Akava ry

Kutsu medialle: Hyvä tulevaisuus ja työelämä nuorille -keskustelutilaisuus presidenttiehdokkaille

Jaa

Tervetuloa seuraamaan Akavan ja Akavan opiskelijoiden presidentinvaalipaneelia, jossa haastamme presidenttiehdokkaat pohtimaan kanssamme niitä arvovalintoja, joilla voimme turvata nuorillemme hyvän tulevaisuuden ja työelämän.

Keskustelu järjestetään tiistaina 28.11. kello 10–11.15 Teatteri Avoimet Ovet -tilassa osoitteessa Erottajankatu 5.  
 
Paneelikeskusteluun osallistuvat presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Li Andersson, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn ja Alexander Stubb. Kutsumme erityisesti nuoria vaikuttajia ja päättäjiä seuraamaan tilaisuutta kanssamme.
 
Maailma, johon nuori korkeakouluopiskelija valmistuu, näyttää hyvin erilaiselta kuin ennen. Opinnoissa ja työelämässä nuoriin kohdistuu yhä enemmän paineita. Opintojen ja työn yhteensovittaminen vaativassa aikataulussa ajaa monen nuoren voimavarat ahtaalle. Opiskelijoiden mielenterveyden kohdalla voimme puhua jo kriisistä. Tulevaisuus näyttäytyy nuorille monin tavoin epävarmana.
 
Keskustelutilaisuuden yhteydessä kerromme Akavan #TärkeäOsaMinua -kampanjasta, jossa annamme nuorille kanavan kertoa huolistaan ja toiveistaan sekä tuomme heidän kokemuksensa päättäjien tietoon.
 
Tarjoamme maittavaa aamupalaa alkaen kello 9 ja paneelikeskustelu alkaa kello 10.
 
Ohjelma

9.00 alkaen                   Aamupala- ja verkostoitumistilaisuus
10.00                               Paneelikeskustelu presidenttiehdokkaille
11.15                                  Tilaisuus päättyy
 
Tilaisuuden juontavat Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Iida Hallikainen ja Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen.

Jos tulet paikan päälle, ilmoittauduthan viimeistään perjantaina 24.11. Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppaiselle, jyrki.kemppainen@akava.fi. 

Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksen välityksellä.

Seuraa verkkolähetystä tästä linkistä.

Yhteyshenkilöt

Akava

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava liittoineen esitti pääministerille ratkaisuvaihtoehtoja – työmarkkinakriisi on vältettävissä13.10.2023 11:33:15 EEST | Tiedote

Akavan puheenjohtajisto tapasi tänään 13. lokakuuta pääministeri Petteri Orpon ja luovutti hänelle vetoomuksen, jossa se esittää neuvotteluiden aloittamista pikaisesti, jotta työmarkkinat eivät ajaudu kriisiin. Akava painottaa, että julkisen talouden vakauttaminen ja työllisyyden nosto vaatii monipuolista ja tasapainoista tarkastelua ja vuoropuhelua työelämäuudistuksista.

Kutsu: Tervetuloa Akavan mediatilaisuuteen perjantaina 13.10. kello 11.3011.10.2023 11:24:50 EEST | Kutsu

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren tapaa Akavan puheenjohtajiston kanssa pääministeri Petteri Orpon 13. lokakuuta. Tapaamisessa pääministerille luovutetaan vetoomus neuvottelujen aloittamiseksi työelämäuudistuksista. Lisäksi tapaamisessa kerrotaan Akavan ratkaisuehdotuksista. Akavan tavoitteena on, että työmarkkinoiden kriisiytyminen voidaan välttää aloittamalla nopealla aikataululla neuvottelut työlainsäädännön uudistamisesta.

Akava: Budjettiriihessä ei rakennettu riittävästi pohjaa osaamis- ja koulutustason nostolle19.9.2023 22:21:25 EEST | Tiedote

Akava pitää hyvänä, että budjettiriihen linjauksilla varmistetaan valtion lupaus tutkimus- ja kehitysinvestointien julkisesta rahoituksesta. TKI-osaajien saatavuuden turvaamiseksi on myönteistä, että rahoitusta kohdennetaan korkeakouluille enemmän kuin ennen riihtä oli esitetty. Akava on pettynyt siihen, että tarvittavat panostukset osaamis- ja koulutustason nostoon jäivät pitkälti tekemättä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme