tehokkaasti. Palvelutietovaranto ei kuitenkaan taivu ihan ongelmitta laajan ja usean paikkakunnan palveluiden ja asiointikanavien kuvaamiseen. Tämän ratkaisemiseksi Pirkanmaalla on kesän ja syksyn aikana tehty paljon työtä, kertoo tukipalvelujohtaja Pekka Erola.

Verkkosivuston muuta sisältöä tuotetaan sosiaali- ja terveyspalveluista ja pelastuspalveluista vastaavien työntekijöiden ja viestinnän työntekijöiden yhteistyönä. Sosiaali- ja terveyspalveluissa ja pelastuspalveluissa linjataan myös ne yhteystiedot, joita verkkosivuilla julkaistaan.

Kehitystyö jatkuu


Verkkosivuston kehittäminen jatkuu edelleen. Käyttäjien tyytyväisyyttä seurataan säännöllisesti esimerkiksi palautelomakkeella ja erillisillä kyselyillä. Verkkosivuston toimivuus on myös liitetty osaksi strategian toimeenpanon seurantaa.

Sivustolle on tulossa myös kokonaan uusia osioita. Hyvinvointialueella valmistaudutaan myös poistamaan käytöstä erillinen tays.fi-sivusto. Vuoden loppuun mennessä sen tiedot löytyvät pirha.fi:sta. Työn alla on myös laajempi englanninkielinen versio. Sivustoa voi jatkossa käyttää ja kuunnella eri kielillä ReadSpeaker-toiminnolla.

Uuden sivuston palautteet toivotaan  tällä lomakkeella. Sivustolla saattaa käyttöönottopäivän aikana edelleen esiintyä pieniä häiriöitä päivitysten vuoksi.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lapsiperheiden ja suun terveydenhuollon palvelujen verkoston jatkovalmisteluun ja käynnisti keskustelukierroksen avokuntoutuksen, vammaissosiaalityön ja vammaisten työ- ja päivätoiminnan palveluverkosta27.11.2023 12:44:12 EET | Tiedote

Aluehallitus käsitteli maanantaina lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluiden verkoston kuulemis- ja keskustelukierrokselta saatua palautetta. Aluehallitus hyväksyi näiden kokonaisuuksien palveluiden verkostoa koskevat esitykset yksityiskohtaisen palveluverkkosuunnittelun pohjaksi.

Avokuntoutuksen, vammaisten työ- ja päivätoiminnan sekä vammaissosiaalityön palveluverkko aluehallituksessa 27.11.22.11.2023 15:58:14 EET | Tiedote

Avokuntoutuksen sekä vammaisten työ- ja päivätoiminnan toimipisteitä esitetään keskitettäväksi isompiin kokonaisuuksiin. Avokuntoutukseen ja vammaissosiaalityöhön kuuluu jo tällä hetkellä paljon kotikäyntejä, joten toimipisteitä voidaan nykyisestä keskittää ja digipalveluja edelleen lisätä. Myös vammaisten päivätoiminnassa voidaan lisätä liikkuvia palveluja ja etäosallistumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme