Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Pohjanmaan ELY-keskuksen sidosryhmät tyytyväisiä toimintaan ja vaikuttavuuteen alueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Jaa

Kahden vuoden välein toteutettavan sidosryhmätutkimuksen tulokset osoittavat, että sidosryhmät kokevat Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa tehdyn yhteistyön hyvin tärkeäksi. Sidosryhmien arvosana oli asteikolla 1–5 peräti 4,67.  

Kaksi ihmistä kättelee valkoisessa käytävässä, jossa on punainen ovi ja ikkuna, jossa on numero 49. Vasemmalla oleva henkilö on pukeutunut vihreä-valkoiseen raidalliseen mekkoon ja oikealla oleva henkilö on pukeutunut punaiseen t-paitaan.
-Tulokset ovat hienot jälleen kerran Pohjanmaan ELY-keskuksen osalta. Alueemme vahvuus on aito ja läheinen sidosryhmäyhteistyö, jolla on pitkät perinteet ja tämä näkyy tuloksissa, kertoo elinvoimapäällikkö Terhi Mäkinen (vas.)

Pohjanmaan ELY-keskus koettiin yhteistyötaitoiseksi ja toimintavoiltaan yhtenäiseksi (4,48), helposti lähestyttäväksi (4,45), asiantuntevaksi ja osaavaksi (4,52) sekä asiakaslähtöiseksi (4,13). Luvut ovat pysyneet lähes samoina vuoden 2021 sidosryhmätutkimuksen tulokseen verrattuna. Pohjanmaan ELY-keskusalueella kyselyyn vastasi 91 sidosryhmää, mikä on 25 sidosryhmää enemmän kuin edellisellä kerralla.

Sidosryhmät katsoivat, että Pohjanmaan ELY-keskus on onnistunut hyvin nopeassa päätöksenteossa ja tavoitettavuudessa, palveluhenkisyydessä sekä vahvassa asiantuntemuksessa. Vahva verkostoyhteistyöhön panostaminen sekä yhteistyön sujuvuus näkyy vastauksissa.

-Tulokset ovat hienot jälleen kerran Pohjanmaan ELY-keskuksen osalta. Alueemme vahvuus on aito ja läheinen sidosryhmäyhteistyö, jolla on pitkät perinteet ja tämä näkyy tuloksissa. ELY-keskus toimii lukuisten verkostojen vetäjänä ja osallistuu sidosryhmiemme verkostotyöhön. Meidän tulee pitää huolta siitä, että toimivat ja vahvat verkostomme säilyvät ja vahvistuvat myös jatkossa, kun aluehallinto uudistuu, toteaa elinvoimapäällikkö Terhi Mäkinen Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Pohjanmaan ELY-keskus on aktiivinen toimija ilmastonmuutoksen hillinnässä ja elinvoiman edistämisessä


Pohjanmaan ELY-keskuksen sidosryhmät ovat tyytyväisiä ELY-keskuksen toimintaan arvosanalla 4,27. Varsinkin elinkeinoelämän menestyksen tukemisessa ELY-keskuksen on koettu onnistuneen maan parhaiten (4,05), niin ikään alueen elinvoimaisuuden edistämiseen oltiin tyytyväisiä arvosanalla 3,97.

Näkyvyys alueen toimijana (3,78), vaikuttavuus (3,87) ja valtakunnallinen alueen asioiden edistäminen (3,63) olivat asioita, joissa Pohjanmaan ELY-keskuksen arvioitiin onnistuneen hyvin. Pohjanmaan ELY-keskus koettiin myös aktiiviseksi vaikuttajaksi ilmastomuutoksen hillinnässä (3,62) ja digitaalisuuden kehittämisessä (3,81). Vihreän siirtymän edistäminen onkin keskeisenä kriteerinä yritysten tukemisessa EU-varoin sekä koko alueen kehittämisessä. Pohjanmaan ELY-keskus on myös tukenut vaikuttavasti talouden kasvutavoitteiden toteutumista (3,94) ja panostanut aktiivisesti tutkimus- ja kehittämistoiminnan edistämiseen (3,66). Pohjanmaan ELY-keskuksen koettiin onnistuneen vaikuttamaan myös toimillaan työllisyysasteen myönteiseen kehitykseen (3,84).

Huolta kyselyyn vastaajat kantoivat ammattitaitoisen henkilöstön riittävyydestä. Alueen paikallistuntemus nähtiin tärkeäksi ja huolta kannettiin sen säilyvyydestä jatkossa.

 - Sidosryhmiemme tyytyväisyys toimintaamme on ELY-keskukselle ensiarvoisen tärkeää. Arvostamme suuresti sidosryhmiemme mielipidettä ja haluamme edelleen kehittää toimintaamme. Hyvä ja tuloksekas alueellinen yhteistyö luo uskoa hallitusohjelman mukaiselle valtion aluehallintouudistukselle. Uudistuksessa kootaan valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtäviä uuteen valtakunnalliseen virastoon. Samalla muodostetaan uudet alueelliset elinvoimakeskukset, toteaa ylijohtaja Mika Palosaari.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pohjanmaan ELY-keskus tukee aluekehittämistä, kehittää kestävää elinkeino-, innovaatioympäristö-, maaseutu- ja työvoimapolitiikkaa sekä edistää osaamista, koulutusta, työperäistä maahanmuuttoa sekä maahanmuuttajien työllistymistä ja kotouttamista. Toimialueeseemme kuuluvat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Sysselsättningsöversikt för januari: Arbetslösheten ökar fortsättningsvis (Österbotten, Mellersta Österbotten)20.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Inom området för NTM-centralen i Österbotten (Österbotten, Mellersta Österbotten) fanns det i slutet av januari sammanlagt 8 150 arbetslösa arbetssökande. Det är 935 fler än för ett år sedan. Antalet arbetslösa var i januari 471 fler än under december 2023. Andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften inom området för NTM-centralen i Österbotten är dock den lägsta i Fastlandsfinland (7,1 %). Motsvarande andel i hela landet är 10,9 %. Jämfört med december månad minskade arbetslöshetsgraden med 0,5 procentenheter inom Österbottens NTM-centrals område och med 0,3 procentenheter i hela landet. Under januari fanns det totalt 7 660 lediga arbetsplatser, vilket är 3 229 arbetsplatser (- 29,7 %) färre än för ett år sedan. Antalet heltidspermitterade var 1 217 dvs. 366 fler (+ 43 %) än för ett år sedan. Uppgifterna framgår av arbets- och näringsministeriets Arbetsförmedlingsstatistik.

Tammikuun työllisyyskatsaus: Työttömyys jatkaa kasvuaan edelleen (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)20.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli tammikuun lopussa yhteensä 8 150 työtöntä työnhakijaa. Se on 935 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä oli tammikuussa 471 enemmän kuin joulukuussa 2023. Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on kuitenkin edelleen Manner-­Suomen alhaisin (7,1 %). Koko maassa vastaava osuus on 10,9 %. Joulukuuhun verrattuna työttömyysaste pienentyi 0,5 prosenttiyksikköä Pohjanmaan ELY-keskusalueella ja 0,3 prosenttiyksikköä koko maassa. Tammikuun aikana oli avoinna yhteensä 7 660 työpaikkaa, mikä on 3 229 työpaikkaa (- 29,7 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kokoaikaisesti lomautettuja oli 1 217 eli 366 enemmän kuin vuotta aikaisemmin (+ 43,0 %). Tiedot ilmenevät työ-­ ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Konjunkturutsikterna för små och medelstora företag har blivit dystrare i Österbotten och i Mellersta Österbotten13.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Två gånger om året låter Företagarna i Finland, arbets- och näringsministeriet och Finnvera utföra SMF-företagsbarometern för att kartlägga små och medelstora företags ekonomiska ställning. I SMF-företagsbarometern våren 2024 har de allmänna konjunkturutsikterna för Österbottens NTM-centrals område (landskapen Österbotten och Mellersta Österbotten) sjunkit ganska långt under nollstrecket. Saldotalet var -16, vilket är en aning dystrare än i hela landet. Vyerna har blivit betydligt sämre än de var i mätningen förra hösten.

Pk-yritysten suhdannenäkymät synkentyneet Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla13.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnvera laativat kahdesti vuodessa pienten ja keskisuurten yritysten taloudellista asemaa kartoittavan Pk-yritysbarometrin. Kevään 2024 Pk-yritysbarometrissa Pohjanmaan ELY-keskusalueen (Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat) yleiset suhdannenäkymät ovat painuneet reippaasti pakkasen puolelle. Saldoluvuksi muodostui -16, mikä on hieman koko maan arvoa synkempi. Näkymät ovat heikentyneet viime syksyn mittauksesta merkittävästi.

NTM-centralen beviljade Österbotten och Mellersta Österbotten över 73 miljoner euro i finansiering och stöd år 2023 för utveckling av livskraft, företag, arbetskraft och kunnande i regionen7.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Sysselsättningen i NTM-centralens område i Österbotten (Österbotten, Mellersta Österbotten) tillhör landets toppnivå: nya företag grundas i snabb takt och befintliga företag gör satsningar med tro på framtiden. Båda landskapen har dragit nytta av de möjligheter som den gröna omställningen öppnar och de lockar fortsättningsvis företag att utveckla sin verksamhet, investera och satsa på produktutveckling trots det osäkra ekonomiska läget. NTM-centralen beviljade regionen över 73 miljoner euro i stöd och finansiering för utveckling av livskraft, företag, arbetskraft, tillväxt och internationalisering samt kunnande i regionen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye