Vihreät - De Gröna

Pekka Haavisto: Suomesta on tehtävä paras maa lapsille ja nuorille

Jaa

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto puhui Tampereella Vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa pitämässään puheessa nuorten hyvinvoinnista.

”Kävin Helsingin Malmilla tapaamassa Kohtaus ry:n nuoria heidän yhteisessä olohuoneessaan, ja keskustelussa nousi esiin kaksi vakavaa teemaa - koulukiusaaminen ja yksinäisyys. Tukipalveluja ja nuorten mielenterveyspalveluja tarvitaan, yksikin turvallinen aikuinen voi muuttaa nuoren elämän”, Haavisto sanoi.


”Keskusteluissa maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa nousee vielä yksi, erityinen teema - rasismi Suomessa. Se voi olla sitä että ei saa harjoittelupaikkaa yhtä helposti kuin toiset, se voi olla ryhmän ulkopuolelle jättämistä tai nimittelyä. Kesän keskustelu toivottavasti herkisti meidät kaikki tekemään syrjinnän vastaista työtä. Jos haluamme Suomen, joka on maailman paras maa myös lapsille ja nuorille, meidän on tehtävä enemmän”, Haavisto sanoi.


Haavisto otti kantaa myös Venäjän hybridivaikuttamiseen itärajalla.


”On tärkeää erottaa nyt käynnissä oleva tilanne pakolais- ja turvapaikkapolitiikasta. Otan esimerkiksi Afganistanin ja Iranin naisten tilanteen. On tärkeää, että Suomi on edelleen maa, joka auttaa vaikeuksiin joutuneita niin YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kautta kuin tarjoamalla turvapaikkoja vainon kohteeksi joutuneille.”, Haavisto sanoi.


”Luotan suomalaisiin viranomaisiin ja rajavartijoihin siinä, että he toimivat lainmukaisesti ja asianmukaisesti jokaisessa eteen tulevassa tilanteessa. Venäjän toiminnasta meidät erottaa oikeusvaltion periaatteet. Kaikissa tilanteissa meillä on myös oikeus puolustaa suvereniteettiamme ja rajojemme turvallisuutta”, Haavisto sanoi.

Lue Haaviston puhe kokonaisuudessaan täällä >>

Yhteyshenkilöt

Jarno LappalainenPekka Haaviston kampanjan viestintäpäällikkö

Puh:040 053 6973

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Oikeuspoliittinen ohjelma julkaistu: Oikeusvaltiota pitää puolustaa erityisesti kriisitilanteissa26.2.2024 13:57:44 EET | Tiedote

Vihreät hyväksyivät puoluevaltuuston kokouksessa 18.2. uuden oikeuspoliittisen ohjelman, jonka mukaan vihreä oikeuspolitiikka tavoittelee ihmisten oikeuksien ja vapauksien maksimointia sekä eläinten ja luonnon oikeuksien puolustamista. Valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö vaatii hallitusta sitoutumaan vahvemmin oikeusvaltioperiaatteeseen, uudistamaan kriminaalipolitiikkaa sekä aktivoitumaan harmaan talouden torjunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye