Kauppakeskus Jumbo-Flamingo

Jumbo-Flamingo etsii tekijöitä keväällä paljastettavalle taideteokselle – kaikille avoin työpaja on auki 19. helmikuuta

Jaa

Yhteisötaideteos on osa vastuullisuuskerrointa, jonka avulla Jumbo-Flamingo tähtää Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi vuoteen 2030 mennessä.

Kauppakeskus Jumbo-Flamingossa avautuu maksuton ja kaikille avoin taidetyöpaja maanantaina 19. helmikuuta. Iltapäivän kestävässä taidetyöpajassa asiakkaat pääsevät rakentamaan taiteilija Riika Anundin johdolla kauppakeskuksessa keväällä paljastettavaa mosaiikkitaideteosta.

Avoin taidetyöpaja on jatkoa viime syksynä alkaneelle projektille, jossa Anundin vetämiin taidetyöpajoihin kutsuttiin mukaan eri vantaalaisyhteisöjä luomaan taideteosta kauppakeskuksen uudistuksessa vaihdetuista vanhoista lattialaatoista.

Ensimmäisessä taidetyöpajassa Veromäen koulun kuudesluokkalaiset särkivät vanhat lattialaatat säpäleiksi ja tekivät niistä toinen toistaan hienompia sommitelmia. 19. helmikuuta aukeavassa avoimessa taidetyöpajassa kaikki halukkaat pääsevät jatkamaan taideteoksen sommittelutyötä valmiista palasista. Työpaja sijaitsee Jumbon-Flamingon toisessa kerroksessa Finnkinon myymälän vieressä ja on auki kello 12–16.

“Taidetyöpajassa voi halutessaan käydä vain piipahtamassa tai sinne voi tulla vaikka koko iltapäiväksi”, Jumbo-Flamingon vastuullisuuspäällikkö Katariina Ekman vinkkaa. 

“Toiminta sopii miltei kaikenikäisille, joten se on hyvä menotärppi esimerkiksi hiihtolomaa viettäville perheille!”

Lopullinen teos syntyy taidetyöpajoissa luodun materiaalin pohjalta, ja se paljastetaan Jumbo-Flamingossa keväällä järjestettävässä vastuullisuustempauksessa. 

“Pienistä puroista syntyy iso joki”

Yhteisölliset taidetyöpajat ovat osa Jumbo-Flamingon vastuullisuuskerrointa, jonka tarkoitus on edistää muun muassa ekologista ajattelua ja yhteisöllisyyttä. Jumbo-Flamingo tähtää Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi vuoteen 2030 mennessä. 

Vastuullisuuskerroin koostuu kauppakeskuksessa toimivien liikkeiden, asiakkaiden ja lähialueiden ihmisten sekä Jumbo-Flamingon omista vastuullisuusteoista, jotka yhteenlaskettuna tuottavat Suomen suurimman vastuullisuuskertoimen. 

“Pienistä puroista syntyy iso joki”, Ekman summaa vastuullisuuskertoimen idean. 

Kevään vastuullisuustempausta vietetään toukokuussa, jolloin vastuullisuuden teemat näkyvät kauppakeskuksessa esimerkiksi kiertotalouden ja hävikkiruoan hyödyntämisen muodossa. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro ja vastuullisuuspäällikkö Katariina Ekman avasivat ensimmäisen työpajan.
Kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro ja vastuullisuuspäällikkö Katariina Ekman avasivat ensimmäisen työpajan.
Lataa
Veromäen koulun kuudesluokkalaiset osallistuivat työpajaan innokkaasti.
Veromäen koulun kuudesluokkalaiset osallistuivat työpajaan innokkaasti.
Lataa
Veromäen koulun kuudesluokkalaiset työn touhussa.
Veromäen koulun kuudesluokkalaiset työn touhussa.
Lataa

Linkit

Vantaalla sijaitseva kauppakeskus Jumbo-Flamingo on myynniltään Suomen suurin kauppakeskus, jossa on 170 liikettä mukaan lukien ravintoloita, kahviloita, viihdepalveluita, kaksi hypermarketia  sekä 5 500 parkkipaikkaa. Kauppakeskuksen osana toimii myös huonemäärältään Suomen suurin hotelli. Vuonna 2023 Jumbo-Flamingon myynti oli lähes 510 miljoonaa euroa ja kävijämäärä yli 12 miljoonaa. Yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on yli 140 000 neliömetriä. Vuoden 2024 aikana valmistuvan Entistä Jumbompaa -uudistushankkeen jälkeen Jumbo-Flamingosta tulee entistä viihtyisämpi ja modernimpi kauppakeskus. Vuosille 2022–2030 laaditun vastuullisuusohjelman mukaan Jumbo-Flamingon tavoitteena on olla Suomen vastuullisin kauppakeskus, reilu työpaikka ja Vantaan paras naapuri.

Kauppakeskuksen omistajia ovat Vantaan Valo Ky:n kautta kotimaiset työeläkeyhtiöt Elo ja Varma. Jumbossa sijaitsevat hypermarket-tilat omistavat Kesko ja HOK-Elanto. Jumbo-Flamingon manageerauksesta vastaa Colliers Finland Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kauppakeskus Jumbo-Flamingo

Jumbo-Flamingon tempauksessa vastuullisuudesta tehdään valuuttaa26.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Jumbo-Flamingossa järjestetään toukokuussa elämyksellinen tempaus, jossa kävijät voivat tehdä viikon aikana vastuullisuudesta valuuttaa. Kauppakeskuksen ja liikkeiden ilmoittamia arjen hyviä valintoja tekemällä kävijät voivat kerätä itselleen vastuullisuusvaluuttaa, eli leimoja, ja ansaita kivoja palkintoja. Lisäksi tempauksen päätöspäivänä julkistetaan yhteisötaideteos, jota kauppakeskuskävijät ja eri ryhmät ovat työstäneet viime syksystä lähtien.

Jumbo-Flamingon uudistus on edennyt suunnitellusti ja työt jatkuvat joulutauon jälkeen tammikuussa27.11.2023 13:18:21 EET | Tiedote

Jumbo-Flamingossa on käynnissä uudistus, jolla luodaan tunnelmaltaan ja ulkonäöltään entistä yhtenäisempi ja viihtyisämpi kauppakeskus. Kesän ja syksyn aikana on uusittu muun muassa lattiapintoja sekä liikkeiden julkisivuja. Purkujätteelle on mietitty uutta käyttöä taiteena. Nyt käynnissä oleva uudistuksen ensimmäinen vaihe valmistuu jouluun 2024 mennessä ja hankkeen kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa. Myös Vantaan ratikkapäätös lisää kauppakeskuksen vetovoimaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye