Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Lokakuun lopussa Pohjois-Karjalassa oli työttömänä 9 024 henkilöä

Jaa

Pohjois-Karjalassa oli lokakuun lopussa 9 024 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä oli 568 henkilöä suurempi. Lomautusten lisäys aiheutti työttömyyden kasvusta lähes 60 % (332 henkilöä). Nyt lomautettuna oli 696 henkilöä, kun vuosi sitten heitä oli 364.

Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2019–2023.
Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2019–2023.

Pohjois-Karjalassa oli lokakuun lopussa 9 024 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä oli 568 henkilöä (6,7 %) suurempi. Lomautusten lisäys aiheutti työttömyyden kasvusta lähes 60 % (332 henkilöä). Nyt lomautettuna oli 696 henkilöä, kun vuosi sitten heitä oli 364. 

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (71 079 henkilöä) oli 12,7 %. Vuosi sitten työttömien osuus työvoimasta (71 466 henkilöä) oli 11,8 %. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 9,7 %, vuotta aikaisemmin osuus oli 8,8 %.

Työllisyyskatsaus-sivusto

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan löytyy
työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsaus-sivustolta.

Sivustolla ovat myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusalueiden työllisyyskatsausaineistot.

Työnvälitystilasto Tilastokeskuksen StatFin-palvelussa

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston keskeiset tiedot julkaistaan myös Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa (stat.fi)

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus ja nuorisotyöttömyyden seuranta -dokumentit

Tuore työllisyyskatsaus ja sitä tukeva nuorten työllisyystilanteen seuranta -dokumentti löytyvät PDF-muodossa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen verkkosivuilta:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eija Ratinen
työvoimapalveluasiantuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
etunimi.sukunimi@ely‐keskus.fi
p. 0295 026 093

Kuvat

Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2019–2023.
Työttömät työnhakijat, kuukausivertailu 2019–2023.
Lataa
Työttömät työnhakijat kunnittain, Pohjois-Karjala, lokakuu 2023.
Työttömät työnhakijat kunnittain, Pohjois-Karjala, lokakuu 2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kauppakatu 40 B, PL 69
80101 Joensuu

p. 0295 026 000
www.ely-keskus.fi/pohjois-karjala

ELY-keskuksen logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye