MessukeskusMessukeskus

Atlantin ylittänyt Jari Saario veneineen Vene 24 Båt -messuilla

Jaa

Palomies, pelastussukeltaja Jari Saario teki vuonna 2023 ainutlaatuisen Atlantin valtameren ylityksen soutuveneellä kaksi kertaa. Matkaa seurattiin tammikuusta lokakuuhun suurella kiinnostuksella. Nyt Saario on kertomassa hurjasta reissustaan, sen haasteista ja huippuhetkistä venemessuilla. Saario tuo Vene 24 Båt -messuille 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskukseen soutuveneensä, jossa vietti 178 vuorokautta ja jolla souti 11 800 km.

Jari Saarion veneineen mukana Vene 24 Båt -messuilla.
Jari Saarion veneineen mukana Vene 24 Båt -messuilla.

Jari Saario suunnitteli reissuaan kuusi vuotta. Hän tahtoi haastaa itsensä ja näyttää, että suomalainen pystyy soutamaan Atlantin yli. Saario on viettänyt jo lapsena paljon aikaa soutuveneen pohjalla, kuten hän itse sanoo. Hän on harrastanut sisäsoutua intohimoisesti, urheillut aina, tehnyt kahta vuorotyötä koko elämänsä, nukkunut ja ruokaillut epäsäännöllisesti ja pystynyt aina toimimaan tehokkaasti. Edellytykset ison haasteen toteuttamiselle olivat hyvät ja haastava työ yli 20 vuotta pelastussukeltajana näytteli isoa roolia onnistumisessa. Jos menomatkalla motiivina oli itsensä haastaminen ja suomalaisen sisun osoittaminen, paluumatkalla vahvistui tavoitteeksi valonpilkahduksen tuominen ihmisille, odotusten täyttäminen sekä inspiraation ja positiivisuuden tuominen ihmisten elämään. Atlantin ylitystä seurattiin niin lasten iltasaduissa kuin vanhainkodeissakin.  Saario tahtoi jatkaa tarinaa.

Kippaava vene, nukkuvat valaat ja ilmavoimien ylilento

Reissun aikana vene kaatui yli 10 kertaa ja yhden kerran se oli väärin päin jopa viisi minuuttia. Autopilotti hajosi reissun loppuvaiheessa ja muutaman kerran Saario joutui tiukasti miettimään pelastautumistoimenpiteitä. Saario oli märkä, nälkäinen ja väsynyt. Meri ei Saariota pelota, pelastussukeltajan koulutus ja hyvä kunto antoivat ison tuen selviämiselle ja hurja kannustus piti mielen positiivisena. Tiukkojen ja yllättäviä tilanteita oli paljon, kuten myös liikuttavia ja elämyksiä tuottavia. Saario törmäsi valaaseen, näki nukkuvia valaita vierellään, lintuja keskellä merta ja Kanadan ilmavoimien ylilennon. Erityisesti hänelle on myös jäänyt mieleen lämmin vastaanotto Skotlannissa. Siellä tunnettiin Suomen historia, tiedettiin Saarion projekti ja kehuttiin suomalaista sisua.

Jari Saario esiintyy molempina viikonloppuina lauantaina ja sunnuntaina venemessujen Purjehdussatamassa ja kertoo Atlantin ylityksestä.


Altantin kahdesti ylittänyt soutuvene venemessuilla

Saarion erikoisvarusteltu Ocean Rowing Boat maksoin yli 100 000 euroa. Atlantin ylitykseen tilattu vene on varustettu aurinkokennoilla ja siinä on pieni kajuutta nukkumista varten. Vene on pieni, ahdas, kevyt ja sitä oli hankala käsitellä. Veneeseen ei mahdu istumaan saatikka makaamaan suorana. Saarion unet olivatkin lyhyitä ja kestivät kolmesta viiteen tuntiin.

Jari Saario on venemessuilla esittelemässä venettään joka päivä ja arkipäivisin klo 13 ja klo 17 veneen luona on Jari Saario Meet & Greet, jolloin Jari esittelee venettään, kertoo hurjasta seikkailustaan ja vastaa kysymyksiin. Saario on paikalla muinakin aikoina, mutta näinä aikoina pääsee porukalla kuuntelemaan tarinaa veneen vierellä.


Helsingin kansainväliset venemessut helmikuussa

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Kuvia median käyttöön http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.venemessut.fi #venemessut

Seuraa venemessuja fb:ssa: https://www.facebook.com/venemessut
ja Instagramissa @venemessut

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen Ideapihat herättelee mielikuvitusta ja kutsuu käyttämään tuttuja elementtejä uusin tavoin22.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen uutuuksiin lukeutuva Ideapihat-alue esittelee kuusi inspiroivaa, ideoita tarjoavaa teemapihaa ekologisesta risupihasta ja idearikkaasta kierrätyspihasta puu- ja luonnonkivirakenteiseen pihaan. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.3.2024.

Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa19.2.2024 10:19:20 EET | Tiedote

Lapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samalla lipulla portit avautuvat myös Lemmikkimessut Helsinkiin sekä uuteen Ruoka 24 -tapahtumaan. Uusia messualueita tänä vuonna ovat: Kotimaassa tuotettu, Ihmeellinen Pieni Maailma ja Sporttialue. Avauspäivänä on luvassa ohjelmaa kasvatusalan ammattilaisille.

VENE 24 BÅT -MESSUILLE TULTIIN TOSITARKOITUKSELLA18.2.2024 18:15:00 EET | Tiedote

Tänään sunnuntaina 18.2. päättyneet Vene 24 Båt -messut keräsi yli 57 000 veneilijää. vesiharrastajaa ja kalastajaa Helsingin Messukeskukseen. Liikkeellä oltiin tositarkoituksella ja kauppa kävi niin vene- kuin tarvikehalleissakin. Venemessuja haastoi tänä vuonna poikkeuksellisen monta asiaa, sekä vaaliviikonloppu että joukkoliikennelakot. Yleistunnelma venemessuilla oli kuitenkin aurinkoinen ja tapahtumaan oltiin tyytyväisiä. Vene 24 Båt -messut järjestettiin 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Pelasta Itämeri -palkinnon sai Kiteen Mato ja Multa16.2.2024 18:44:32 EET | Tiedote

Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon sai tänä vuonna Kiteen Mato ja Multa Oy, joka on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Toiminta vähentää ravinnekuormitusta meressä. Ruoko on nopeakasvuinen kasvi, joka sitoo tehokkaasti hiiltä. Kun ruokopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata turvepohjaisia tuotteita, käytön hiilijalanjälki pienenee huomattavasti. Samalla saadaan ruokojen ravinteet kiertoon. Palkinto jaettiin Vene 24 Båt -messuilla Itämeri-päivänä perjantaina 16.2.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye