Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Keskuspuiston pohjoisosan opastus on valmistunut – talvikaudelle uusia reittiyhteyksiä kävelylle, pyöräilylle ja hiihdolle

Jaa

Keskuspuiston pohjoisosan uudet opasteet ovat valmistuneet. Ne parantavat ulkoilumahdollisuuksia ja palveluiden saavutettavuutta huomattavasti. Uudet auratut kävelyn ja pyöräilyn reitit lisäävät talviaikaisen liikkumisen mahdollisuuksia. 

Keskuspuiston uusi opaste.

Pitkäkoskelle ja Paloheinään sekä ulkoilureittien keskeisimpiin risteyskohtiin on asennettu kartalliset opasteet viittoineen. Myös muut ulkoilureittien risteykset on viitoitettu. Kehä I:n eteläpuoli Keskuspuistosta saa opasteet ensi vuoden aikana. 

Uusi opastus karttoineen ja viittoineen ohjaa Keskuspuistossa ulkoilevia selkeästi alueen ulkoilupalveluihin, käyntikohteisiin, kaupungin keskustaan ja ympäröiviin kaupunginosiin. Keskuspuiston opastein varustetut porttikohdat erottuvat alueelle saavuttaessa ja korostavat alueen arvoa ja merkitystä ulkoilu- ja luontoalueena.   

Opaskartat sisältävät paljon tietoa alueen ulkoilupalveluista ja erilaisista reiteistä, kuten uudesta maastopyöräreitistä, joka kulkee Laaksosta Keskuspuiston halki Haltialaan ja Pitkäkoskelle. Maastopyöräreitti on vuosittain käytettävissä toukokuun alusta marraskuun loppuun.  

Talviaikaiset ulkoilumahdollisuudet Keskuspuistossa paranevat  

Kävely ja pyöräily onnistuvat tulevana talvena Paloheinän ja Haltialan alueella, kun uusina reittiyhteyksinä avataan auratut ulkoilureitit Pitkäkoskelta Kuninkaantammentietä pitkin Niskalaan ja Niskalasta Torpparinmäkeen. Myös Paloheinän majalta pääsee talvella kävelemään ja pyöräilemään Keskuspuiston pääreitille Paloheinän täyttömäen pohjoispuolelta.  

Mainitut yhteydet ovat aiemmin olleet latuina, ja hiihtäjille on rakennettu korvaavat reitit. Uudet ladut ovat perinteisen hiihtotyylin latuja, jotta niiden vaatima tila on kapea ja siten vaikutus metsäiseen maisemaan ja luontoon on mahdollisimman pieni. Myös muut talvisin kunnossapidettävät kävelyn ja pyöräilyn reitit esitetään selkeästi opaskartoissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keskuspuiston opasteet:
Tiina Saukkonen
suunnitteluvastaava
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 38508
tiina.saukkonen@hel.fi

Rauna Sarrivaara
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 26463
rauna.sarrivaara@hel.fi

Keskuspuiston reitit ja ladut:
Mircos Kienanen
tiimiesihenkilö
Helsingin liikuntapalvelut
p. 09 31071503
mircos.kienanen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye