Skills Finland ry

Mästare-tävlingen inspirerar yrkesstuderande rekordmycket

Dela

Anmälan till Mästare2024-semifinalerna har avslutats och sammanlagt 1903 studerande runt omkring i Finland strävar efter en plats i Mästare2024-tävlingens final. Till semifinalerna anmälde sig den största gruppen tävlande sedan år 2014.

En person tapetserar en vägg.
Guldmedaljisten i Mästare2023 Esbo – tävlingen i grenen Målning och tapetsering Camilla Laukkanen tapetserar en vägg. Bild: Shurygina Ksenia, Omnia / Skills Finland

I semifinalerna ser vi nya rekord i antalet tävlande

I Mästare2024 Kuopio – tävlingen finns totalt 50 tävlingsgrenar. Sammanlagt 1903 studerande anmälde sig till semifinalerna. Flest anmälningar kom till m.fl. företagsamhet, närvårdare, kundservice och försäljning, transportlogistik, hårdesign och svetsning.

– Just nu undrar jag vad jag har gett mig in på. Jag ser fram emot upplevelsen, skrattar Heidi Huttunen, studerande inom ytbehandling.

Hennes studiekompis Noora Tuomainen som deltar i grenen Målning och tapetsering i Mästare-semifinalerna har liknande tankar inför semifinalen.

– Med glädje och spänning väntar jag på att få tävla mot andra med min egen yrkesskicklighet.

Mästare2024 – semifinalerna

Mästare2024 – semifinalerna genomförs runtomkring i Finland sista veckan i januari 2024, 29.1.-2.2.2024. Semifinalerna arrangeras på tiotals orter på olika håll i landet.

De studerande som lyckas bäst i semifinalerna fortsätter till Mästare-finalerna där de kommer att tävla om FM-medaljer i sin egen gren i Mästare2024-storevenemang i Kuopio 20.-23.5.2024.

Nyckelord

Kontakter

Mästare2024-evenemanget samlar landets bästa yrkesproffs för att tävla om FM-medaljerna i yrkesskicklighet. Evenemanget ordnas i Kuopio – hallen och på Savilahti campus vid Savon ammattiopisto och det är avgiftsfritt för allmänheten.

I FM-tävlingens final i yrkesskicklighet tävlar ungefär 350 studerande från olika yrkesområden. I semifinalerna deltog 1903 tävlare. Finalister tävlar i 49 grenar. Fem av grenarna är MästarePLUS-grenar som är avsedda för studerande i behov av särskilt stöd. I samband med Mästare2024 – evenemang tävlar man i finalen i Mästare9-tävlingen för högstadieelever.

Huvudansvarig arrangör för evenemanget är Savon ammattiopisto. Evenemangets bakgrundsorganisation är Skills Finland rf som främjar yrkesutbildningens kvalitet och dragningskraft genom tävlings- och träningsverksamhet. Tillsammans med sina samarbetspartner ordnar organisationen årligen yrkesutbildningens storevenemang Mästare och skickar Finlands officiella yrkeslandslag till internationella yrkesskicklighetstävlingar.

Följ Skills Finland ry

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skills Finland ry

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye