Kiinteistömaailma

Käänne tapahtunut: käytettyjen asuntojen kauppamäärä ylittää marraskuussa selvästi vertailukauden – pankkien palvelukapasiteetit haasteena

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 29.11.2023

Kiinteistömaailma-ketju välittää pian päättyvässä marraskuussa noin 1000 kohdetta. ”Ensimmäistä kertaa yli vuoteen pääsemme kertomaan selvästi kasvaneista kauppaluvuista. Vertailukaudesta eli marraskuusta 2022 käytettyjen asuntojen kauppamäärä nousee jopa 20 prosenttia. Asuntokaupan yli vuoden kestäneessä hiljaiselossa on tapahtunut nyt isosti odotettu käänne. Se näkyisi kauppakappaleissa vielä selvemmin, jollei kauppoja siirtyisi asiakkaiden toivomista ajankohdista myöhempiin hetkiin pankkien palvelukapasiteeteistä johtuen”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Kiinteistömaailma-ketjun välittämien käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen kauppamäärä marraskuussa 2023 tulee olemaan yli 800 kauppaa. Se on jopa 20 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin, jolloin käytettyjen kohteiden kauppamäärä oli 659 kauppaa. Edelliskuukaudesta eli lokakuusta 2023 kauppamäärä nousee reilusti yli 100 kappaleella.

Uudiskohteiden kauppa pysyi marraskuussa edelleen vaatimattomana, vain muutamissa kappaleissa, ja oli selkeästi alle edellisvuoden vastaavan ajankohdan, jolloin uudiskohdekauppoja tehtiin 28 kappaletta.

Vuokravälityksessä ollaan puolestaan päätymässä varsin tavanomaisen marraskuun lukuihin noin 200 välitetyllä vuokrakohteella.

”Monien tekijöitten yhteissummana asuntokaupan ketjut ovat vihdoin lähteneet purkautumaan. Lokakuun puolivälissä julkaistut varainsiirtoveromuutokset näkyvät marraskuun kauppaluvuissa, samoin kuin viimeaikaiset korko- ja inflaatiokehityksen maltillistumiset. Ensiasunnon ostajien osuus kaikista kaupoista on noussut selvästi, jopa yli 10 prosenttiyksikköä. Matkaa parin vuoden takaisiin huippuvilkkaisiin asuntokauppakuukausiin toki vielä on, mutta selvä muutos on nyt tapahtunut asuntokaupassa”, sanoo toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Lisätiedot: 

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on johtavia kiinteistönvälitysketjuja, jossa työskentelee yli 500 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2023 ja näkymät alkaneeseen vuoteen 2024: Kiinteistömaailma vahvisti asemiaan poikkeuksellisissa markkinaoloissa5.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2023 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 50 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä reilut 12 200 välitystoimeksiantoa (v. 2022: 62 milj. euroa ja 14 300 toimeksiantoa). Niiden lisäksi Kiinteistömaailmaan kuuluva Ober-Haus hoiti lähes 15 000 arviointitoimeksiantoa Baltian maissa. ”Kiinteistömaailma vahvisti asemiaan poikkeuksellisen haastavissa markkinaoloissa ja kasvatti markkinaosuuttaan suomalaisessa kiinteistönvälityksessä”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n ja Ober-Haus A/S:n hallituksen puheenjohtaja Risto Kyhälä.

Kiinteistömaailman Laurikainen: Varainsiirtoveron lasku on toivottu piristysruiske asuntomarkkinoille12.10.2023 16:50:00 EEST | Tiedote

Hallitus ilmoitti tänään esittävänsä kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden varainsiirtoverokantojen alentamista sekä ensiasuntojen verovapauden poistamista. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuodenvaihteessa, mutta alempia veroprosentteja sovelletaan takautuvasti tästä päivästä (12.10.2023) alkaen. Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen toteaa esityksen olevan hyvä uutinen asuntomarkkinoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye