Akava ry

Kutsu medialle: Hyvä tulevaisuus ja työelämä nuorille -keskustelutilaisuus presidenttiehdokkaille

Jaa

Tervetuloa seuraamaan Akavan ja Akavan opiskelijoiden presidentinvaalipaneelia, jossa haastamme presidenttiehdokkaat pohtimaan kanssamme niitä arvovalintoja, joilla voimme turvata nuorillemme hyvän tulevaisuuden ja työelämän.

Keskustelu järjestetään tiistaina 28.11. kello 10–11.15 Teatteri Avoimet Ovet -tilassa osoitteessa Erottajankatu 5.  
 
Paneelikeskusteluun osallistuvat presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Li Andersson, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn ja Alexander Stubb. Kutsumme erityisesti nuoria vaikuttajia ja päättäjiä seuraamaan tilaisuutta kanssamme.
 
Maailma, johon nuori korkeakouluopiskelija valmistuu, näyttää hyvin erilaiselta kuin ennen. Opinnoissa ja työelämässä nuoriin kohdistuu yhä enemmän paineita. Opintojen ja työn yhteensovittaminen vaativassa aikataulussa ajaa monen nuoren voimavarat ahtaalle. Opiskelijoiden mielenterveyden kohdalla voimme puhua jo kriisistä. Tulevaisuus näyttäytyy nuorille monin tavoin epävarmana.
 
Keskustelutilaisuuden yhteydessä kerromme Akavan #TärkeäOsaMinua -kampanjasta, jossa annamme nuorille kanavan kertoa huolistaan ja toiveistaan sekä tuomme heidän kokemuksensa päättäjien tietoon.
 
Tarjoamme maittavaa aamupalaa alkaen kello 9 ja paneelikeskustelu alkaa kello 10.
 
Ohjelma

9.00 alkaen                   Aamupala- ja verkostoitumistilaisuus
10.00                               Paneelikeskustelu presidenttiehdokkaille
11.15                                  Tilaisuus päättyy
 
Tilaisuuden juontavat Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Iida Hallikainen ja Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen.

Jos tulet paikan päälle, ilmoittauduthan viimeistään perjantaina 24.11. Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppaiselle, jyrki.kemppainen@akava.fi. 

Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksen välityksellä.

Seuraa verkkolähetystä tästä linkistä.

Yhteyshenkilöt

Akava

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Osaajien maahanmuuton lasku voi uhata kasvun edellytyksiä28.2.2024 12:00:23 EET | Tiedote

Erityisasiantuntijoille myönnettiin vuonna 2023 lähes puolet vähemmän oleskelulupia kuin vuonna 2022, osoittaa tuore Akava Works -maahanmuuttokatsaus. Se merkitsee, että hallituksen tavoite kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi loittonee. Akava painottaa, että maahantuloprosessia pitää nopeuttaa edelleen, panostaa kotoutumiseen ja tehdä tehokasta syrjinnän ja rasismin vastaista työtä, jotta Suomi on kansainvälisille osaajille kiinnostava maa tulevaisuudessa.

Tiedoksi medialle: Akavan ja liittojen toimet tiistaina 6.2.2.2.2024 13:26:25 EET | Kutsu

Akavan hallitus teki kokouksessaan 19.1. päätöksen ulosmarsseista, joiden järjestämistä Akava koordinoi. Katsomme, että hallitusohjelman työelämää koskevat tavoitteet ja keinot keskenään ristiriitaisia. Olemme neuvottelujen ja sopimisen kannalla. Ehdotuksemme tilanteen ratkaisemiseksi eivät ole saaneet vastakaikua, joten ilmaisemme mielipiteemme entistä painokkaammin marssimalla ulos työpaikoilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye