Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tarvonsalmen kävelysilta pois käytöstä – alueella liikkujia pyydetään käyttämään kiertotietä

Jaa

Tarvonsalmen yli kulkeva kävelysilta on otettu pois käytöstä, koska sen rakenteet ovat vaurioituneet tehden sillasta käyttökelvottoman. Munkkiniemen länsiosassa Turunväylän vieressä 1990-luvun lopulta lähtien sijainneella sillalla liikkuminen on nyt vaarallista. Pääsy sillalle on estetty poistamalla lähimpänä mannerta olevat tulosillat sekä aitaamalla silta sen molemmista päistä.

Tarvonsalmen silta Munkkiniemessä.
Helsingin kaupunki on vienyt ”Sillalla liikkuminen kielletty” -kylttejä sillan molempiin päihin. Riku Kytö.

Helsingin kaupungin viimeisimmässä tarkastuksessa ponttonisillan rakenteissa havaittiin vaurioita. Nykyinen silta on ollut paikallaan vuodesta 1998 ja sille on vuosien varrella tehty korjauksia. Nyt Tarvonsalmen silta on kuitenkin tullut käyttöikänsä päähän. Liikkuminen sillalla on kielletty, sillä se ei ole enää turvallista.

”Ponttonisiltojen käyttöikä ei ole yhtä pitkä kuin tavanomaisella sillalla. Tarkastuksissa on todettu sillan heikentynyt kunto ja että siltaa ei ole enää järkevää korjata, vaan se pitää korvata uudella tulevaisuudessa. Viimeisin talvimyrsky teki sen verran suuria tuhoja rakenteelle, että jouduimme poistamaan sillan käytöstä jo nyt, summaa projektinjohtaja Riku Kytö Helsingin kaupungilta.

Alueella liikkujia kehotetaan kiertämään Tarvonsalmi

Alueella liikkujia kehotetaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä ja kiertämään Tarvonsalmi kulkien Ritokalliontien kautta. Kiertotien pituus on vajaa 200 metriä.

Tarvonsalmen silta tullaan poistamaan viimeistään keväällä 2024. Mahdollisen korvaavan sillan aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riku Kytö
Projektinjohtaja
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Rakennukset ja yleiset alueet
puh. 040 649 5479
s-posti: riku.kyto@hel.fi

Kuvat

Tarvonsalmen silta Munkkiniemessä.
Helsingin kaupunki on vienyt ”Sillalla liikkuminen kielletty” -kylttejä sillan molempiin päihin.
Lataa
Tarvonsalmen ponttonisilta kartalla
Tarvonsalmen ponttonisilta kartalla
Lataa

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye