Kauppakeskus Jumbo-Flamingo

Jumbo-Flamingon uudistus on edennyt suunnitellusti ja työt jatkuvat joulutauon jälkeen tammikuussa

Jaa

Jumbo-Flamingossa on käynnissä uudistus, jolla luodaan tunnelmaltaan ja ulkonäöltään entistä yhtenäisempi ja viihtyisämpi kauppakeskus. Kesän ja syksyn aikana on uusittu muun muassa lattiapintoja sekä liikkeiden julkisivuja. Purkujätteelle on mietitty uutta käyttöä taiteena. Nyt käynnissä oleva uudistuksen ensimmäinen vaihe valmistuu jouluun 2024 mennessä ja hankkeen kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa. Myös Vantaan ratikkapäätös lisää kauppakeskuksen vetovoimaisuutta.

Havainnekuva: näkymä Jumbon uudistuneesta keskusaulasta Flamingon suuntaan.
Havainnekuva: näkymä Jumbon uudistuneesta keskusaulasta Flamingon suuntaan.

Kesällä alkaneet uudistustyöt ovat hyvässä vauhdissaJumbo-Flamingon kauppakäytävät ja aulat saavat modernimman ilmeen, kun yleisten tilojen lattiat uusitaan. Valmiita lattioita voi ihailla jo Stockmannin päädyn toisessa kerroksessa sekä ensimmäisen kerroksen keskusaukion läheisyydessä. Työt jatkuvat ensi vuoden tammikuussa. Yhtenäiset lattiapinnat luovat koko Jumbo-Flamingoon eheämmän tunnelman, millä taataan asiakkaille entistäkin parempi kauppakeskuskokemus.

Myös liikkeiden julkisivujen uusiminen on aloitettu Stockmannin päädyn ensimmäisessä kerroksessa. Valmistuessaan julkisivut lisäävät liikkeiden näkyvyyttä, mahdollistavat entistä personoidummat ilmeet ja muuttavat koko kauppakeskuksen sisätiloja entistä näyttävimmiksi.  

Alkuvuonna 2024 alkavan Jumbon keskusaukion tasolaajennuksen valmistelevat työt ovat käynnistyneet ja markettasolta on purettu istuinalue tulevan laajennuksen tukirakenteiden tieltä. Tasolaajennus on osa Jumbon keskusaukion päivitystä näyttävämmäksi ja tekniikaltaan monipuolisemmaksi. Laajennuksen myötä keskusaukiolle saadaan asiakkaille enemmän viihtyisiä oleskelualueita ja kohtaamispaikkoja.

– Uudistus on sujunut kokonaisuudessaan hyvin, vaikka tämän kokoisissa projekteissa eteen tulee aina myös joitain haasteita, vaikkapaikataulujen osalta. Toisaalta esimerkiksi lattiatyöt ovat edenneet jopa odotettua nopeammin. Yhteistyö vuokralaisten ja asiakkaiden kanssa on toiminut, minkä eteen olemme tehneet paljon töitä, Jumbo-Flamingon kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro sanoo.

Jumbo-Flamingon uudistus on yhteydessä koko lähialueen kehitykseen. Viime keväänä Vantaan kaupunginvaltuusto teki päätöksen Vantaan ensimmäisen pikaraitiotielinjan rakentamisesta. Päätös lisää Jumbo-Flamingon ja lähialueen sekä koko Vantaan vetovoimaisuutta. Tulevaisuudessa Jumbo-Flamingo on entistä paremmin saavutettavissa myös joukkoliikenteellä.

Työt jatkuvat tammikuussa joulutauon jälkeen

Muutostöissä on alkanut joulutauko, joka jatkuu 8.1.2024 asti. Tauon jälkeen uudistustyöt näkyvät ja kuuluvat eri puolilla kauppakeskusta aiempaa isommin. 

– Kuten tähänkin asti, pyrimme myös jatkossa minimoimaan muutostöiden aiheuttaman haitan. Edelleen töitä tehdään pääosin öisin. Haluamme rauhoittaa myös liikkeille ja asiakkaillemme tärkeän joulunajan. Tammikuussa jatkamme taas töitä entistä Jumbomman kauppakeskuksen eteen, Lehtoaro sanoo. 

Purkumateriaaleille uusi elämä taiteena

Osa muutostöistä jääneistä, puretuista lattialaatoista saa uuden elämän vantaalaistaiteilija Riika Anundinyhteisötaideteoksen materiaalina. Taideteos luodaan yhdessä kauppakeskuksen lähialueiden asukkaiden kanssa Anundin vetämissä taidetyöpajoissa ja paljastetaan keväällä toteutettavassa viikonlopputapahtumassa. Ensimmäinen työpaja järjestettiin lokakuun lopussa Veromäen koulun kuudesluokkalaisten kanssa. 

Taidetyöpajat ovat osa vastuullisuuskerrointa, jolla Jumbo-Flamingo tähtää Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vantaalla sijaitseva kauppakeskus Jumbo-Flamingo on myynniltään Suomen suurin kauppakeskus, jossa on 170 liikettä mukaan lukien ravintoloita, kahviloita, viihdepalveluita, kaksi hypermarketia sekä 5 500 parkkipaikkaa. Lisäksi kauppakeskuksen osana toimii huonemäärältään Suomen suurin hotelli. Vuonna 2022 Jumbo-Flamingon myynti oli 483 miljoonaa euroa ja siellä vieraili 11,6 miljoonaa kävijää. Kauppakeskuksen yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on yli 140 000 neliömetriä. Jumbo-Flamingolle on laadittu vastuullisuusohjelma vuosille 2022–2030. Vuonna 2022 Kauppakeskuksen manageerauksesta vastaa Colliers Finland Oy.

Jumbo-Flamingon omistajia ovat Vantaan Valo Ky:n kautta kotimaiset työeläkeyhtiöt Elo ja Varma. Jumbossa sijaitsevat hypermarket-tilat omistavat Kesko ja HOK-Elanto.

Jumbo-Flamingon uudistushankkeen kaupallisen konseptin on suunnitellut ranskalainen Saguez & Partners. Pääsuunnittelijana toimii Arco Architecture Company ja projektin pääurakoitsijana Consti Korjausrakentaminen Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kauppakeskus Jumbo-Flamingo

Jumbo-Flamingon tempauksessa vastuullisuudesta tehdään valuuttaa26.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Jumbo-Flamingossa järjestetään toukokuussa elämyksellinen tempaus, jossa kävijät voivat tehdä viikon aikana vastuullisuudesta valuuttaa. Kauppakeskuksen ja liikkeiden ilmoittamia arjen hyviä valintoja tekemällä kävijät voivat kerätä itselleen vastuullisuusvaluuttaa, eli leimoja, ja ansaita kivoja palkintoja. Lisäksi tempauksen päätöspäivänä julkistetaan yhteisötaideteos, jota kauppakeskuskävijät ja eri ryhmät ovat työstäneet viime syksystä lähtien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye