Robert Bosch Oy

Bosch investoi tulevaisuuteen ja kasvattaa lämpöpumpputuotantoaan Portugalin Aveirossa

Jaa

Bosch toteuttaa pitkän tähtäimen strategiaansa ja investoi lämpöpumppujen kehitys- ja tuotantokapasiteettinsa nostamiseen. Yritys investoi noin sata miljoonaa euroa Porton eteläpuolella Aveirossa sijaitsevaan toimipisteeseensä vuoteen 2026 mennessä. Suunnitelmissa on uusien laboratorioiden, kahden tuotantorakennuksen ja lämpöpumppujen lisätuotantolinjojen rakentaminen.

Saksan Eibelshausenin ja Ruotsin Tranåsin ohella Aveiro on tärkeässä asemassa eurooppalaisessa lämpöpumppujen kehitys- ja tuotantoverkostossa. Bosch suunnittelee investoivansa tämän verkoston laajentamiseen yli miljardi euroa vuosikymmenen loppuun mennessä.

”Investoimme jo nyt lämpöpumppujemme kehitykseen ja valmistukseen varmistaaksemme, että pystymme kiihdyttämään tuotantoa tarvittavassa tahdissa. Bosch pyrkii saavuttamaan johtavan aseman kansainvälisillä lämpöpumppumarkkinoilla, minkä vuoksi laajennamme toimintaamme alalla vaiheittain”, kertoo Christian Fischer, Boschin Energy and Building Technology- sekä Consumer Goods -liiketoiminta-alueista vastaava johtaja. ”Toivomme, että kestävät tuoteratkaisumme auttavat kuluttajia luomaan itselleen mukavan ja ilmastoystävällisen elämäntavan”, hän lisää.

Bosch Home Comfort -toimiala nojaa laajaan tuotevalikoimaan, joka auttaa rakennussektoria saavuttamaan ilmastotavoitteensa. Pelkästään Euroopan tasolla lämpöpumput ja hybridilämpöpumput ovat keskeisessä asemassa yli 200 miljoonan rakennuksen hiilidioksidipäästöjen suitsimisessa. ”Aveiron tulevilla mittavilla sijoituksilla ja laajennuksilla edistämme rakennusten sähköistymistä ja lisäämme kotien mukavuutta ympäristöystävällisellä teknologialla”, Bosch Home Comfort -toimialan johtaja Jan Brockmann sanoo.  

Boschin Aveiron toimipiste on Etelä-Euroopan lämpöpumppukehitystyön keskus. Aveirossa tullaan myös valmistamaan ulkoyksiköt ja seinälle asennettavat sisäyksiköt uuden sukupolven Compress 5800i AW- ja Compress 6800i AW -lämpöpumpuille, jotka ovat erityisen hiljaisia ja käyttävät kylmäaineenaan ympäristöystävällistä propaania.

Seuraavan sukupolven lämpöpumppujen sisäyksiköiden tuotantolinja käynnistettiin vuoden alussa Eibelshausenissa. Uuden tuotantolinjan erona on se, että varaajat asennetaan lämpöpumpun sisäyksikköön jo ennen tehtaalta lähtöä. Aiemmin tämän työvaiheen hoitivat jälleenmyyjät. Tämän ansiosta asennusaika lyhenee huomattavasti ja samalla järjestelmän vakaus paranee ja kuljetusketju lyhenee. Uusi linjasto hyötyy Eibelshausenin tehtaan useiden vuosikymmenten kokemuksesta lämminvesivaraajien valmistuksessa.

Ruotsin Tranåsissa on kehitetty ja valmistettu lämpöpumppuja jo 1960-luvun lopusta lähtien. Ostettuaan ruotsalaisen lämpöpumppuvalmistajan IVT:n vuonna 2006, Bosch on jatkanut tuotteiden kehittämistä ja valmistamista Tranåsissa, jossa kehitystyön painospiste on Pohjois-Euroopan markkinoille suunnatuissa tuotteissa.

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Linkit

Bosch on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2022 lopussa noin 420 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 88,2 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschilla on visio liikkumisesta, joka on kestävää, turvallista ja jännittävää. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Boschin strategisena tavoitteena on helpottaa elämää tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 85 500 henkilöä 136 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 44 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye