Kustannusosakeyhtiö Otava

Magdalena Hain Sarvijumalalle Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokkuus

Jaa

Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja sen jakaa Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry.

Magdalena Hain nuorten kauhuromaani Sarvijumala on nimetty Topelius-palkintoehdokkaaksi. Palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle.

Palkintoraadin perustelut:

”17-vuotias Lauri herää sairaalasta auto-onnettomuuden jäljiltä. Äiti on menehtynyt ja isää pidetään sairaalassa koomassa. Kauhutarinaan limittyy hienosti kuvaus suuresta menetyksestä toipumisesta, kauhistuttavien asioiden piinaavasta läsnäolosta, virheiden aiheuttamasta syyllisyydestä ja irtipäästämisestä. Monilla tasoilla ravisteleva romaani kuvaa myös eloisasti teini-ikäisten arkea, kokemuksia mielenterveyden oirehtimisesta ja rasismista. Kauhukirjallisten elementtien pohjalla kulkee vire, joka sitoo ihmiset yhteen. Välillä kipeälläkin tavalla.”

Palkintoraati on valinnut Topelius-ehdokkaaksi viisi kirjaa. Raadin jäseninä toimivat kirjastonjohtaja Henna Kaukoniemi, erityisopettaja Helena Siitonen ja kirjailija Petteri Paksuniemi.

Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 lähtien, ja sen ovat voittaneet muiden muassa Kirsi Kunnas, Tove Jansson ja Marjatta Kurenniemi.

Palkinnon myöntäjä, Suomen Lasten- ja nuortenkirjailijat ry (entinen Nuorisokirjailijat ry.), rahoittaa palkinnot Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Palkinnon arvo on vuosiluvun mukaisesti 2024 euroa.

Magdalena Hain Sarvijumala on myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Lisätiedot, arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Magdalena Hai
Magdalena Hai
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Antiikkimaailmaan sijoittuva esikoiskirja käynnistää vauhdikkaan ja vastustamattoman hyvänmielen dekkarisarjan29.2.2024 12:19:31 EET | Tiedote

Englantilainen C. L. Miller aloitti kirja-alan työt avustamalla antiikkialan eksperttinä kansainvälisestikin tunnettua äitiään Judith Milleriä. Myöhemmin hän päätti toteuttaa suuren unelmansa ja alkoi kirjoittaa kokopäiväisesti. Millerin esikoisteos julkaistiin englanninkielisenä alkuperäisversiona helmikuun alussa ja se nousi saman tien USA Todayn bestseller-listalle. Suomenkielinen versio Antiikin metsästäjän murhaopas julkaistaan maaliskuussa. ”Millerin valloittava esikoinen paljastaa antiikkialan pimeän puolen.” – Publishers Weekly "Herkullinen lukukokemus – kuka voisi vastustaa aarteenetsintää, jonka keskiössä on murha?" – SJ Bennett

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye