Kustannusosakeyhtiö Otava

Tarja Halonen ja Pekka Sauri keskustelevat sivistyksestä Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuudessa. Tervetuloa!

Jaa

Median edustajat ovat tervetulleita Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuuteen, jossa arvovaltaisina puhujavieraina kuullaan muun muassa presidentti Tarja Halosta ja Kvs-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauria. Kalenterilla juhlitaan 150 vuotta täyttävää Kvs-säätiötä.

Vuonna 2024 Kansanvalistusseura täyttää 150 vuotta. Tässä ajassa köyhästä maastamme kasvoi yksi maailman menestyneimmistä valtioista. Kansanvalistusseuran kalenterilla oli tärkeä rooli tiedon jakamisessa.  

Kalenteriin tehtiin merkintöjä vuoden kulusta ja muistettavista asioista. Samalla siinä julkaistut artikkelit toimivat ajankohtaisen tiedon lähteenä. Sivistys tuli kaikkien kotiin. 

Kalenteria julkaistiin vuodesta 1811 alkaen aina vuoteen 1957. Nyt, lähes 70 vuoden tauon jälkeen, julkaistaan Kansanvalistusseuran kalenterin ainutlaatuinen juhlapainos vuodelle 2024. Juhlavuoden kunniaksi ja menneiden polvien sivistystyön kiitokseksi kalenteri on toteutettu vanhaan painoasuun. Kansien välistä löydät vuoden 2024 kalenterisivut, kirjoituskokoelman 150 sanaa sivistyksestä sekä vanhan ajan malliin painetut mainokset.

 

Tervetuloa kalenterin julkistamistilaisuuteen 4.12.  

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki  

Milloin: maanantaina 4.12. klo 14–15  

Ilmoittautumiset: tämän linkin kautta tai sähköpostitse adele.couavoux@otava.fi  

Tilaisuudessa Tarja Halonen ja Pekka Sauri keskustelevat sivistyksen merkityksestä ja yleisö pääsee tutustumaan kalenteriin sekä Kvs-säätiön työhön.  

Kvs-säätiö on Suomen vanhin sivistystyön organisaatio. Säätiö on toiminut vuodesta 1874 vapaan sivistystyön ja elinikäisen oppimisen asiantuntijana.

Lisätiedot: Kvs-säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomi, +358504769977, lauri.tuomi@kvs.fi

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye