Kustannusosakeyhtiö Otava

Perttu Pölösen uutuuskirja paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit

Jaa

Superälyköksi sanottu Perttu Pölönen on keksinyt Sävelkellon, opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Piilaaksossa ja nimetty 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin listalle. Uutuuskirjassaan "Saisinko huomiosi? Kirja, joka jokaisen somenkäyttäjän pitäisi lukea" Pölönen paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit.

Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa olemme tilanteessa, jossa vain muutama tusina yritysjohtajia päättää sen, mihin miljardien ihmisten huomio ohjataan. Samaan aikaan suuri osa väestöstä ei osaa selittää edes alkeellisella tasolla, miten internet toimii. Olemme lähteneet hälyttävän ohuella ymmärryksellä mukaan valtavaan ihmiskokeeseen. 

“Kun tunnistamme, miten teknologia ohjaa ajatteluamme ja arvojamme, voimme päästä irti sen vaikutuksesta ja palauttaa hallinnan itsellemme. Silloin tempuilta katoaa teho”, Perttu Pölönen toteaa kirjan esipuheessa.  

Saisinko huomiosi? on vetävä ja tarinallinen tietokirja, joka pureutuu muun muassa sovellusten toimintalogiikkaan, suositteluvaltaan, tekoälyn etiikkaan, teknologiajättien vastuun väistämiseen, ihmismielen toimintaan ja sen tarkoitukselliseen manipulointiin, sekä siihen miten tämä kaikki vaikuttaa lapsiin.  

Kirja ei kuitenkaan ole lainkaan teknologiavastainen, vaan peräänkuuluttaa sääntelyä ja vastuullisuutta. Teknologia pitäisi suunnitella niin, ettei se tärvele käyttäjien hyvinvointia ja kognitiivisia kykyjä.  

“Miljardit ihmiset on jo valmiiksi ”kytketty järjestelmään” – nyt pitää etsiä vastauksia siihen, miten tuo järjestelmä saadaan valjastettua hyvään”, Pölönen toteaa.  

Pölösen aikaisemmat tietokirjat Tulevaisuuden lukujärjestys (Otava, 2019) ja Tulevaisuuden identiteetit (Otava, 2020) ovat olleet myyntimenestyksiä. 

Saisinko huomiosi? ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Perttu Pölösen itsensä lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 14.12.2023.  

Toimittajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään pe 15.12. klo 17–19 Otavalla (Uudenmaankatu 10, Helsinki). Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä tai sähköpostitse adele.couavoux@otava.fi.  

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Antiikkimaailmaan sijoittuva esikoiskirja käynnistää vauhdikkaan ja vastustamattoman hyvänmielen dekkarisarjan29.2.2024 12:19:31 EET | Tiedote

Englantilainen C. L. Miller aloitti kirja-alan työt avustamalla antiikkialan eksperttinä kansainvälisestikin tunnettua äitiään Judith Milleriä. Myöhemmin hän päätti toteuttaa suuren unelmansa ja alkoi kirjoittaa kokopäiväisesti. Millerin esikoisteos julkaistiin englanninkielisenä alkuperäisversiona helmikuun alussa ja se nousi saman tien USA Todayn bestseller-listalle. Suomenkielinen versio Antiikin metsästäjän murhaopas julkaistaan maaliskuussa. ”Millerin valloittava esikoinen paljastaa antiikkialan pimeän puolen.” – Publishers Weekly "Herkullinen lukukokemus – kuka voisi vastustaa aarteenetsintää, jonka keskiössä on murha?" – SJ Bennett

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye