Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lapsiperheiden ja suun terveydenhuollon palvelujen verkoston jatkovalmisteluun ja käynnisti keskustelukierroksen avokuntoutuksen, vammaissosiaalityön ja vammaisten työ- ja päivätoiminnan palveluverkosta

Jaa

Aluehallitus käsitteli maanantaina lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluiden verkoston kuulemis- ja keskustelukierrokselta saatua palautetta. Aluehallitus hyväksyi näiden kokonaisuuksien palveluiden verkostoa koskevat esitykset yksityiskohtaisen palveluverkkosuunnittelun pohjaksi.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sijanneissa ja lukumäärissä huomioidaan sujuva yhteistyö aikuisten ja vammaisten sekä kuntien, järjestöjen ja seurakuntien palveluissa työskentelevien ammattilaisten kanssa. Palveluissa hyödynnetään rohkeasti digipalveluja, mutta neuvolan ja opiskeluhuollon palvelut tuotetaan lähipalveluina. Erityisosaamista edellyttäviä palveluja keskitetään nykyistä vahvemmin, jotta palvelut pystytään turvaamaan koko hyvinvointialueen asiakkaille. Lastensuojelun laitoshoidon oman palvelutuotannon osuutta lisätään. Osana muutosprosessia laaditaan seurantasuunnitelma, joka sisältää palveluiden saatavuuden, saavutettavuuden ja laadun mittarit.

Suun terveydenhuollon palveluissa panostetaan ennaltaehkäisyyn ja omahoidon tukemiseen digipalveluja hyödyntäen. Riittävän suurissa toimipisteissä henkilöstörakenne voidaan suunnitella sellaiseksi, että hammaslääkärit, suuhygienistit ja hammashoitajat voivat keskittyä koulutustaan ja osaamistaan vastaaviin tehtäviin. Oikomishoitoa keskitetään osaamiskeskuksiin ja liikkuvia palveluita, erityisesti koululaisten pop up -hammastarkastuksia ja ikäihmisten hoidon tarpeen arviointia, lisätään.

Jatkovalmistelussa tehdään aluehallituksen päätöksien pohjalta esitys lasten, nuorten ja perheiden palvelujen ja suun terveydenhuollon palveluverkosta Pirkanmaan hyvinvointialueella.  

Neljäs palveluverkon kokonaisuus keskusteluun

Aluehallitus lähetti vastaavasti avokuntoutuksen sekä vammaissosiaalityön ja vammaisten työ- ja päivätoiminnan palveluverkon selvityksen kuulemis- ja keskustelukierrokselle yhteistoimintaelimelle, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Teemoista järjestetään myös asukastilaisuus Teamsissa torstaina 7.12. klo 17 alkaen. Verkkosivujen pirha.fi palautelomakkeen kautta voi myös kertoa näkemyksiään näistä kokonaisuuksista.

Kolmostien Terveyden sekä Mäntänvuoren Terveyden palveluja hyvinvointialueelle

Pihlajalinnan tytäryhtiöiden Kolmostien Terveyden ja Mäntävuoren Terveyden nykyään tuottama sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukainen perhetyö siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2024. Päätös koskee molempien yhtiöiden tuottamaa lapsiperheiden kotipalvelua ja perhetyötä. Lisäksi hyvinvointialueelle siirtyvät Kolmostien Terveydestä kasvatus- ja perheneuvonta ja koulupsykologipalvelu ja Mäntävuoren Terveydestä tehostettu perhetyö. Näitä palveluja tuottava henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen. Osaliikkeenluovutuksesta on käyty yhteistoimintaneuvottelut syksyn aikana.

Luovutuksen ajankohta, luovutuksen syyt, luovutuksesta työntekijöille aiheutuvat oikeudelliset, taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset sekä suunnitellut työntekijöitä koskevat toimenpiteet on kirjattu henkilöstön siirtosopimukseen, jonka aluehallitus hyväksyi maanantaina.

Uuden nuorisovaltuuston nimeäminen käynnistyi

Aluehallitus päätti pyytää Pirkanmaan kuntia nimeämään edustajansa14.1.2024 mennessä hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon toimikaudelle 2024–2025. Nuorisovaltuustoon voidaan nimetä jäseniksi ja varajäseniksi nuoria, jotka ovat kunnan nuorisovaltuuston jäsenenä vuonna 2024. Tampereen kaupunki voi esittää neljää jäsentä ja muut kunnat yhdestä kahteen jäsentä kunnan koosta riippuen. Lisäksi nuorisovaltuustoon voidaan valita kahdeksan edustajaa vapaille paikoille.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää julkiset sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut yli puolelle miljoonalle pirkanmaalaiselle. Lue lisää pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotahtokampanja käynnistyy - katso videot ja osallistu kampanjaan somessa26.2.2024 16:41:11 EET | Tiedote

Elämän loppuvaihe saattaa mietityttää ikääntynyttä asiakasta ja hänen läheisiään. Ikäihmisten palveluissa ammattilaiset kohtaavat elämän loppuvaihetta koskevaa keskustelua lähes päivittäin. Asiakas voi ilmaista hoitotahdossa omat toiveensa myös elämän loppuvaiheen hoidon osalta. Hoitotahto ja sen tekeminen tuovat hoitoon liittyvät toiveet, pelot ja mahdollisuudet yhteiseen keskusteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye