Suomen ensimmäinen englanninkielinen AMK-koulutus 30 vuotta – Haaga-Helian restonomikoulutus viettää juhlavuotta
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu juhlii Suomen ensimmäisen englanninkielisen AMK-koulutusohjelman, englanninkielisen restonomikoulutuksen, pyöreitä vuosia vuonna 2023.

Vuonna 1991 perustettu Haaga Instituutti oli yksityinen, palvelualoihin erikoistunut ammattikorkeakoulu, joka hyväksyttiin Suomessa ensimmäisten joukossa ammattikorkeakoulukokeiluun. Vuonna 2007 Haaga-instituutin ammattikorkeakoulu yhdistyi Helsingin Liiketalouden ammattikorkeakoulun (Helia) kanssa ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu syntyi.
Tänä päivänä Haaga-Helia on Suomen toiseksi suurin ja yksi monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita suomeksi ja englanniksi.
Englanninkieliset opinnot avaavat ovet kansainväliseen työelämään
Englanninkielinen restonomikoulutus tuo opiskelijat alan uusimpien trendien, tutkimusten ja innovaatioiden pariin, sillä alan tietoa ja tutkimuksia julkaistaan ensisijaisesti englanniksi. Haaga-Helian englanninkieliset restonomiopinnot tarjoavat laajan näkökulman alalle sekä valmistavat opiskelijoita kansainväliseen työympäristöön. Opiskelijat oppivat erilaisista kulttuureista ja saavat uusia näkökulmia esimerkiksi kansainvälisten vierailijoiden tai työharjoitteluiden kautta.
Englanninkielinen koulutus on tärkeää säilyttää majoitus-, ravintola- ja matkailualan kansainvälisyyden takia. Asiakaspalvelussa henkilökunta on suorassa kontaktissa matkailijoiden kanssa, ja asiakaspalvelun sujuvuuden takaamiseksi on kannattavaa opiskella myös muita kieliä. Restonomiopiskelijoille on ollut tarjolla kahdenvälisiä kansainvälisiä vaihto-opiskelumahdollisuuksia jo vuodesta 1993 lähtien.
Englanninkieliset restonomin koulutusohjelmat
- Bachelor of Hospitality Management 1993–2023
- Degree Programme in Hotel, Restaurant and Tourism Management 1993–2015
- Degree Programme in Hotel, Restaurant and Tourism Management (monimuotokoulutus) 2009–2013
- Degree Programme in Experience and Wellness Management 2009–2013
- Degree Programme in Hospitality, Tourism and Tourism Experience Management 2015–2022
- Degree Programme in Hospitality and Tourism Experience Management 2022
Tutustu englannkinkielisiin koulutuksiin Haaga-Helian sivuilla
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiLinkit
Haaga-Helia avaa ovet työelämään
Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
FAIR tukee jo yli kahtasataa suomalaisyritystä digiloikassa – toiminnalle haetaan jatkoa13.2.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Finnish AI Region -innovaatiohubi (FAIR) on kasvanut reilun kahden vuoden aikana merkittäväksi tukipilariksi kotimaan yrityskentällä. Matalan kynnyksen asiantuntijapalveluita hyödyntää jo yli 200 suomalaista pk-yritystä ja avoimeen toimintaan on osallistunut jopa tuhansia erilaisten organisaatioiden edustajaa.
Suomi on veitsenterällä tekoälyn sääntelyssä – ongelmia poistetaan hiekkalaatikoilla5.2.2025 13:36:22 EET | Tiedote
EU:n tuoreen tekoälyasetuksen myötä tekoälyyn liittyvät sanktiot voivat pelottaa ja nostaa yritysten kynnystä hyödyntää ja kehittää tekoälyä. EUSAiR-hankkeessa kehitetään tekoälyhiekkalaatikoita, joilla turvataan Suomen ja Euroopan kilpailukyky sääntelystä huolimatta.
Tutkimus: Asukkaat kaipaavat itäisen Uudenmaan saaristomatkailulle selkeää brändiä ja parannuksia saavutettavuuteen ja palveluihin30.1.2025 14:04:09 EET | Tiedote
Itäisen Uudenmaan saariston nykyiset palvelut ovat riittämättömät ja saaristo kaipaa selkeää identiteettiä, selviää Saariston syke -hankkeen Sipoon, Porvoon ja Loviisan asukkaille toteuttamasta kyselystä. Kevytyrittäjyys kiinnostaa, ja vastuullisuus sekä luonto halutaan huomioida.
Kuka on vallan vahtikoira, kun kotimainen media ajetaan ahdinkoon?30.1.2025 11:35:55 EET | Tiedote
Tule mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja edistämään kotimaisten medioiden vastuullisuutta tulevaisuudessa Markkinoinnin ja journalismin risteyksessä -tapahtumaan 7.2.
Vuoden Restonomi 2024 on keittiömestari Aleksi Lukka28.1.2025 09:31:57 EET | Tiedote
Turkulaisen ravintola Smörin keittiömestari Aleksi Lukka on järjestyksessään 25. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Haagan restonomikampuksen opiskelijayhdistyksen Pore ry:n vuosijuhlassa lauantaina 25.1.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme