Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa oli lokakuussa 8770 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Satakunnassa oli lokakuun lopussa 8 770 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 500 henkeä (6,0 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lokakuun aikana työttömien määrä nousi noin 270 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuussa 9,2 %.

Työttömien työnhakijoiden prosenttiosuus työvoimasta kunnittain lokakuun lopussa 2023. Eura 5,9 Eurajoki 6,2 Harjavalta 10,3 Huittinen 6,0 Jämijärvi 7,4 Kankaanpää 9,2 Karvia 7,3 Kokemäki 7,5 Merikarvia 9,4 Nakkila 7,5 Pomarkku 8,0 Pori 11,3 Rauma 8,8 Siikainen 10,3 Säkylä 5,0 Ulvila 6,7.

Syksyn aikana työttömien työhakijoiden määrän kasvu on kiihtynyt. Eniten kasvua vuoden takaiseen verrattuna on ollut rakentamisen ja teollisuuden ammattialoilla. Etenkin toisen asteen koulutuksen saaneiden työttömien ja työttömien miesten määrä on lisääntynyt. Naisten työttömyys on noussut miesten työttömyyttä selvästi vähemmän. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä on vielä laskenut.

Työvoiman kysyntä on hiljentynyt viime vuoteen verrattuna. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuussa Satakunnassa yhteensä noin 2 850 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli 1 640.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Sidosryhmät ovat erittäin tyytyväisiä Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan30.11.2023 09:06:45 EET | Tiedote

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin syys-lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta, oppilaitoksilta, elinkeinoyhtiöiltä, järjestötoimijoilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta. ELY-keskusten sidosryhmätutkimus toteutetaan joka toinen vuosi ja valmistui nyt seitsemännen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1849 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 68.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye