Messukeskus

Habitare 2024 nostaa pääosaan kotien ja tilojen kerroksellisuuden ja eletyt elämät

Jaa

Habitaren 2024 teema Kerroksia / Layers antaa arvon kotien, tilojen ja esineiden kerroksellisuudelle ja eletylle elämälle. Se muistuttaa muotoilun syklisyydestä, tyylien kertautumisesta ja siitä, miten vanha ja uusi kulkevat rinnakkain joka hetki. Suomen johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2024.

Habitaren 2024 Kerroksia / Layers -teema kehottaa rikastamaan, hyväksymään ja löytämään tyylejä ja tapoja olla, erilaisina, mutta yhdessä. Kuva: Habitare / Carl Bergman
Habitaren 2024 Kerroksia / Layers -teema kehottaa rikastamaan, hyväksymään ja löytämään tyylejä ja tapoja olla, erilaisina, mutta yhdessä. Kuva: Habitare / Carl Bergman

Kerroksia / Layers -teeman taustalla on ajatus siitä, miten kodit ja tilat syntyvät. Paras tunnelma syntyy kerroksista: erilaisista ihmisistä, mauista, vuosikymmenistä, tyyleistä ja tyypeistä.

Habitaren 2024 teema etsii näitä kerroksia. Erilaisten kerrostumien vuoropuhelun kautta etsimme ainesosia siitä, mikä tämä hetki, nyt, on ja mistä se muotoutuu. Mitä kaikkea emme havaitse, mutta mikä silti on olemassa? Miten eri sukupolvet eivät korvaa toisiaan ja mennyt elää nykyisen rinnalla. Miten yksilöllisyys muodostuu omannäköisistä valinnoista. Ja mitä tapahtuu, kun erilaisten kerrosten annetaan elää rinnakkain?

Kerroksia / Layers -teema kehottaa rikastamaan, hyväksymään ja löytämään tyylejä ja tapoja olla, erilaisina, mutta yhdessä.

”Kodit ja tilat, joissa on hyvä olla, syntyvät silloin, kun aika tai ihmiset tai erilaiset tyylit antavat niille mahdollisuuden kerrostua. Hyvä tunnelma tai olo jossain tilassa tulee usein siitä, että siellä on kerroksia. Kerrokset ja kerroksellisuus voivat olla erilaisia tyylejä, aikaa tai sattumien summaa”, Habitaren Creative Lead Päivi Helander sanoo.

Kerroksellisuus pitää sisällään eletyn elämän, oli kyseessä kaupunki, keskusta, kodit tai rakennukset. Sitä ovat myös koteihin, tiloihin, esineisiin ja rakennettuun ympäristöön liittyvät tarinat, joista jokainen voi kertoa ja muokata omat versionsa.

”Kun vanhoja rakennuksia kunnostetaan, löytyy maaleja, tapetteja, merkintöjä tai elämän jälkiä eri vuosikymmeniltä. Jäljet pinnan alla kertovat, että kaikki ei aina ole vain sitä, mitä silmämme havaitsee. Erilaiset olomuodot, tarinat ja kerrokset synnyttävät sen, mitä tilan sieluksi kutsutaan. Sellaisen tunteen, että tilassa on kaikki kohdallaan, vaikka kaikki olisikin sekaisin”, Helander toteaa.

Kerroksellisuuden teema muistuttaa myös siitä, miten elämälle ja sisustukselle on hyvä antaa aikaa syntyä vähitellen ja elämän eri kerroksia yhdistellen. Merkitykselliset asiat syntyvät harvoin hetkessä ja heti – ne tarvitsevat muotoutuakseen aikaa.  

”Kaikki kerrokset muodostavat koteja, joissa on jonkinlainen tunne läsnä. Kerroksellisuus ei sulje pois tyylejä tai esineitä, jotka ovat tärkeitä tai rakkaita, siksi että ne eivät olisi vaikkapa trendikkäitä. Se on ihmisyyttä ja elämää, joka tallentuu meihin, tiloihin ja tavaroihin eletystä elämästä. Se vastustaa nopeaa sisustusmuotia ja kuvaksi rakennettuja tiloja, mutta sallii kolhuja ja tarinoita”, Päivi Helander sanoo.

Lisätiedot:

Pia Sievinen, communication & brand, Habitare, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Habitaren 2024 teemakuvia voi ladata täältä

Suomen johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2024. | habitare.fi | @habitarefair | #habitare2024 

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, communication & brand, Habitare, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Discussions about green transition, hydrogen economy and synthetic biology at ChemBio Finland28.2.2024 09:54:29 EET | Press release

Programme for ChemBio Finland, the leading Nordic chemistry and bioindustry event, has been published. Topical subjects from sustainable development to tomorrow's hydrogen and synthetic biology will be on the agenda, as well as a comprehensive exhibition. ChemBio Finland 2024 will be held at the Helsinki Expo and Convention Centre on 10–11 April 2024, at the same time as the chemicals safety event Helsinki Chemicals Forum and the leading international forest industry event Pulp & Beyond.

ChemBio Finlandissa keskustellaan vihreästä siirtymästä, vetytaloudesta ja synteettisestä biologiasta28.2.2024 09:45:38 EET | Tiedote

Kemian ja bioalan ammattitapahtuma ChemBio Finlandin ohjelma on julkistettu. Luvassa on ajankohtaisia aiheita kestävästä kehityksestä huomispäivän vetyyn ja synteettiseen biologiaan sekä kattava näyttely. ChemBio Finland 2024 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.4.2024 samaan aikaan kemikaaliturvallisuuden Helsinki Chemicals Forumin ja metsäteollisuuden Pulp & Beyond -tapahtuman kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye