Helsingin yliopisto

Miniaivot ja 8 muuta yliopiston innovaatiota Slushissa

Jaa

Tutkimukseen perustuvat innovaatiot vastaavat esimerkiksi erilaisiin terveyden ja energiatalouden haasteisiin. Helsingin yliopiston erityisvahvuus myös innovaatiotoiminnassa on monitieteisyys.

Sami Tuoriniemi

Kuinka rokotteet saadaan säilymään pitkien kuljetusten aikana? Millä tavalla uusi menetelmä mahdollistaa vihreän vedyn tuottamisen ja auttaa eri teollisuudenaloja eroon fossiilisista polttoaineista?  

Tutkimuksesta syntyy innovaatioita, jotka luovat hyvinvointia ja edistävät kestävyyttä. Helsingin yliopisto tuo startup-kentän suurtapahtuma Slushiin 30.11.–1.12. tieteeseen perustuvia innovaatioita, jotka vastaavat esimerkiksi erilaisiin terveysteknologian ja energiatalouden haasteisiin. 

Living Human Brain -teknologian avulla kenen tahansa ihmisen soluista voidaan kasvattaa niin sanottuja miniaivoja eli ihmisperäistä aivokudosta. Niiden avulla lääkkeitä voidaan tutkia ja kehittää ennen siirtymistä kalliisiin ihmiskokeisiin. 

Globevac kehittää teknologiaa, jonka avulla rokotteet säilyttävät tehonsa kaikissa lämpötiloissa. Sen avulla rokotteita saadaan globaalisti sinnekin, minne niitä on ollut aiemmin vaikea saada kylmäketjun katkeamisen vuoksi. 

Perfat Technologies tarjoaa elintarviketuottajille uudenlaisen rasvan, joka on sekä terveellisempi että kestävämpi kuin teollisuudessa laajasti käytetyt perinteiset rasvat, kuten voi ja palmuöljy.  

Yhteensä yhdeksään tutkimukseen perustuvaan spinout-yritykseen sekä innovaationsa kaupallistamista valmistelevaan hankkeeseen voi tutustua Helsingin yliopiston osastolla Slushissa Helsingin Messukeskuksessa 30.11.–1.12. 

Lue lisää Slushissa esiteltävistä Helsingin yliopiston tutkimusinnovaatioista. 

Helsingin yliopisto ja sen teknologiansiirtoyritys Helsingin innovaatiopalvelut Oy ovat Slushin pääyhteistyökumppaneita. 

Y Sciencessä etsitään ratkaisuja elämäntieteiden avulla 

Tutkimuspohjaiset innovaatiot ovat esillä muuallakin Slushissa. Slushin virallinen oheistapahtuma Y Science kokoaa elämäntieteiden tutkijat ja yritysmaailman toimijat iltapäiväksi 30.11. yhteen etsimään ratkaisuja esimerkiksi terveyteen, ruokajärjestelmiin sekä metsään ja ympäristöön liittyviin kysymyksiin. Tapahtuman järjestää Helsingin yliopiston elämäntieteiden instituutti HiLIFE. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Y Sciencen pitch-finaaleissa kilpailee terveyteen, ruokateknologiaan sekä uusiin materiaaleihin keskittyneitä startupeja, ja Science to Business Runway esittelee Helsingin yliopiston tutkimuksesta ponnistavia kaupallistamishankkeita. 

Paneelikeskustelussa Helsingin yliopiston innovaatioista vastaava vararehtori Jouni Hirvonen ja Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva keskustelevat yliopistojen kasvavasta roolista talouden vauhdittajina ja siitä, miten kaupungit voivat tukea tiedepohjaisia innovaatioita. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye